Herbert L. Strock

Regisseur

Herbert L. Strock is regisseur.
Er zijn 9 films gevonden.

Witches' Brew

1980 | Horror, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1980. Horror van Richard Shorr en Herbert L. Strock. Met o.a. Lana Turner, Richard Benjamin, Teri Garr, Kathryn Leigh Scott en Jordan Charney.

Na een vervelende eerste helft wordt dit een aangename persiflage van de klassieke griezelfilm BURN, WITCH, BURN! (ook gedaan als: WEIRD WOMAN). Universiteitsprofessor Benjamin is getrouwd met Garr die zich met hekserij bezighoudt om hem in zijn carrière voort te helpen. Turner is goed als de oude heks die eerzuchtige redenen heeft om Benjamins zaak te ondersteunen.

Monster - The Legend that Became a Terror

1980 | Horror

Verenigde Staten 1980. Horror van Herbert L. Strock. Met o.a. Jim Mitchum, John Carradine, Diane McBain, Keenan Wynn en Anthony Eisley.

Het overbekende verhaal van een monster dat uit de zee komt om badgasten en zwemmers het leven onmogelijk te maken. Helemaal opgebouwd volgens formule: er worden verminkte lijken gevonden, het stadsbestuur wil niets horen over gevaar uit het water, tot er nog meer doden vallen. Ten slotte zal een jonge macho (Mitchum) erop uittrekken om het monster te doden. Schaamteloze remake door Z-film veteraan Strock van films als JAWS, echter met zeer weinig fantasie in beeld gebracht. Spijtig dat dit soort films de zwanezang moeten zijn van gevierde veteraan-acteurs zoals John Carradine, Keenan Wynn en Cesar Romero. De spanning is ver te zoeken.

The Crawling Hand

1963 | Horror

Verenigde Staten 1963. Horror van Herbert L. Strock en Herbert Strock. Met o.a. Peter Breck, Kent Taylor, Rod Lauren, Arline Judge en Richard Arlen.

Een van het lichaam van een astronaut gerukte hand zet aan tot een doldrieste serie wurgmoorden in deze slechte imitatie van het HANDS OF ORLAC-thema. Wel goed voor enige hilariteit, maar beslist niet daar waar de makers het voor ogen stond.

Rider on a Dead Horse

1962 | Western

Verenigde Staten 1962. Western van Herbert L. Strock en Herbert Strock. Met o.a. John Vivyan, Bruce Gordon, Kevin Hagen, Lisa Lu en Charles Lampkin.

Sjofel verslag van een trio goudzoekers die elkaar erbij proberen te lappen.

How to Make a Monster

1958 | Horror

Verenigde Staten 1958. Horror van Herbert L. Strock en Herbert L. Stock. Met o.a. Robert Harris, Walter Reed, Gary Clarke, Paul Brinegar en Gary Conway.

Koude rillingen wanneer een studio make-upman doldraait en zijn creaties verandert in zombieachtige moordenaars. Gedeeltelijk in kleur. Scenario van Kenneth Langtry en Herman Cohen. Camerawerk van Maury Gertzman.

I Was a Teenage Frankenstein

1957 | Horror, Sciencefiction

Verenigde Staten 1957. Horror van Herbert L. Strock en Herbert L. Stock. Met o.a. Whit Bissell, Gary Conway, Phyllis Coates en Robert Burton.

Vermakelijke camp-film met Bissell als nakomeling van de legendarische Baron Frankenstein, nog steeds behept met de drang een menselijk wezen te scheppen. Een soort familiekwaal ga je denken. Zijn experiment voert hij uit op tiener Conway, gedood bij een auto-ongeluk en door Frankie weer tot leven gewekt, waarbij vermorzelde lichaamsdelen vervangen dienden te worden. Eenmaal ontwaakt, zaait het jonge monster dood en paniek. Niets origineels aan dit scenario van Kenneth Langtry, maar door de spontane naïviteit van de B-film uit de jaren 1950, zitten er heel wat al of niet bedoelde grappige momenten in. De acteurs spelen met volle ernst. De climax van deze zwart-wit prent werd zowaar in kleur gefilmd. Fotograaf was Lothrop Worth, terwijl Paul Dunlap instond voor de muziek. Gevolgd door I WAS A TEENAGE WEREWOLF.

Blood of Dracula

1957 | Horror

Verenigde Staten 1957. Horror van Herbert L. Strock en Herbert L. Stock. Met o.a. Sandra Harrison, Gail Ganley, Jerry Blaine en Louise Lewis.

Harrison wordt tegen haar zin op een kostschool voor meisjes geplaatst. Hier komt ze onder de hoede van scheikundelerares Lewis, die haar met behulp van een oude amulet onder hypnose brengt, waardoor ze verandert in een bloeddorstig monster. Redelijk aardige camp-horrorfilm, die ongeveer hetzelfde scenario heeft als I WAS A TEENAGE WEREWOLF, maar dan met wijziging van geslacht en monster. Het scenario van Ralph Thornton is spannend maar zonder originele vondsten. Een van de rollen werd toebedeeld aan de toen opkomende rock-zanger Jerry Blaine, die zijn eigen song 'Puppy Love' mocht uitvoeren. Voor een low-budgetfilm opvallend goede zwart-wit-fotografie, waarvoor Monroe Askins verantwoordelijk was. Paul Dunlap zorgde voor de muzikale omlijsting. Ook bekend als BLOOD IS MY HERITAGE en BLOOD OF THE DEMON.

Battle Taxi

1955 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1955. Oorlogsfilm van Herbert L. Strock en Herbert Strock. Met o.a. Sterling Hayden, Arthur Franz, Marshall Thompson, Joel Marston en Leo Needham.

Het gewone verhaal over gevechten in de oorlog in Korea; heeft dit keer werkelijk niets origineels.

Gog

1954 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1954. Sciencefiction van Herbert L. Strock en Herbert Strock. Met o.a. Richard Egan, Constance Dowling, Herbert Marshall en John Wengraf.

Zijn de doden die er na elkaar vallen in een wetenschappelijk onderzoekscentrum, het gevolg van slecht functionerende apparatuur of van sabotage? De titel verwijst naar één helft van een paar niet-mensachtige robots. Acceptabele SF-film, die oorspronkelijk in 3-D werd vertoond.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Herbert L. Strock op televisie komt.

Reageer