Ivan Andonov

Regisseur, Acteur, Cameraman

Ivan Andonov is regisseur, acteur en cameraman.
Er zijn 6 films gevonden.

Les nuiteux

1994 | Misdaad

Bulgarije/Frankrijk/Duitsland 1994. Misdaad van Josée Dayan. Met o.a. François Marthouret, Roland Blanche, Carole Richert, Bernard Ballet en Alain Ganas.

Inspecteur Blanche heeft de leiding over een onrustig district, ergens buiten het centrum. Jeugdbendes maken hier het leven onveilig, maar voor de administratieve diensten is het de buurt waar ze minder geschikte elementen heen kunnen promoveren, en Blanche zit dan ook opgescheept met een waardeloos zootje agenten. Wanneer na een ondervraging een jonge misdadiger dood in zijn cel wordt aangetroffen, gaan commissaris Marthouret en plaatsvervanger Richert erheen om uit te zoeken wat er is gebeurd. Deprimerend beeld van het werk van nachtpatrouilles die in een wetteloze buurt de misdaad trachten in te tomen en daarbij hardhandig durven op te treden. Veel nieuws heeft de film niet te zeggen, maar hij werd met zorg gemaakt. Bernard Stora en Claudine Vergnes baseerden hun scenario op een verhaal van Mathieu Fabiani. Jean-Pierre Aliphat stond achter de camera.

Poema

1986 | Drama

Bulgarije 1986. Drama van Stephan Dimitrov. Met o.a. Stephan Danailov, Iren Krivoshiyeva, Yosiff Surchadjiev, Ivan Andonov en Vassil Popiliyev.

Sociaal drama. Om een bergdorpje te voorzien van zuiver drinkwater moet een oude begraafplaats worden verwijderd. De energieke vrouwelijke arts drijft het conflict met de recalcitrante inwoners onbedoeld op de spits. Een dodelijk slachtoffer is noodzakelijk om hen op andere gedachten te bengen. De film bereikt door een mengeling van dramatische vormen en stijlen een allegorisch niveau.

Dami kanyat

1981 | Komedie

Bulgarije 1981. Komedie van Ivan Andonov. Met o.a. Stefan Danailov, Nevena Kokanova, Tzvetana Maneva, Mariya Statulova en Mariana Dimitrova.

Deze satirische komedie brengt de morele corruptie aan het licht in verschillende sociale groepen die worden bezocht door de knappe rij-instructeur Yaki die zijn vrouwelijke leerlingen verleidt. Zijn ontsnapping aan het feestje ter ere van het einde van de lessen wordt een nachtmerrie wanneer hij, onopgemerkt door de zich amuserende vrouwen, bijna verdrinkt. Vaak dolkomisch verhaal, met een vleugje eigenzinnige ironie in beeld gebracht door acteur/regisseur Andonov.

Eolomea

1972 | Sciencefiction

DDDE 1972. Sciencefiction van Herrmann Zschoche. Met o.a. Cox Habbema, Ivan Andonov en Vsevolod Sanaiev.

Enige ruimteschepen verdwijnen bij een onderzoek naar een vreemd verschijnsel in een ander sterrenstelsel. Oostduitse SF.

Magasiskola

1970 | Drama

Hongarije 1970. Drama van István Gaál. Met o.a. Ivan Andonov, György Bánffy en Judit Meszléry.

Een jonge student arriveert in een afgelegen kamp, waar valken getraind worden om de lokale vogelstand op peil te houden. Een jonge vrouw voorziet hen van voedsel en brengt de nacht door met wie dat wenst Aanvankelijk is hij gefascineerd door de bekwaamheid van de valken en de leider. Gaandeweg raakt hij echter geshockeerd door de wreedheid en het lijden dat met het werk gepaard gaat. De kilheid van het totalitaire regime in het kamp wordt nog geaccentueerd door het uitgestrekte landschap en de overheersende kleuren. Op indringende wijze volgt de kijker het gebeuren door de ogen van de student. Gebaseerd op de roman van Miklos Meszoly.

The Inspector and the Night

1963 | Misdaad

Bulgarije 1963. Misdaad van Ranghel Vulchanov. Met o.a. Georgi Kaloyanchev, Nevena Kokanova, Leo Conforti, Konstantin Kotsev en Ivan Andonov.

Het voormalige hoofd van een detectivebureau wordt dood aangetroffen. Er is sprake van een aantal verdachten. De politie- rechercheur die met de zaak belast wordt, gaat niet alleen logisch te werk, maar is ook een filosoof en een leraar. Deze laatste eigenschappen komen hem goed van pas bij het oplossen van de moord.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ivan Andonov op televisie komt.

Reageer