John McDermott

Regisseur, Acteur

John McDermott is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

My Hustler

1965 | Drama, Experimenteel

Verenigde Staten 1965. Drama van Chuck Wein. Met o.a. Paul America, Ed Hook, Joseph Campbell en John McDermott.

We bevinden ons op het strand van Fire Island. `Hustler` Paul America ligt zalig te zonnen. Ondertussen gaat, op het terras van een zomerhuis, een ouder wordende `queen` een weddenschap aan met zijn buurman. Wie van de twee zal als eerste de knappe blonde kerel in zijn bed krijgen? Wat later volgen we America en een andere kerel terwijl ze een douche nemen en hun toilet maken. Ondertussen wisselen ze tips uit over hoe je snel geld kunt verdienen. De eerste Warhol-productie met een minimum aan plot. Er is zelfs sprake van montage en een klein beetje camerawerk (van Paul Morrissey). Voor de eerste maal liet Warhol de regie over aan zijn medewerker Wein, die ook het scenario schreef. De film zelf komt nu wat voorbijgestreefd over, maar desondanks werd het toch een waardevol document over het Amerikaanse homo- wereldje rond 1965. Zoals steeds bij Warhol hou je ervan of knak je erop af.

Manhattan Madness

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van John McDermott. Met o.a. Jack Dempsey, Estelle Taylor, George Siegmann, Frank Campeau en Bull Montana.

Een herverfilming van de western met Douglas Fairbanks, alleen iets minder leuk. Het is nu Dempsey die naar New York vertrekt en daar zijn vrouw vindt. Frank en Charles Dazey bewerkten het verhaal van E.V. Durling en Jules Cronjager was de cameraman.

Mary of the Movies

1923 | Drama

Verenigde Staten 1923. Drama van John McDermott. Met o.a. Marion Mack, Florence Lee, Mary Kane, Harry Cornelli en John Geough.

Een bekend verhaal over het meisje Marion Mack, dat filmster wil worden. Aanvankelijk gaat alles fout, tot een actrice op wie zij veel lijkt, ziek wordt. Louis Lewyn schreef het scenario; George Meehan en Vernon Walker waren de cameramannen. Veel bekende filmsterren uit die tijd hebben gastrolletjes, zoals Rex Ingram, J. Warren Kerrigan, Herbert Rawlinson, Johnnie Walker en Bryant Washburne.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer John McDermott op televisie komt.

Reageer