Roswita Schmidt: cast.
Er zijn 2 films gevonden.

Desiderio

1946 | Drama

Italië 1946. Drama van Roberto Rossellini. Met o.a. Elli Parvo, Massimo Girotti, Carlo Ninchi, Lia Corelli en Francesco Grandjacquet.

Een plattelandsmeisje is in de stad op drift geraakt en vlucht voor de liefde van een man - voor wie ze zich onwaardig acht - naar haar geboortedorp. Een nieuw begin blijkt onmogelijk, en ook daar is ze een willoze prooi voor diverse mannen, zodat ze zelfmoord pleegt. De in 1943 door de oorlog afgebroken film werd jaren later voltooid door Pagliero (de hoofdrolspeler uit ROMA CITT[KA2]A APERTA), waarna de Italiaanse censuur ingreep. Het warrige en soms al te melodramatische verhaal heeft opmerkelijke individuele sc[KA2]enes, die opvallend genoeg niet het neo- realisme aankondigen, maar ontwikkelingen in de Italiaanse cinema na 1950 (Antonioni, Fellini).

L'uomo dalla croce

1943 | Oorlogsfilm

Italië 1943. Oorlogsfilm van Roberto Rossellini. Met o.a. Alberto Tavazzi, Roswita Schmidt, Aldo Capacci, Franco Castellani en Piero Pastore.

Aan het front van de Oekra[KA3]ine leveren fascisten - nazi`s, Oekra[KA3]iners en Italianen van Benito Mussolini - een slag tegen het Rode Leger van Stalin. Een Italiaanse aalmoezenier (Tavazzi) van het leger, die het christendom verbreidt en de partizanen onderwijst, walgt van het bolsjewistische geweld. Hij grijpt - geheel onchristelijk - naar de wapens en mengt zich in de strijd. Als hij een in moeilijkheden geraakte tankchauffeur helpt, raakt hij gewond en wordt gevangen genomen door de barbaarse Sowjets. Hij sterft later in de armen van een Russische soldaat, die hij vergiffenis schenkt. Pure fascistische propaganda voor Mussolini, maar wel knap gemaakt. De film werd nauwelijks vertoond, want kort na het uitbrengen landden de geallieerden in Sicilië en werd de film verboden zodra de fascisten afgezet waren. Hoewel de film is opgedragen aan de gevallen aalmoezeniers, was hun hoogste baas, paus Pius de twaalfde ook geen 'lekkere jongen': hij deed 'zaken' met de nazi's. Het scenario is van Asvero Gravelli, regisseur Rossellini, Alberto Consiglio en G. D'Alicandro. Het camerawerk is van Guglielmo Lombardi. De beschrijvingen van de film lopen uiteen; het hangt er maar net vanaf hoezeer je in verlegenheid bent of hoezeer je de aalmoezenier wenst te verheffen tot een held.