Oddvar Bull Tuhus

Regisseur, Producer

Oddvar Bull Tuhus is regisseur en producer.
Er zijn 5 films gevonden.

Sofies verden

1999 | Familiefilm, Fantasy, Avonturenfilm

Zweden/Noorwegen/Duitsland 1999. Familiefilm van Erik Gustavson. Met o.a. Silje Sorstein, Tomas von Brümssen, Hasie Alfredson, Nils Vogt en Bjørn Floberg.

De 15-jarige Sofie vertrekt op een wonderlijke reis door tijd en ruimte, waarbij ze alle grote filosofen uit de geschiedenis ontmoet. Ze wordt daarbij begeleid door de mysterieuze filosofieleraar Alberto.

Sondagssengler

1996 | Komedie

Noorwegen 1996. Komedie van Berit Otto Nesheim en Berit Nesheim. Met o.a. Hildegunn Riise, Bjørn Sundquist en Marie Theisen.

Maria, dochter van de plaatselijke dominee, heeft weinig zin in de communie. Ze wil cola, oorbellen en borsten die ver vooruit steken. Haar vertrouwelinge mevr. Tunheim steunt haar in haar overtuiging dat er nog een lichaam bestaat beneden haar nek

Blücher

1988 | Oorlogsfilm, Thriller

Noorwegen 1988. Oorlogsfilm van Oddvar Bull Tuhus. Met o.a. Helge Jordal, Hege Schøyen, Frank Krog, Finn Kvalem en Jack Fjeldstad.

Het Duitse slagschip Blücher werd door Noorse kanonnen in 1940 bij de Nazi-invasie tot zinken gebracht. Twee avontuurlijke duikers halen bezwarende documenten uit het schip en Schöyen onthult hiermee dat hedendaagse Noorse hoge omes in 1940 verraders waren. De film aarzelt tussen het actie- en thriller. De onderwaterfotografie is indrukwekkend, maar de intrige en montage laten te wensen over. Scenario van Sverre Arness en de regisseur.

Streik!

1975 |

Noorwegen 1975. Oddvar Bull Tuhus. Met o.a. Kjell Pettersen, Kjell Stormoen, Kolbjörn Brenda en Bjarne Andersen.

De arbeiders van het industriële bedrijf Union Carbide gaan in juni 1970 in staking. Een eenvoudig, realistisch en mooi voorbeeld van politiek-bewust filmwerk in de vorm van een speelfilm.

Rodblatt Paradis

1972 | Drama

Noorwegen 1972. Drama van Oddvar Bull Tuhus. Met o.a. Svein Sturla Hungnes, Ragnhild Hilt en Päl Lökkeberg.

Realistische film over het werk van een jongeman in de welzijnssector met jonge drugsverslaafden. Een verdienstelijke film uit de eerste helft van de jaren zeventig, toen er meer goede Noorse films werden geproduceerd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Oddvar Bull Tuhus op televisie komt.

Reageer