Thomas Hampson

Acteur

Thomas Hampson is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Art of Singing: Golden Voices, Silver Screen

1998 | Documentaire, Muziek

Frankrijk/Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1998. Documentaire van Donald Sturrock. Met o.a. Thomas Hampson, Rise Stevens, Magda Olivero, Jon Vickers en Giovanni Martinelli.

VV.

The Dangerous Liaisons

1994 | Muziek

Verenigde Staten 1994. Muziek van Colin Graham en Gary Halvorson. Met o.a. Frederica Von Stade, Thomas Hampson, Judith Forst, Renee Fleming en Johanna Meier.

De opera van Conrad Susa is gebaseerd op de roman uit 1782 van Pierre Choderlos de Laclos. De wereld-premi[KA2]ere vond plaats in de San Francisco Opera in september 1994 en een gefilmde versie kwam in oktober van dat jaar voor het eerst op de tv. Laclos` [KL]Les Liaisons Dangereuses[KLE] kende drie filmversies en [KA1]e[KA1]en voor theater, maar nog geen voor de opera. Onder de regie van Graham en Paul Littel`s libretto is verstandig gekozen voor de oorspronkelijke tekst, die bestaat uit een briefwisseling tussen de cynische, levensmoeie Marquise de Merteuil (Von Stade) en de lusteloze losbol Valmont (Hampson). Prachtig ge├źnsceneerd met fraaie decors en kostuums. Von Stade en Hampson zijn schitterend in hun rollen, maar ook de bijrollen prima worden vervuld. Helaas stelt de muziek teleur en kan slechts zeer zelden het niveau van de spelers halen. Ze is te saai, zowel in de snelle als in de trage delen. Von Stade's stem is helder als altijd en Judith Forst verrast als Madame de Tourvel met een verbazend mooie aria. Regiewerk van Halverson is standaard.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Thomas Hampson op televisie komt.

Reageer