Beate Kopp

Acteur

Beate Kopp is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Kamikaze

1986 | Misdaad, Sciencefiction, Drama

Frankrijk 1986. Misdaad van Didier Grousset. Met o.a. Michel Galabru, Richard Bohringer, Dominique Lavanant, Riton Liebman en Kim Massee.

Een buitengewoon begaafde geleerde, ontslagen en aangewezen op een uitkering, wordt een dusdanige mensenhater dat hij een wapen uitvindt waarmee hij via zijn tv-toestel mensen kan doden die live op televisie verschijnen. Hij wordt uiteindelijk ontmaskerd door een politiecommissaris en neergeschoten 'vanwege staatsredenen'. Het interessante scenario wordt tekort gedaan door een onevenwichtige, te intellectuele en te abstracte regie van Grousset, wiens debuut dit is. Niettemin enkele sterke scènes en Galabru acteert goed.

Freak Orlando

1981 | Drama, Experimenteel

Duitsland 1981. Drama van Ulrike Ottinger. Met o.a. Magdalena Montezuma, Delphine Seyrig, Albert Heins, Hiro Uchijama en Eddie Constantine.

Eigenzinnige verfilming van Virginia Woolfs boek Orlando met Montezuma als de man/vrouw die de eeuwen over- en doorleeft als buitenstaander.

Lulu

1980 | Drama

Duitsland/Frankrijk/Italië 1980. Drama van Walerian Borowczyk. Met o.a. Anne Bennent, Udo Kier, Michele Placido, Bruno Hübner en Heinz Bennent.

Een uiterst erotische verfilming over de vrouw die mannen te gronde richt maar door Jack the Ripper wordt vermoord. In Duitsland sinds 1914 al vijf keer eerder verfilmd waarvan de Pabst-versie met Louise Brooks uit 1929, DIE BŸCHSE DER PANDORA de meest geslaagde is.

Die Allseitig reduzierte Persönlichkeit - Redupers

1978 | Drama

Duitsland 1978. Drama van Helke Sander. Met o.a. Helke Sander, Joachim Baumann, Frank Burckner, Eva Gagel en Beate Kopp.

Drie dagen uit het leven van een jonge fotografe, die in Berlijn worstelt met het kunstenaarschap en haar rol als alleenstaande moeder. Enigszins stug in zijn dialogen en thematiek, maar de zwart-wit fotografie is bijzonder fraai, net als het bleke tijdsbeeld van de verdeelde stad. Regiedebuut van de feministische filmauteur Helke Sander - en tevens hoofdrolspeelster - die met name in het West-Duitsland van de jaren zestig en zeventig een belangrijke rol speelde in de vrouwenbeweging, onder meer als oprichter van het tijdschrift Frauen und Film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Beate Kopp op televisie komt.

Reageer