Michele Soavi

Regisseur, Acteur, Scenarist, Producer

Michele Soavi is regisseur, acteur, scenarist en producer.
Er zijn 5 films gevonden.

Dellamorte Dellamore

1994 | Horror, Fantasy

Italië/Frankrijk/Duitsland 1994. Horror van Michele Soavi. Met o.a. Rupert Everett, François Hadji-Lazaro, Anna Falchi, Mickey Knox en Clive Riche.

Francesco Dellamorte (Everett, perfect) is de inwonend beheerder van het kerkhof van Buffalora. De chronische melancholicus heeft een nachttaak aan het termineren van gasten die na zeven dagen grafkistliggen wel een hapje warme mens lusten. In Soavi's barok vormgegeven, surrealistische herfstfantasie gaan aardedonkere humor en bespiegelingen over eenzaamheid, liefde, vriendschap, leven en dood hand in hand. Dellamortes hulpje in de morbide huishouding is de kinderlijke Gnaghi (naar het enige woord in diens vocabulaire: 'Gna'). De zinnelijke Falchi speelt drie verleidsters, daaronder een alruin om middernacht. Naar Tiziano Sclavi's roman.

La Setta

1991 | Horror

Italië 1991. Horror van Michele Soavi. Met o.a. Kelly Curtis, Herbert Lom, Mariangela Giordano, Carla Cassola en Angelika Maria Boeck.

Een produktie van Dario Argento, dus een in elkaar geflanst verhaal met veel bloed en lichamelijke verminking. In Duitsland ontsnapt een oude man, Moebius Kelly, op het nippertje aan een ongeluk. Schijnbaar toevallig ontmoet hij een verlegen onderwijzeresje uit de provincie, Miriam. Moebius gaat met haar mee, inplaats van zich te laten behandelen in het ziekenhuis. 's Nachts stopt hij een vreemd insect in haar neus en verdwijnt. Hij en zijn volgelingen bereiden de komst van de Antichrist voor. Veel afschuwelijke, stuitende rituelen.

La maschera del demonio

1990 | Horror

Italië 1990. Horror van Lamberto Bava. Met o.a. Giovanni Guidelli, Debora Kinski, Eva Grimaldi, Stanko Molnar en Michele Soavi.

Op het Romeinse Fantafestival in 1990 was dit een grote teleurstelling, vergeleken met wat er aan andere internationale produkties te zien was. Het gaat over een groep vakantiegangers die het lijk van een heks ontdekken, die eeuwen geleden op de brandstapel gestorven is. Zij krijgen de kwade krachten van de heks over zich heen. Goedkope horror, voorspelbaar en nergens eng. Regisseur Bava vindt dolken en bloed belangrijker dan spel en een logisch verhaal. Genant.

La chiesa

1989 | Horror

Italië 1989. Horror van Michele Soavi. Met o.a. Tomas Arena, Barbara Cupisti, Asia Argento, Feodor Chaliapin jr en Hugh Quarshie.

Een Duits dorp wordt in het jaar 1100 geplaagd door de pest. De alchimist en architect die de kathedraal heeft gebouwd, wist af van de boze kracht die er huist. Hij is echter vermoord en heeft het geheim mee in zijn graf genomen. Na eeuwenlang te hebben gerust, komt de demonische geest weer tot leven en stort zich op de kerkgangers van nu. De make-up is slecht, het verhaal zwak, het bloot overvloedig en het talent afwezig. Gebaseerd op een verhaal van Dario Argento.

Delira

1987 | Mysterie, Horror

Italië 1987. Mysterie van Michele Soavi. Met o.a. David Brandon, Barbara Cupisti, Don Fiore, Robert Gligorov en Mickey Knox.

Een theatergezelschap voert een stuk op over moorden die worden gepleegd door een maniak. Als een van de acteurs wordt vermoord, verkeren de anderen in doodsangst, maar de producent en de regisseur staan er op dat de spelers doorgaan met repeteren. Ze sluiten de studio af zodat niemand kan ontsnappen. Inderdaad, niemand ontsnapt en de maniak vermoordt ze allemaal, behalve een actrice die de studio in brand steekt. Onzinnig gedoe.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michele Soavi op televisie komt.

Reageer