Carla Fracci

Acteur

Carla Fracci is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

La storia vera della signora dalle camelie

1981 | Drama, Romantiek, Historische film, Erotiek

Frankrijk/Italië 1981. Drama van Mauro Bolognini. Met o.a. Isabelle Huppert, Gian Maria Volonté, Bruno Ganz, Fabrizio Bentivoglio en Clio Goldsmith.

Alphonsine Plessis (Huppert) vertrekt als tiener naar Parijs, waar ze zwoegt in een naaiatelier, bijklust als prostituee en uiteindelijk van de ene rijke heer naar de andere dartelt als luxe courtisane. Maar van binnenuit wordt ze langzaam gesloopt door TBC, en ze sterft op haar drieëntwintigste. Erotische scènes te over, Huppert is uitstekend en het ziet er allemaal schitterend uit, maar het tempo is aan de lage kant. Gebaseerd op de bekende roman van Alexandre Dumas fils. Mooie muziek van Ennio Morricone.

Nijinsky

1980 | Drama, Biografie

Verenigd Koninkrijk 1980. Drama van Herbert Ross. Met o.a. Alan Bates, Leslie Browne, Ronald Pickup, Alan Badel en Colin Blakely.

Een teleurstellende kroniek over de homoseksuele relatie tussen de legendarische danser Nijinski (De la Pena) en de Russische balletimpresario Sergei Diaghilev (Bates). Aardige stof, verminkt door een melodramatisch scenario en, naar beweerd wordt, niet-authentieke figuren. Een mooie rol van Bates en een schitterende van Badel als de rijke beschermheer.

Giselle

1969 | Muziek, Romantiek

Duitsland 1969. Muziek van Hugo Niebeling. Met o.a. Carla Fracci, Erik Bruhn en Bruce Marks.

Filmversie van Adolphe Adams' romantische ballet over een danslustig boerenmeisje, dat aan een onbeantwoorde liefde te gronde gaat en na haar dood als rusteloze dansgeest voortleeft. Een wat clichématige uitvoering, die dankzij goed camerawerk en knappe montage toch zeer de moeite waard is.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Carla Fracci op televisie komt.

Reageer