Grietje Lammertyn: productie.
Er zijn 3 films gevonden.

Vergeten Straat

1999 | Drama

België 1999. Drama van Luc Pien. Met o.a. Luk Wyns, Mitta Van der Maat, Jost Verbist, Marc Peeters en Bob De Moor.

Door een onzorgvuldigheid in de bouwplannen van de stad, worden de bewoners van een doodlopend straatje bedreigd met onteigening. Er rijst verzet, maar egoïsme en apathie doen dit protest mislukken. Een schrijver die getuige is van de onenigheid, creëert in zijn eigen fantasie een eigen straatje waarin de bewoners elkaar wel begrijpen en samenwerken aan een nieuwe samenleving.

Molokai: The Story of Father Damien

1999 | Biografie, Drama

België​/​​Nederland​/​​Australië 1999. Biografie van Paul Cox. Met o.a. David Wenham, Kris Kristofferson, Thom Hoffman, Peter O'Toole en Sam Neill.

In de tweede helft van de 19de eeuw zette de Belgische priester Pater Damiaan voet aan land op het eiland Molokai, nabij Hawaii. Het eiland fungeerde als quarantaineplaats voor leprozen uit de buurt, die er tot zijn komst een somber en chaotisch bestaan leidden. Damiaan stak ze een hart onder de riem, organiseerde landbouw, verzorgde wonden, timmerde grafkisten en maakte het leven voor de zieken nog enigszins draaglijk. Uiteindelijk stierf hij zelf aan lepra. Eind 2009 wordt hij heilig verklaard. De aardige biopic, meer een hagiografie, sleept een beetje maar ambachtelijk acteerwerk en het inspirerende onderwerp maken veel goed.

Gaston's War

1997 | Oorlogsfilm

Nederland​/​​Duitsland​/​​Denemarken​/​​België​/​​Spanje 1997. Oorlogsfilm van Robbe De Hert. Met o.a. Werner De Smedt, Mapi Galan, Stuart Laing, Olivia Williams en René van Asten.

The Allied Special Operations Executive heeft mooie plannen met Gaston Vandermeerssche. Hij mag de nazi's doen geloven dat de geallieerden een landing aan het voorbereiden zijn in de Lage Landen. Door het hoge 'Allo 'Allo-gehalte (mede door de rolletjes van Gert-Jan Dröge en Sylvia Kristel als Neerlands enige overgebleven verzetsstrijders) mag je ervan uitgaan dat De Hert z'n provocerende kijk op het nationale oorlogsverleden niet al te serieus neemt. De echte Gaston Vandermeerssche, erkend Belgisch verzetsheld, nam in ieder geval afstand van de film.