Sergei Komarov

Regisseur, Acteur

Sergei Komarov is regisseur en acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Okraina

1933 | Drama, Oorlogsfilm

SU/Rusland 1933. Drama van Boris Barnet. Met o.a. Yelena Kuzmina, Nikolai Bogolyubov, Mikhail Zharov, Aleksandr Chistyakov en Sergei Komarov.

Een drama over WO I en de verdeelde loyaliteiten (tsaar en Bolsjewieken) in een kleine Russische stad aan de vooravond van de revolutie. De film wordt zowel in de Sovjet-Unie als in het Westen beschouwd als een van Barnets beste films. De dramatische opbouw van Barnets films wordt wel vergeleken met die van Tsjechows theaterstukken, waarbij de karakterontwikkeling meer op de voorgrond staat dan de handeling. Scenario van Constantin Finn en Boris Barnet.

Veselaia kanareika

1929 | Avonturenfilm

SU 1929. Avonturenfilm van Lev Kuleshov. Met o.a. Galina Kravchenko, Andrei Fait, Ada Voicick, Sergei Komarov en Vsevolod Pudovkin.

Tijdens een burgeroorlog ergens in Rusland opereert een ondergrondse bolsjewistische organisatie vanuit een stad die door een buitenlandse interventiemacht ingenomen is. Twee leden van de organisatie riskeren hun leven om de contraspionagedienst van de vijand te infiltreren. Ze komen in een valstrik terecht en worden bijna geëxecuteerd, maar een aantal kunstig vermomde helden slaagt er in hen te redden. De film is van belang, omdat er dramatische elementen en montagetechnieken van het Amerikaanse thrillergenre in verwerkt zijn.

Dom na Trubnoi

1928 | Komedie

SU 1928. Komedie van Boris Barnet. Met o.a. Vera Maretskaya, Vladimir Fogel, Anna Sudakevich, Yelena Tyapkina en Sergei Komarov.

In deze satirische komedie over de bewoners van een huis, staat een dienstmeisje, dat wordt uitgebuit door haar baas centraal. Als zij lid wordt van de vakbond, breken er betere tijden aan. Acteur/regisseur Barnet heeft een vijftiental komedies op zijn naam staan, een genre dat naast de lyrische, revolutionaire werken in de jaren twintig nauwelijks aandacht kreeg. Opmerkelijk aan deze satire op het eigentijdse leven in Moskou is dat er vijf bekwame scenarioschrijvers aan het scenario te pas moesten komen. Bijwijlen is de film een parodie op de films van Eisenstein en Poedovkin.

Potselui Mary Pickford

1927 | Komedie

SU 1927. Komedie van Sergei Komarov. Met o.a. Igor Ilyinski, A. Sudakevich, Mary Pickford, Vera Malinovskaia en Abram Room.

Grappig verhaal over een meisje dat van een filmcarrière droomt en over een portier die verliefd op haar is. Een reeks komische verwikkelingen brengt het stel naar een studio, waar de portier voor een beroemde Russische stuntman aangezien wordt. Pickford en Fairbanks, die de studio bezoeken, voorspellen de jonge man een prachtige toekomst en uiteindelijk wordt het meisje nog verliefd op hem ook.

Po zakonoe

1926 |

SU 1926. Lev Koelesjov. Met o.a. Alexandra Khokhlova, Sergei Komarov, Vladimir Fogel, Piotr Galadjev en Porfiri Podobed.

Naar Jack Londons The Unexpected verhaalt de film over drie goudzoekers - man, vrouw en een gevangene - die door hoog water geïsoleerd raken in een hut, waar 'in naam van koningin Victoria' een macaber doodvonnis wordt voltrokken. Deze allegorie op de hypocrisie van het kapitalistische en kleinburgerlijke leven is een van de goedkoopste films ooit in de Sovjet-Unie gemaakt en wordt als Koelesjovs beste film beschouwd. Ondanks de avant-gardistische stijl is het één der best ontvangen Sovjet-films in het buitenland.

Miss Mend

1926 | Avonturenfilm, Komedie

SU 1926. Avonturenfilm van Boris Barnet en Fedor Ozep. Met o.a. Natalia Glan, Igor Ilinsky, Vladimir Fogel, Boris Barnet en Sergei Komarov.

Een debuutfilm van de Koelesjov-leerling en acteur Barnet. In deze avonturenkomedie die zich afspeelt in de USA, worden de misdaden van een kapitalistische schurk door drie linkse journalisten en hun vriendin (Miss Mend) aan de kaak gesteld. De film was zeer succesvol bij het publiek. Barnets komedies hebben hem de bijnaam de 'Russische Chaplin' gegeven.

Loetsj Smerti

1925 | Mysterie

SU 1925. Mysterie van Lev Koelesjov. Met o.a. Sergei Komarov, Porfiri Podobed, Vladimir Fogel, Alexandra Khokhlova en Piotr Galadzhev.

Een spionagedrama over een kapitalistische poging de plannen voor een nieuw geheim Sovjet-wapen te stelen. Deze succesvolle film werd door de toenmalige Sovjet-critici ideologisch ontoereikend bevonden. De rol van regisseur/acteur Poedovkin kostte hem bijna het leven. De film is wel eens beschouwd als een weerspiegeling van Koelesjovs imitatie van de Amerikaanse filmtechniek.

Neobytchainye priklioutcheniia Misteria Vesta v strane Bolchevikov

1924 | Komedie

SU 1924. Komedie van Lev Koelesjov. Met o.a. P. Pobobed, Boris Barnet, Alexandra Khokhlova, Vsevolod Pudovkin en Sergei Komarov.

Een klucht over de westerse misvattingen over de nieuwe Sovjet-staat. Senator West bezoekt de Sovjet-Unie in de veronderstelling er slechts wilde, bommenwerpende revolutionairen aan te treffen. Hij wordt het slachtoffer van een groep vandalen, maar de Rode Militia komt hem te hulp. Deze low budget- film is onder moeilijke omstandigheden tot stand gekomen, zoals veel van Koelesjovs films. De latere regisseur Barnet maakt zijn debuut als acteur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sergei Komarov op televisie komt.

Reageer