Juanita Hansen

Acteur

Juanita Hansen is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

The Yellow Arm

1921 | Mysterie

Verenigde Staten 1921. Mysterie van Bertram Millhauser. Met o.a. Juanita Hansen, Marguerite Courtot, Warner Oland, William N. Bailey en Tom Keith.

Serial in vijftien hoofdstukken. Oland is het doelwit van wraak in deze mysterieuze thriller die zich afspeelt in het Chinese milieu in de VS. Hij en zijn gezin zijn in gevaar als men hem wil doden en zijn dochters wil ontvoeren. Hansen, die schuilt voor het weer, wordt door de aanvallers aangezien voor iemand van de familie. De heldin speelde hier haar laatste serial. Haar carrière raakte daarna spoedig in het slop omdat ze totaal verslaafd was aan cocaïne, en vanaf 1923 voortdurend met de politie in aanraking kwam.

The Phantom Foe

1920 | Mysterie

Verenigde Staten 1920. Mysterie van Bertram Millhauser. Met o.a. Juanita Hansen, Warner Oland, Wallace McCutcheon, William Norton Bailey en Harry Semels.

Serial in vijftien hoofdstukken. Semels is de schurk die het leven van Hansen en familie ernstig bedreigt, en Bailey is de held die ze probeert te beschermen en Semels uit wil schakelen. George B. Seitz was de producent van deze serial, die door Millhauser geregisseerd werd. Die was meestal scenarist voor serials. Seitz schreef het verhaal en Frank Leon Smith bewerkte het. Millhauser had steun van een tweede regisseur: Spencer Gordon Bennet, die hier zijn regiecarrière startte, en die in 1921 als volwaardig regisseur verder zou gaan.

The Lost City

1920 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1920. Avonturenfilm van E.A. Martin. Met o.a. Juanita Hansen, George Chesebro, Frank Clark, Hector Dion en Jake Abraham.

Kolonel William Selig produceerde deze serial in achttien hoofdstukken voor Warner Brothers. Hansen is in gevaar in het oerwoud, waar het wemelt van de wilde dieren en de vijandige tweebeners. Frederick Chapin schreef het verhaal en Martin bewerkte het. Harry Neumann deed het camerawerk. Er werd ook nog een normale film uit de serial gemonteerd; die werd uitgebracht als THE JUNGLE PRINCESS.

The Poppy Girl's Husband

1919 | Western

Verenigde Staten 1919. Western van William S. Hart. Met o.a. William S. Hart, Juanita Hansen, Walter Long, Fred Starr en David Kirby.

Hart speelt zonder zijn cowboy-kostuum in dit drama. Na tien jaar gevangenisstraf komt hij vrij. Zijn vrouw is inmiddels getrouwd met de man die hem destijds achter de tralies bracht. Ze proberen hem opnieuw achter de tralies te krijgen door hem iets in de schoenen te schuiven. Hij ziet af van zijn wraak bij het zien van zijn zoon, en gaat met hem de bergen in. Het was een sterke film waarmee hij kon bewijzen hoe veelzijdig hij als acteur was. De westernfans zagen hem toch liever anders. C. Gardner Sullivan schreef het script naar een verhaal van Jules Boyle. Joe August deed het camerawerk en Lambert Hillyer was assistent-regisseur.

Rough Riding Romance

1919 | Western

Verenigde Staten 1919. Western van Arthur Rosson. Met o.a. Tom Mix, Juanita Hansen, Pat Chrisman, Spottiswoode Aitken en Jack Nelson.

Western met enige humor, maar vooral door Rosson met de nodige actie. Charles Kenyon was scenarist en Fred Le Roy Granville cameraman. Rosson was al een oudgediende, had voor Vitagraph gewerkt in de vroege jaren van de film, regisseerde zelf talloze westerns en actiefilms en werd vooral bekend als regisseur van de tweede opname-eenheid, de man dus die bij grote spektakelfilms de actiescènes regisseert. Hij deed dat vooral bij talloze films van Cecil B. DeMille uit de jaren dertig en veertig. Hij overleed in 1960 aan een hartkwaal, 73 jaar oud.

The Brass Bullet

1918 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1918. Avonturenfilm van Ben Wilson. Met o.a. Juanita Hansen, Jack Mulhall, Joseph Girard, Harry Dunkinson en Helen Wright.

De eerste serial (in achttien hoofdstukken) die door Wilson werd geregisseerd. Hansen zit in de problemen: men wil haar ontvoeren. Mulhall voorkomt dat. Ook verdiept hij zich in haar problemen en weet die na achttien hoofdstukken ook op te lossen. Walter Woods schreef zijn scenario naar het boek PLEASURE ISLAND van Frank Adams voor Universal.

The Secret of the Submarine

1916 | Thriller

Verenigde Staten 1916. Thriller van George L. Sargent. Met o.a. Juanita Hansen, Thomas Chatterton, Hylda Hollis, Lamar Johnstone en George Clancy.

Serial in vijftien hoofdstukken. Hansens vader, een professor, doet een uitvinding die het mogelijk maakt dat een onderzeeboot onder water kan blijven zonder een luchttekort te krijgen. Russische en Japanse agenten hebben interesse. De professor wordt vermoord maar Chatterton, de vertegenwoordiger van de Amerikaanse marine, weet samen met Hansen de uitvinding veilig te stellen, en het duo gaat privé ook een mooie toekomst tegemoet. Het spannende scenario is van Charles Hoadley en E. Alexander Powell naar een verhaal van Russell Smith.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Juanita Hansen op televisie komt.

Reageer