Christel Bodenstein

Acteur

Christel Bodenstein is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Die Kaltenbach Papiere

1991 | Thriller

Duitsland 1991. Thriller van Rainer Erler. Met o.a. Mario Adorf, Gudrun Landgrebe, Simona Cavallari, Ulrich Tukur en Dietrich Mattausch.

Een wapenhandelaar (Adorf) levert een z.g. pesticidenfabriek aan een land in het Midden-Oosten. De Duitse overheid weet heel goed dat het om chemische wapens gaat en stelt een dossier samen, de `Kaltenbach Papiere`, die in een kluis bewaard worden, waardoor zij hem kunnen chanteren en inzetten bij de opsporing van kernwapenbezit in de derde wereld. Een onderzoeksreporter Tukur, [KA2]a la [KL]De Gouden Bergen[KLE] (een getrouwd man), ontdekt dat een aantal Koerden door gifgas om het leven zijn gekomen. Hij komt Kaltenbach (Adorf) op het spoor en papt aan met diens dochter (Cavallari), die verliefd op hem wordt. Naar het schijnt, wil Kaltenbach van de ijzeren greep af en het is in zijn belang om de speurende verslaggever te helpen. Er wordt een ontmoeting gearrangeerd in Lissabon, maar de journalist wordt doodgeschoten en de dochter ontvoerd. Er ligt op dat moment een luxueus jacht in de haven met een steenrijke eigenaar uit het Midden-Oosten. De vrouw van de verslaggever, zelf journaliste, is vastbesloten de zaak te ontrafelen. Het verloop laat zich raden. Een goede mini-serie, zij het wat clich[KA1]ematig, die in twee delen wordt uitgezonden, van de hand van de regisseur van onderhoudende films zoals FLEISCH en OPERATION GANYMED. Het eerste deel heet [KLE]Sharon[KLE] (de dochter van wapenhandelaar Kaltenbach) en het tweede Eva naar de vrouw vrouw van de vermoorde krantenman, Tukur. Gefilmd op locatie in Portugal, Casablanca, Marokko en Algerije.

Polizeiruf 110: Die verschwundenen Lords

1974 | Misdaad, Thriller

DDDE 1974. Misdaad van Werner Röwekamp. Met o.a. Sigrid Göhler, Peter Borgelt, Alfred Rücker, Helga Göring en Heidemarie Wenzel.

Leutnant Vera Arndt (G[KA3]ohler) krijgt met fraude te maken in een groot meubelmagazijn. Frau Schwarzbach (G[KA3]oring) van de boekhouding wordt van verduistering verdacht en gehoord. Kort erop doet zij een poging tot zelfmoord. Bij het verder snuffelen van Arndt en haar meerdere Oberleutnant Fuchs (Borgelt) stuiten ze op de zoon van Schwarzbach, J[KA3]urgen (Kockisch), die chauffeur is, bij de firma waar zijn moeder werkt. Het spoor leidt via schoondochter Elke (Wenzel) naar een jeugdbende en moeder Schwarzbach blijkt het zwakke slachtoffer van een grootscheepse zwendel te zijn. Niet het pedanterige gepeuter en hardnekkige gespeur spelen hier de hoofdrol, maar het grote tekort aan goederen, die de vraag konden bevredigen, waardoor de `domme` jeugd in de verleiding kwam aan zelfbediening te doen. Van vadertje Honecker mocht het niet en de politie moest hard optreden. Een tamelijk saaie aflevering (nummer 24) die gelukkig maar een uurtje duurt.

Im Himmel ist doch Jahrmarkt

1968 | Komedie

DDDE 1968. Komedie van Rolf Losansky. Met o.a. Regina Beyer, Angelika Waller en Christel Bodenstein.

De leden van een groepje parachutespringsters wordt door hun trainer aangeraden zich niet met mannen in te laten, dat benadeelt de sportieve prestaties volgens hem. Het tegendeel blijkt natuurlijk het geval in deze matige komedie.

Der Kleine Prinz

1966 | Familiefilm, Fantasy

DDDE 1966. Familiefilm van Konrad Wolf. Met o.a. Eberhard Esche, Inge Keller en Christel Bodenstein.

Een teleurstellende verfilming van het klassieke verhaal van Antoine de Saint-Exupery over een piloot die neerstort en daarna een merkwaardige ontmoeting heeft.

Ohne Pass in fremden Betten

1965 | Komedie

DDDE 1965. Komedie van Vladimir Brebera. Met o.a. Miroslav Hornicek, Christel Bodenstein en Kurt Kachlicky.

Een Tsjech mist zijn trein en is daardoor genoodzaakt enige dagen in Berlijn door te brengen zonder paspoort. Dat brengt hem in vreemde situaties.

Beschreibung eines Sommers

1962 | Drama

DDDE 1962. Drama van Ralf Kirsten. Met o.a. Manfred Krug en Christel Bodenstein.

Een man een een vrouw, beiden werkzaam in de bouwwereld en beiden getrouwd, worden verliefd op elkaar en vervreemden zich daardoor van hun collega's.

Klotz am Bein

1958 | Komedie

DDDE 1958. Komedie van Frank Vogel. Met o.a. Horst Drinda, Christel Bodenstein en Gerhard Bienert.

Een jong stel erft een huis. Dat is echter meer een last dan een lust. Komisch bedoeld, helaas nauwelijks om te lachen.

Das singende, klingende Bäumchen

1957 | Fantasy

DDDE 1957. Fantasy van Francesco Stefani. Met o.a. Eckart Dux, Dorothea Thiesing en Christel Bodenstein.

Naar een vertelling van de gebroeders Grimm: hoe de hooghartige prinses Duizendschoon haar woord niet houdt en hoe een minzame prins in een beer verandert.

Der Hauptmann von Köln

1956 | Drama

DDDE 1956. Drama van Slatan Dudow. Met o.a. Rolf Ludwig, Erwin Geschonneck, Christel Bodenstein en Else Wolz.

Een werkloze kelner wordt aangezien voor een nazi-officier, maar dat levert hem steeds betere baantjes op tot in de hoge politiek toe. Als de werkelijke officier, een gezochte oorlogsmisdadiger, opduikt, moet de kelner terechtstaan wegens oplichting en de oorlogsmisdadiger gaat vrijuit. Een aangrijpende oorlogssatire uit de DEFA-studio's.

Das Tapfere Schneiderlein

1956 | Familiefilm, Fantasy

DDDE/Duitsland 1956. Familiefilm van Dr. Helmut Spiess en Helmut Spiess. Met o.a. Kurt Schmidtchen, Christel Bodenstein, Gisela Kretzschmer en Horst Drinda.

Sprookjesfilm over het dappere kleermakertje, dat op zijn gordel de spreuk 'zeven in één klap' naaide en heldendaden verrichte voor een niet al te eerlijke koning. Door zijn film- en tv-werk is Schmidtchen in de DDR een bekend gezicht geworden, die ook wel buiten zijn land faam verwierf.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Christel Bodenstein op televisie komt.

Reageer