Marc Janssens

Acteur

Marc Janssens is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Close

1994 | Thriller

België 1994. Thriller van Paul Collet. Met o.a. Katia Alens, Kristoff Clerckx, Katrien De Becker, Erwin Listhaeghe en Eric De Bouw.

Alens, in een vroeger leven Miss Belgi[KA3]e, debuteert als Zuidamerikaanse politieke vluchtelinge, annex wraakgodin, die het op alle mannen gemunt heeft, omdat haar in Latijns-Amerika onnoemelijk leed is aangedaan. Student Clerckx wordt hopeloos verliefd op haar en zal trachten haar `mysterie` te begrijpen. Het vaak lachwekkende scenario (van Collet zelf) bevat een samenraapsel van 'moderne ingrediënten' als seropositiviteit, seriemoorden en politieke vluchtelingen. Dit kan echter niet beletten dat alles de mist ingaat. Twaalf jaar na zijn vorige film HET BEEST bewijst Collet dat in de Belgische filmerij alles mogelijk is, ook de 'worst of the worst'. Het is een wonder dat hij de bioscopen haalde.

Maigret chez les Flamands

1992 | Misdaad, Thriller

België/Frankrijk 1992. Misdaad van Serge Leroy. Met o.a. Bruno Cremer, Alexandra Vandernoot, Sabrina Leurquin, Gérard Darier en Pierre Dherte.

Iedereen in het dorp stelt het gezin Peeters, een welgestelde maar niet geliefde Vlaamse familie van handelaars, verantwoordelijk voor de verdwijning van Baeyens, een vrouw die zwanger geweest zou zijn van Joseph Peeters (Dherte), de oudste zoon van de familie Peeters. Joseph heeft echter steeds ontkend dat het kind van hem was, te meer nu hij op het punt staat te trouwen met Marguerite Van De Weert (Leurquin), de dochter van de dokter (Aveni[KA2]ere). Maigret (Cremer) gaat de zaak, op eigen initiatief, onderzoeken om de familie Peeters te helpen. Naar het treffend familiedrama Chez les Flamands in 1932 geschreven door Georges Simenon, toen Maigret nog in zijn oorspronkelijke vorm was en Simenon nog bezig hem te vormen. Dat is helemaal niet te zien aan de Maigret van Cremer. De rol van Anna Peeters wordt gespeeld door Vandernoot, die enkele jaren eerder debuteerde in de Vlaams-Nederlandse speelfilm DILEMMA. Enkele bekende Vlaamse acteurs zijn verder van de partij: Janssens als vader Peeters en Uitterlinden als Madame Peeters.

Hellegat

1980 | Drama

België 1980. Drama van Patrick Lebon. Met o.a. Jos Verbist, Ann Nelissen, Paul S'Jongers, Marc Janssens en Frank Aendenboom.

Een schitterend sociaal drama van de maker van ZAMAN. Een jonge keeper komt in conflict met zijn baas en dreigt daardoor zijn plaats in het lokale team te verliezen. Een oudere werknemer, verbitterd door de onverschilligheid van zijn omgeving, werpt zich op als de beschermer van de jongen. Meeslepend, ontroerend en belangrijk werk van Vlaanderens meest bekwame en integere regisseur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marc Janssens op televisie komt.

Reageer