Ha Jung-woo

1979 Acteur

Ha Jung-woo (1979) is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Handmaiden

2016 | Drama, Romantiek

Zuid-Korea 2016. Drama van Park Chan-wook. Met o.a. Tae-ri Kim, Min-hee Kim, Ha Jung-woo en Jin-woong Jo.

Heerlijk kostuumdrama dat zich afspeelt in het Korea van 1930, toen de Japanners daar aan de macht waren. Over oplichter die rijke erfgename het hof maakt en de jonge dienstmaagd die hem daarbij een handje moet helpen. Hun zorgvuldig uitgewerkte plan loopt echter compleet in het honderd wanneer de maagd verliefd wordt op haar meesteres. Extravagant, erotisch, en onweerstaanbaar verhaal over bedrog, genot en liefde van Chan-wook, de regisseur van onder meer Oldboy en Stoker.

The Chaser

2008 | Thriller, Misdaad, Drama

Zuid-Korea 2008. Thriller van Na Hong-jin. Met o.a. Kim Yun-seok, Ha Jung-woo en Seo Yeong-hie.

In Azië veelvuldig onderscheiden seriemoordenaarsfilm is - ongelooflijk - het debuut van regisseur en scenarioschrijver Na Hong-jin. De vrijwel foutloze film draait hoofdzakelijk om de achtervolging van een seriemoordenaar door een pooier (en ex-politieman), die al drie van zijn hoertjes is kwijtgeraakt. Spannend, hoog tempo, droogkomisch, en met een voortreffelijke hoofdrol van Kim Yun-seok als de opportunistische pooier, die al rennend en wild om zich heen trappend ook de mens in zichzelf wakker schopt. Drie weken na de officiële release in Korea meldde een Amerikaanse producer zich al voor een Hollywood-remake.

Breath

2007 | Drama, Romantiek

Zuid-Korea 2007. Drama van Kim Ki-duk. Met o.a. Chang Chen, Ha Jung-woo, Park Ji-a en Kim Ki-duk.

Na een zelfmoordpoging krijgt de ter dood veroordeelde Jang Jing (Chang) bezoek in de gevangenis van Yeon (Park), die het leven van Jang probeert te verlichten door de gevangenismuren te versieren en door voor hem te zingen. Er ontstaat een kwetsbare romance: Yeon is getrouwd met een nare echtgenoot. In de film wordt iets meer gepraat dan in de meeste films van Kim Ki-duk, en de regisseur laat gelukkig ook het geweld dat sommige van zijn films zo onverteerbaar maakt binnen de perken. Gouden Palm-nominatie in Cannes.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ha Jung-woo op televisie komt.

Reageer