Samuli Torssonen

Acteur, Scenarist, Producer

Samuli Torssonen is acteur, scenarist en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Iron Sky

2012 | Sciencefiction, Komedie, Actiefilm

Finland/Duitsland/Australië 2012. Sciencefiction van Timo Vuorensola. Met o.a. Julia Dietze, Christopher Kirby, Götz Otto, Udo Kier en Peta Sergeant.

Nazi’s op de donkere kant van de maan, wie had dat gedacht. Finse crowdfund-regisseur Tim Vuorensola haalde met het idee bakken klein- en grootgeld binnen en kwam op de proppen met een sf-komedie waarin twee Amerikaanse astronauten op de maan een basis ontdekken waar gevluchte nazi’s al sinds 1945 werken aan plannen voor wereldheerschappij. Klinkt fantastisch, en de film heeft absoluut curiositeitswaarde, maar Vuorensola wist het amusante idee niet te verwerken tot een samenhangend geheel met een zekere spanningsboog. Sterker nog, Iron Sky is oersaai.

Star Wreck: In the Pirkinning

2005 | Sciencefiction, Komedie

Finland 2005. Sciencefiction van Timo Vuorensola. Met o.a. Timo Vuorensola, Atte Joutsen, Samuli Torssonen en Antti Satama.

Vijf Finse studenten, een batterij pc's, een rol blauw linoleum, honderden figuranten en zeven jaar draaitijd: de ingrediënten voor Star Wreck: In the Pirkinning, de unieke sf-parodie uit Finland over de avonturen van de oorlogszuchtige Keizer Pirk in de uithoeken van de ruimte. Het fenomeen begon in 1997 toen de 45 minuten durende Star Wreck 5 gratis op internet verscheen. Een groeiende schare fans zette de studenten aan om In the Pirkinning te maken. De film is gratis te zien op starwreck.com. In augustus 2006 begonnen de studenten aan Iron will, een WO III-film met professionele acteurs en een dito budget.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Samuli Torssonen op televisie komt.

Reageer