Susan Skoog

Regisseur, Scenarist, Producer

Susan Skoog is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Whatever

1998 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten/Frankrijk 1998. Romantiek van Susan Skoog. Met o.a. Liza Weil, Chad Morgan, Kathryn Rossetter, Frederic Forrest en Gary Wolf.

Anna Stockard (Weil) uit New Jersey is zeventien. Haar moeder Carol (Rossetter) is gescheiden en verbitterd; Anna`s jongere broertje is een pestkop, die haar het bloed onder de nagels vandaan haalt. Mr. Chaminsky (Forrest), de leraar kunstzinnige vorming op Anna`s high school, ziet dat zij artistiek talent heeft en raadt haar aan naar de kunstacademie Cooper Union in New York te gaan. Hoewel Anna het best wel zou willen, is zij een onzekere tiener, die onder invloed komt van haar beste vriendin Brenda Talbot (Morgan). Iedereen die een beetje uit zijn doppen kijkt, weet dat Brenda een slettenbaal is. Anna begint met roken, doet haar huiswerk niet en haalt slechte cijfers en vergooit zo haar kansen op Cooper Union. De lerares Engels heeft een hekel aan Anna en gooit nog eens extra olie op het vuur. Anna en Brenda ontmoeten twee binken, Zak (Montano) en Woods (Connolly), die op een tuchtschool gezeten hebben wegens het dealen in drugs en iedereen kan zien dat het verkeerd afloopt. Terwijl Anna's moeder een rijke, dikke, getrouwde vent aan de haak probeert te slaan, wordt Brenda door haar stiefvader afgetuigd en verkracht. Hoewel de twee jonge hoofdrollen heel erg overtuigend zijn, is het scenario van regisseuse Skoog te melodramatisch, niet pakkend genoeg en te weinig realistisch. Op die manier gaat deze overigens te lange rolprent te veel de toer op van een tv-film. Het subplot doet overbodig aan. Weil is een veelbelovend talent en de moeite waard om te blijven volgen. Het sfeervolle, soms vrijmoedige camerawerk is van Michael Barrow en Michael Mayers. Zij filmden in Wheeling, West-Verginia. Speelt in de jaren 1980 toen de schrik over AIDS er nog niet in zat en jongeren vrijden dat het een lieve lust was, drugs uitprobeerden en naar rockmuziek luisterden. Aan de bioscoopkassa was deze onafhankelijk gedraaide film een teleurstelling: 310.000 dollar. DuArt color.

Inside the Academy Awards

1995 | Documentaire

Verenigde Staten 1995. Documentaire van Susan Skoog.

Deze door Robert Osborne gepresenteerde film laat vroegere en huidige (1995) genomineerden voor een Oscar praten over wat het betekent om in aanmerking te komen voor een Academy Award, en over de prestaties van collega`s. `De afgelopen vijf jaar heb ik mijn vrouw (Kelly Preston) beloofd om naar de uitreiking van de Oscars te gaan. Het is natuurlijk veel leuker om er heen te gaan als je tot de genomineerden behoort. Maar als iemand me had verteld dat ik dit jaar tot de genomineerden behoorde, had ik het niet geloofd`, zei John Travolta, die in de categorie acteurs werd genomineerd voor zijn rol in PULP FICTION (1994) van Quentin Tarantino. Winona Ryder zegt dat ze dit keer beter op de media- gekte is voorbereid voor haar nominatie als beste actrice in LITTLE WOMEN (1994) van Gillian Armstrong. Bij haar (eerste) nominatie in 1994 voor de Beste Bijrol in THE AGE OF INNOCENCE (1993) van Martin Scosese ging er, zo zegt ze, `een golf van opluchting, gevolgd door teleurstelling door me heen,` toen ze verloor. Morgan Freeman is nogal nuchter over zijn derde nominatie en de tweede als Beste Acteur (hij kreeg zijn eerste Oscar voor de Beste Bijrol in 2005 in MILLION DOLLAR BABY van Clint Eastwood). Er zijn verder anekdotes van vroegere winnaars als Tommy Lee Jones (Beste Bijrol in THE FUGITIVE (1993) van Andrew Davis), Jane Fonda (twee maal Beste Actrice, KLUTE van Alan J. Pakula (1971) en COMING HOME (1978) van Hal Ashby), terwijl ze altijd heel nerveus was. Ben Kingsley was verrast toen hij direct al bij zijn eerste nominatie Beste Acteur werd voor GHANDHI (1982) van Richard Attenborough; en verder doen hun verhaal: Whoopie Goldberg (Beste Bijrol in GHOST (1990) van Jerry Zucker), Tom Hanks, twee maal Beste Acteur (Philadelphia (1993) van Jonathan Demme en FORREST GUMP (1994) van Robert Zemeckis), en andere Hollywoodcoryfeeën. De kijker krijgt een idee van hoe de genomineerden tijdens de voorbereiding van de 76ste Oscar- uitreiking zich voelden. Het is allemaal niet opzienbarend, maar wel leuk voor filmliefhebbers en fans van de betreffende acteurs en actrices.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Susan Skoog op televisie komt.

Reageer