Amanda Douge: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Space: Above and Beyond

1995 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1995. Sciencefiction van David Nutter. Met o.a. Morgan Weisser, Kristen Cloke, Rodney Rowland, Lanei Chapman en Joel De la Fuente.

Pilootfilm voor een veelbelovende SF-serie. De hardware en de speciale effecten zijn indrukwekkend. In 2063 heerst er vrede op aarde en maakt men een begin met de kolonisatie van de ruimte. Op een verre planeet wordt een kersverse nederzetting uitgeroeid. Men vermoedt dat dit het werk is van geheimzinnige aliens, die niets goeds in de zin hebben, en die op den duur de aarde zullen veroveren en de mensheid zullen vernietigen. Er is dus werk aan de winkel voor het 58th Squadron, dat bemand wordt door ruige piloten van het korps der Mariniers en de Space-cavalerie. Met sergeant-majoor Frank Bougus (Ermey) voorop, commandant Nathan West (Weisser) die er niet zo'n zin meer in heeft en vier kadetten gaan ze er tegen aan. Bijna twee uur onderhoudend en daverend geweld in de ruimte. Het is echter jammer dat de personages niet echt uitgediept zijn en dat regisseur Nutter er niet in geslaagd is het spel wat levendiger te maken. Glen Morgan en James Wong schreven, produceerden en bedachten de serie; ze zouden er goed aan doen om de afleveringen, die op deze pilot volgen wat meer originaliteit en echte glans te geven. Ware SF- fans kan deze kritiek geen bal schelen. De waardering van deze film is voor hen.

Halifax F.P.: My Lovely Girl

1995 | Misdaad

Australië 1995. Misdaad van Brendan Maher. Met o.a. Rebecca Gibney, Ben Mendelsohn, Amanda Douge, Robert Hughes en Steve Jodrell.

Aflevering uit de serie over de Australische forensische psychiater Jane Halifax (Gibney). Een man die behandeld werd wegens psychische problemen, was onlangs door Jane als genezen verklaard. Ze tekende de goedkeuring voor zijn ontslag en het schijnt dat hij zich aan een verpleegster vergrepen zou hebben. Alles wordt ingewikkelder als de tv erop springt en Jane's behandelingsmethodes in twijfel trekt. Een patiënt dreigt hiervan het onmiddellijke slachtoffer te worden, terwijl Jane's reputatie op het spel staat. Niets nieuws onder de zon en van dezelfde kwaliteit als de andere films uit de reeks. Het scenario is van David Boutland. Het camerawerk is van Craig Barden.

Hammers Over the Anvil

1991 | Drama, Familiefilm

Australië 1991. Drama van Ann Turner. Met o.a. Charlotte Rampling, Russell Crowe, Alexander Outhred, Frankie J. Holden en Jake Frost.

Deze film speelt in de zomer (van 1910), waarin de veertien- jarige Alan Marshall (Outhred) de eerste schreden zet op de moeizame weg naar de volwassenheid. Vanwege een kinderverlamming loopt hij op krukken. Zijn moeder is gestorven toen hij nog klein was. Hij woont in de Australische outback met zijn vader, die een winkel heeft. Zijn idool is de ruige, ijzersterke East Driscoll (Crowe) een man, die wilde paarden temt en buiten de gemeenschap leeft. Dan komen Grace McAlister (Rampling) en haar man (Lee) in het dorp wonen. Ze hebben veel land. Grace is een chique, rijpe Engelse dame van aristocratische afkomst. Ze is aardig tegen Alan, die een zwak voor haar krijgt. Dan treffen Grace en East zich, aanvankelijk over het huren van een dekhengst, maar later steeds veelvuldiger en Alan observeert hen als ze de liefde bedrijven in een schuur. Hij houdt uit piëteit voor beiden stijf zijn mond. Toch komt McAlister erachter tijdens het jaarlijkse dansfeest. Het komt tot een uitbarsting als Grace weigert met East het feest te verlaten. East voelt zich vernederd en bedrinkt zich. Als hij terugrijdt krijgt hij een ongeluk en wordt de volgende morgen door Alan gevonden, die ervoor zorgt dat hij in het ziekenhuis terecht komt. De gevolgen voor East zijn verschrikkelijk: hij houdt een blijvend hersenletsel over, maar Grace neemt haar verantwoording op zich. Ze gaat met East terug naar Engeland, terwijl Alan de held van het dorp is vanwege zijn reddingsactie. Het scenario van Peter Hepworth en Ann Turner naar een autobiografisch verhaal van Alan Marshall die in 1984 overleed, is nogal sentimenteel. Omdat het ingedeeld is in episoden, verloopt de vertelling nogal springerig. De spelprestaties zijn middelmatig. Het camerawerk is van James Bartle.