Raquel Rodrigo is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Aquí huele a muerto

1990 | Horror

Spanje 1990. Horror van Alvaro Sáenz de Heredia. Met o.a. Martes y Trece, Josema Yuste, Milla'n Salcedo, Ana Alvarez en Raúl Fraire.

Een geruïneerde graaf reist met zijn bediende naar het noorden van Turkije in de hoop een grote erfenis van zijn overleden oom te krijgen. Tijdens de reis ontmoeten ze een uitbundig meisje dat zich bij hen aansluit. Deze parodie op de traditionele mythen van de horrorfilm, mist fantasie, gezond gevoel voor humor, smaak en respect voor de creaties van anderen. Er moet vermeld worden dat dit knoeiwerk in Spanje een groot commercieel succes was en dat Paul Naschy voor de tweede keer de draak steekt met zijn vermomming van Wolf-Mens.

El Rey que rabió

1939 | Muziek, Romantiek

Spanje 1939. Muziek van José Buchs. Met o.a. Luis Peña, Rosita Yarza, Raquel Rodrigo en Luis Heredia.

De heerser over een denkbeeldig land besluit als herder verkleed zijn volk te bezoeken. Een behoorlijke verfilming van de oorspronkelijke 'Zarzuela'.

El Barbero de Sevilla

1938 | Komedie, Romantiek

Duitsland/Spanje 1938. Komedie van Benito Perojo. Met o.a. Miguel Ligero, Raquel Rodrigo, Roberto Rey en Estrellita Castro.

Een graaf probeert de liefde te winnen van de schone Rosalinda. Tenslotte bereikt hij zijn doel dankzij de hulp van een barbier uit Sevilla. Een van de co-produkties gefilmd tijdens de Spaanse Burgeroorlog in de studios in nazi-Duitsland.

El niño de las monjas

1935 | Drama

Spanje 1935. Drama van José Buchs. Met o.a. Luis Gómez, Raquel Rodrigo, Celia Escudero en Gaspar Campos.

Een pasgeboren kind wordt in een klooster opgenomen waar hij onder het schrikbewind van de nonnen opgroeit. Naarmate de jaren verstrijken wil hij nog maar één ding: zich aan het stieregevecht wijden. Van deze middelmatige en commerciële film is ook een tweede versie gemaakt.

La Verbena de la Paloma

1934 | Romantiek, Muziek

Spanje 1934. Romantiek van Benito Perojo. Met o.a. Raquel Rodrigo, Charito Leonís, Miguel Ligero en Roberto Rey.

De herverfilming van een gelijknamige film. De film is in overeenstemming met de populariteit die de [KL]Zarzuela[KLE] (de Spaanse operette) genoot in het republikeinse Spanje.

La Reina mora

1934 | Muziek, Komedie

Spanje 1934. Muziek van Eusebio Fernández Ardavín. Met o.a. Raquel Rodrigo, María Ariel en Pedro Terol.

Twee jongens staan tegenover elkaar vanwege een meisje dat de bijnaam ' de Koningin' draagt. Eén van de meest populaire 'Zarzuelas' van het republikeinse Spanje, die ook als film behoorlijk geslaagd genoemd kan worden.

Doña Francisquita

1934 | Romantiek, Muziek

Spanje 1934. Romantiek van Hans Behrendt. Met o.a. Raquel Rodrigo, Matilde Vázquez, Antonia Arévalo en Fernando Cortés.

Om te kunnen trouwen met de door haar beminde man zal de hoofdrolspeelster veel krijgslisten moeten uitvinden. Een behoorlijke verfilming van de oorspronkelijke 'zarzuela', gemaakt tijdens de Tweede Republiek met veel Duitse technische ondersteuning.