Miguel Manzano

Acteur

Miguel Manzano is acteur.
Er zijn 17 films gevonden.

Qué hacer con mis hijos...

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Alberto Mariscal. Met o.a. Jorge Martínez de Hoyos, Norma Angélica, Miguel Manzano en Sonia Infante.

De problemen waar ouders mee te maken krijgen als hun familie aan lager wal raakt terwijl de kinderen meerderjarig worden. Zeer slecht en demagogisch; zelfs een beetje reactionair.

La Moneda rota

1960 | Western

Mexico 1960. Western van Juan J. Ortega. Met o.a. Joaquín Cordero, Raúl Ramírez, Nora Veryán en Miguel Manzano.

Om enige zaken te regelen vertrekken drie jongemannen naar een dorp. Halverwege de reis worden ze ten onrechte beschuldigd van de moord op een man die ze juist geholpen hebben. Een bewerking van een Cubaans hoorspel. Nogal saai en bovendien matig geregisseerd.

En carne propia

1959 | Drama, Misdaad

Mexico 1959. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Joaquín Cordero, Teresa Velázquez, Freddy Fernández en Miguel Manzano.

Als zij te hulp snellen bij een ongeluk, raakt een verliefd stel verwikkeld in een zaak met de politie, waarvoor zij op de vlucht gaan. Uitermate warrig en wreed.

Los Hijos ajenos

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Roberto Rodríguez. Met o.a. María Gracia, Alma Rosa Aguirre, Aldo Monti en Miguel Manzano.

Een weduwnaar met een jong dochtertje trouwt voor de tweede maal. Het arme kind doet iets waardoor haar stiefmoeder een miskraam krijgt. Vanaf dat moment haat de vrouw haar stiefkind. Hoewel met veel zorg gemaakt, was het resultaat een belachelijke film, vol onbedoelde humor.

La Cucaracha

1958 | Western

Mexico 1958. Western van Ismael Rodriguez. Met o.a. María Félix, Emilio Fernandez, Dolores Del Rio, Pedro Armendáriz en Antonio Aguilar.

Een Mexicaans westerndrama uit de tijd van Pancho Villa, begin 20ste eeuw. Felix is La Cucaracha en zij wordt verliefd op kolonel Fernandez. Deze laat haar echter zwanger en al zitten. Als ze het leger ziet terugkomen hoort ze dat Fernandez dood is. Het is zeer dramatisch, maar de film heeft een vrij bekende internationale naam gekregen als één van de weinige westerns die in Mexico gemaakt zijn.

Dos fantasmas y una muchacha

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. Germán 'Tin Tan' Valdés, Ana Luisa Peluffo, Manuel 'Loco' Valdés en Miguel Manzano.

In een oud theater waren twee spoken rond die elkaar haten, omdat beiden zelfmoord pleegden om dezelfde vrouw. En dan komt de kleindochter van hun geliefde naar het theater, die zij voor haar aanzien. Deze komedie stak met kop en schouders uit boven al het andere wat dat jaar werd gemaakt, zonder zelf heel bijzonder te zijn.

La Sonrisa de la Virgen

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Roberto Rodríguez. Met o.a. María Gracia, Jorge Martínez de Hoyos, Prudencia Grifell en Miguel Manzano.

Een meisje dat altijd dichtbij de natuur heeft geleefd, ziet zich eensklaps opgesloten tussen de muren van een internaat. Zij smeekt de Maagd Maria om een wonder. De grenzen van minderwaardigheid en stupiditeit worden wederom verlegd.

Cuatro copas

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Tulio Demicheli. Met o.a. Libertad Lamarque, Miguel Aceves Mejía, Raúl Ramírez en Miguel Manzano.

Een jongeman probeert de hoofdprijs te winnen in een programma voor amateurzangers; dit om zijn hypotheek te kunnen betalen. Deze armetierige film werd een grote commerciële flop.

Cada hijo una cruz

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Esther Fernández, Demetrio González, Miguel Manzano en Joaquín Garcìa Vargas.

Een familie raakt verwikkeld in een zaak van diefstal. Tweede versie van CUANDO LOS HIJOS SE VAN, van dezelfde regisseur, toen al een grote commerciële flop.

Música de siempre

1956 | Musical

Mexico 1956. Musical van Tito Davison. Met o.a. Oscar Pulido, Manuel 'Loco' Valdés, Miguel Manzano en Joaquín Cordero.

Een simpele opeenvolging van de meest succesvolle liedjes uit die tijd, verbonden door een wel zeer elementaire komedie-plot.

Mi canción eres tú

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Roberto Rodríguez. Met o.a. Andy Russell, Evangelina Elizondo, Freddy Fernández en Miguel Manzano.

Een familie uit de provincie gaat in de hoofdstad wonen, alwaar een van de zoons verliefd wordt op een ster, die hem introduceert in de muziekwereld. Een goed bedoelde maar mislukte film.

Cadena de mentiras

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Adolfo Fernández Bustamante. Met o.a. Resortes, Lucy González, Carlos Riquelme en Miguel Manzano.

Een aantal personen raakt verwikkeld in een erfeniskwestie. Met grote tegenzin gefilmd, en dat is te zien.

Las Engañadas

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Silvia Derbez, Luis Beristáin, Amanda del Llano en Miguel Manzano.

Een meisje dat ontdekt dat haar huwelijk in scène is gezet, blijft als ongehuwde moeder achter, terwijl haar vermeende man zich heeft verloofd met een welgesteld meisje. Volmaakt oninteressant en routineus gemaakt melodrama.

Viajera

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Alfonso Patiño Gómez. Met o.a. Rosa Carmina, Fernando Fernández, Georgina Barragán en Miguel Manzano.

Een zangeres bevalt van een meisje, dat zij toevertrouwt aan haar minnaar en diens vrouw, omdat zij haar tournee voort moet zetten. Een zeer oppervlakkig drama.

Dicen que soy comunista

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Alejandro Galindo. Met o.a. Resortes, María Luisa Zea, Josefina del Mar en Miguel Manzano.

Een rechtschapen bediende van een drukkerij wordt in de maling genomen door een bende dieven die zich uitgeeft voor een revolutionaire partij, waarbij hij zich aansluit. Ietwat dubbelzinnig maar goed gespeeld door de aanstekelijke komiek Resortes.

Menores de edad

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Abel Salazar, Rosita Quintana, Emperatríz Carvajal en Miguel Manzano.

Een meisje wil zich als kind verkleden om in contact te komen met een presentator van kinderprogramma's. Haar moeder, een weduwe die opnieuw gaat trouwen, vindt het een goed idee, omdat zij dan jonger lijkt in de ogen van haar aanstaande echtgenoot. Eén opeenvolging van grimassen van de acteurs. Uitermate zwak.

Las Mujeres de mi general

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Ismael Rodríguez. Met o.a. Pedro Infante, Lilia Prado, Chula Prieto en Miguel Manzano.

Een revolutionair generaal wil zijn vroegere minnares, die nu getrouwd is met de rijkste man van de stad, in diskrediet brengen. Ondanks de uitstekende hoofdrolspelers levert het niet onaardige verhaal door de onbekwaamheid van Ismael Rodríguez een ongeloofwaardige film op.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Miguel Manzano op televisie komt.

Reageer