Lars Green

Acteur

Lars Green is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

The Premonition

1992 | Thriller

Denemarken/Zweden 1992. Thriller van Rumle Hammerich. Met o.a. Tova Magnusson, Figge Norling, Björn Kjellman, Niklas Hjulström en Malin Berghagen.

Studente Magnusson is verliefd op haar leraar Norling. Ze schrijft hem erotische essays die niets te raden overlaten. Zoals verwacht reageert hij hier wel op, maar met andere vrouwen. Magnusson wordt intussen dagelijks gekweld door visioenen vol onmenselijk geweld. Na korte tijd beginnen deze hallucinaire beelden werkelijkheid te worden. Er worden verschillende meisjes vermoord. Ze begint te vermoeden dat Norling hiervoor verantwoordelijk is. Een ijzingwekkende, erotische thriller die zich afspeelt op de smalle grens tussen waan en werkelijkheid. De angstaanjagende sfeer wordt effici[KA3]ent opgebouwd naar een gewelddadige climax, die zich afspeelt tijdens de jaarlijkse Lucia nacht: de midzomer nacht (de kortste nacht van het jaar). Goed gestructureerd scenario van Carina Rydberg. Voor de fotografie was Jens Fischer verantwoordelijk.

Demoner

1986 | Drama

Zweden 1986. Drama van Carsten Brandt. Met o.a. Ewa Fröling, Lars Green, Björn Granath en Pia Oscarsson.

Op de spits gedreven huwelijksconflicten van een kinderloos koppel, dat op de vooravond van de begrafenis van de moeder van de man de buren uitnodigt om de spanningen te verlichten. Dat leidt tot een harde confrontatie waarin geen van de vier hoofdrolspelers gespaard wordt. Superieure vertolkingen in een sinistere ontleding van het huwelijksinstituut door de Deense regisseur Brandt, gedraaid naar het gelijknamige Zweedse toneelstuk van Lars Noren en vergelijkbaar met het meest pessimistische en het beste van Strindberg of Bergman.

Charlotte Löwensköld

1979 | Drama, Historische film

Zweden 1979. Drama van Jackie Söderman. Met o.a. Ingrid Janbell, Lars Green, Gunnar Björnstrand, Sven Wollter en Per Oscarsson.

Dertig jaar provinciale arbeidersgemeenschap in begin vorige eeuw getoond via relatie tussen wereldvreemde, kwezelachtige dominee en levenslustige jonge vrouw. Epische opzet naar romancyclus van Selma Lagerlöf leidt tot vluchtige oppervlakkigheid in film van gemiddelde lengte waarover debuterend regisseur onvoldoende controle heeft. Goed spel, zorgvuldige aankleding en fraaie natuuropnamen.

Jänken

1970 | Drama

Zweden 1970. Drama van Lars Forsberg. Met o.a. Anita Ekström, Lars Green, Mona Dan-Bergman, Inger Ekström en Gunnar Ossiander.

Een eenvoudig introvert meisje is zwanger van een naar Amerika vertrokken jongen en leeft samen met een onverantwoordelijke kruimeldief. De maatschappij komt niet te hulp, omdat ze niet in staat is duidelijk te maken dat er iets mis is. Deze debuutfilm naar een roman van Märta Weiss heeft een indringende soberheid die meer indruk maakt dan een moraliserende of dramatische opgeklopte aanpak zou hebben gedaan. Ekström - een als filmactrice debuterende typiste - is opmerkelijk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lars Green op televisie komt.

Reageer