Volker Stahlhut

Producer

Volker Stahlhut is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Mit der Stimme Tanzen

1998 | Documentaire, Biografie, Muziek

Duitsland 1998. Documentaire van Manfred Waffender. Met o.a. Maria João, Mário Laginha, Wolfgang Muthspiel, Trilok Gurtu en Mário Andrea.

Maria João werd geboren in Lissabon. Op haar achtentwintigste gaf ze, aangespoord door haar muziekleraar, haar eerste concert. Ze werd al vlug opgemerkt in jazz-kringen, maar ze wou meer. Ze werkte aan een heel persoonlijke sound die ergens het midden hield tussen jazz, vocalisatie en fado. Korte tijd later werd ze verkozen tot beste zangeres van het jaar in Portugal. Haar faam ging over de grenzen en we volgen haar tijdens een tournee in Duitsland. Repetities en optredens worden afgewisseld met gesprekken over haar muziek met haarzelf en met mensen die met haar werkten, w.o. haar componist, pianist en echtgenoot Mário Laginha. Haar techniek legt ze uit tijdens een muziekles aan het conservatorium van Hannover. Een goede introductie voor mensen die haar niet kennen. Haar fans kunnen genieten van haar muziek die overvloedig aanwezig is. Waffender schreef het scenario. Montage is van Armin Riegel. Teksten worden gesproken door Ellen Schulz en Bernd Ripken. Bernd Meiners stond achter de camera.

Holstein Lovers

1998 | Romantiek

Duitsland 1998. Romantiek van Uwe Janson. Met o.a. Nadja Tiller, Günther Schramm, Nils Nelleßen, Mario Irrek en Olaf Rauschenbach.

Het voormalige tangodanspaar Carla (Tiller) en Tony (Schramm) runnen op landgoed Hemmelmark nabij de plaats Eckernf[KA3]orde in Schleswig-Holstein uit eind 1800 een exclusief instituut dat opleidt tot `Latin-Lover`. Schleswig-Holstein is nu niet direct de bakermat voor Zuid-Amerikaanse types, maar eerder de geboortegrond van edel-Germanen, maar dat mag de pret niet drukken. Tussen de jeugdige deelnemers bevindt zich Moritz (Nelle[KL29]en), die er niet uitziet als een Duitse viking. Carla, die toch wel rond de zeventig moet zijn, maar er zeer charmant uitziet als ze goed is opgemaakt, wordt heimelijk verliefd op Moritz, maar of het wat zal worden blijft een open vraag. Het scenario van Doris J. Heinze in haar solodebuut mag origineel genoemd worden. Zij heeft een ruime ervaring als hoofd- drama van tv-films bij omroep NDR. Veteranen Tiller en Schramm, die beiden even oud zijn, weren zich kranig tegen het jonge talent. Nelle[KL29]en lijkt net even teveel op Johhny Depp, de fantast uit DON JUAN DEMARCO van Jermy Leven (1995) en dat had men nou niet moeten doen. Camerawerk van Philipp Timme, die op het buiten Hemmelmark draaide, maar het ligt bij Barkelsby. 16:9. Stereo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Volker Stahlhut op televisie komt.

Reageer