Michael Sombetzki

Producer

Michael Sombetzki is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Hotel Morgana

1996 | Horror

Duitsland 1996. Horror van Martin Hansen. Met o.a. Burghart Klaubner, Ingeborg Riehl, Anna Böttcher en Günter Kutemeyer.

Aan de hand van vier mysterieuze verhalen wordt het dagelijkse leven geschetst in Hotel Morgana, een hotel aan de rand van de stad én aan de rand van de 'schemerzone'. In ZIMMER 16 wordt een jonge man gefascineerd door een mooie vrouw die hij in de lift ontmoette. Hij ontdekt dat ze in de kamer naast de zijne verblijft en hij laat niets onverlet om een glimp van haar op te vangen. Wat hij uiteindelijk te zien krijgt doet hem de haren ten berge rijzen. In DER HAUSMEISTER onderzoekt de conciërge, zoals gewoonlijk de inhoud van de stofzuigerzak. Tijdens zijn achtendertig jaren dienst ontdekte hij al de vreemdste kleine voorwerpen. Een kamermeisje is dolgelukkig. Haar lievelingszanger verblijft in ZIMMER 25. Een korte flirt met hem wekt onvoorzienbare krachten in haar los, maar die zullen haar fataal worden. De gast van ZIMMER 34 pakt zijn koffers. Het leven wordt hem lastig gemaakt door andere gasten, de vrouw van de eigenaar en een bende mysterieuze insecten. Hij wil vertrekken, maar zo gemakkelijk kun je niet uit Hotel Morgana afreizen. Een episoden-griezelfilm naar model van de oude Hammer-producties, maar dan gemaakt met een expressionistische visie à la David Lynch. De verhalen zijn goed opgebouwd wat betreft sfeer en spanning en zullen de liefhebbers best bevallen. Hansen schreef zelf dit scenario over een symbolische plek waar leven en dood elkaar ontmoeten. Fotografie van Thomas Bartels.

Erotique

1994 | Komedie, Romantiek

Duitsland/Brazilië/Hongkong SAR van China/Verenigde Staten 1994. Komedie van Lizzie Borden, Clara Law, Monika Treut en Ana Maria Magalhães. Met o.a. Kamala Lopez-Dawson, Bryan Cranston, Liane Curtis, Kayla Allen en Sunshine Bainbridge.

Vier regisseuses vertellen elk een `sexy` verhaal. In LET`S TALK ABOUT LOVE van de Amerikaanse Borden verdient Rosie (Lopez- Dawson) de kost bij een sekslijn. Ze ontmoet tenslotte een klant (Cranston) die haar opgeilt en ontdekt dat hij een sekstherapeut is. In TABOO PARLOR van de Duitse Treut wordt het zwoele verhaal verteld van een lesbisch stelletje, Claire (Barnes) en Jukia (S[KL23]eberg), die macho Franz (Kern) te grazen nemen voor een one night stand. Het derde verhaal WONTON SOUP van Law voert ons naar Hong Kong waar de Australische Chinees Adrian (Lounibos) en zijn vriendin Ann (Man) uit Hong Kong mijlen moeten overbruggen om tot elkaar te komen. In het vierde segment FINAL CALL van Magalh[KA6]aes gaat een jonge vrouw (Ohana) per trein van de Braziliaanse provincie naar Rio de Janeiro om er een vliegtuig naar New York te nemen. Onderweg proberen twee mannen haar aan te randen, maar ze wordt gered door een fotograaf met wie ze dan een affaire heeft. Dit laatste schuifje werd niet mee gemonteerd in de officiële op het filmfestival van Cannes gepresenteerde versie. Alleen in Brazilië kwam de film integraal uit. Zoals altijd het geval is met korte films bijeen gebracht in één grote bioscoopfilm, variëert de kwaliteit enorm en vreemd genoeg is het minst erotische deel van Law het aangrijpendst. Voor het overige een mooie maar tamelijk zinloze vingeroefening van het kwartet getalenteerde filmmaaksters. De titel slaat op de club van Franz in de derde episode. Het scenario is van Susie Bright en regisseuse Borden voor LET'S TALK ABOUT LOVE, van regisseuse Treut voor TABOO PARLOR, van Eddie Ling-Ching voor WONTON SOUP en van Eloí Calage en regisseuse Magalhães voor FINAL CALL. Het camerawerk is respectievelijk van Larry Banks, Elfi Mikesch en Arthur Wong. Dolby.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michael Sombetzki op televisie komt.

Reageer