Roger Browne: cast.
Er zijn 11 films gevonden.

Edgar Allan Poe's Masque Of The Red Death

1989 | Horror

Verenigde Staten 1989. Horror van Larry Brand. Met o.a. Governor, Patrick Macnee, Adrian Paul, Clare Hoak en Jeff Osterhage.

Een ondermaatse herverfilming van Roger Corman's film uit 1964, die aan alle kanten tekortschiet met uitzondering van Macnee die in zijn dubbelrol als de leermeester en de Rode Dood meer er uithaalt dan er in zit. Met een beperkt budget gemaakt en dat is te merken en te zien ook. Regisseur Menahem Golan maakte ook nog een herverfilming.

Superman contre les robots

1977 | Sciencefiction, Actiefilm

Italië​/​​Frankrijk 1977. Sciencefiction van Terence Hathaway. Met o.a. Roger Browne, Dominique Boschero, Dick Palmer, Piero Umiliani en Edmondo Amati.

Een kinderachtige avonturenfilm waarin ene Kolonel Lawrence van Scotland Yard, bijgenaamd (!) Superman, de diefstal van de kroonjuwelen door een dievegge, geassisteerd door een mini-leger robotten moet zien op te lossen. Dit gênant matinee- spektakel blinkt uit door een simplistisch scenario en stuntelige trucages. Op de filmrol wemelt het van de schuilnamen, en dat is geheel begrijpelijk.

Emanuelle in America

1976 | Erotiek

Verenigde Staten 1976. Erotiek van Joe D'Amato. Met o.a. Laura Gemser, Paola Senatore, Gabriele Tinti, Roger Browne en Riccardo Salvino.

Emanuelle dringt als journaliste door in het geheime seks- leven van de jetset. Bij voorkeur onverhuld doet zij haar werk in een entourage, die verder ook niets om het lijf heeft.

Diario segreto da un carcere femminile

1973 | Misdaad, Erotiek, Drama

Italië 1973. Misdaad van Rino di Silvestro. Met o.a. Anita Strindberg, Eva Czemerys, Jenny Tamburi, Olga Bisera en Christina Gaioni.

Een geheim agente wordt in een vrouwengevangenis geplaatst om van een gedetineerde te weten te komen waar zich de heroïne-voorraad bevindt vóór de maffia die kan traceren. De misdaadintrige is een bijzakelijk alibi voor een sensationeel opgeblazen schildering van vrouwen achter de tralies, zo gewaagd als voor de ontstaansperiode in Italië maar mogelijk was. Veel geschreeuw en gedoe en een slecht einde om sociale bekommernis te suggereren.

Password: uccidete agente Gordon

1967 |

Italië​/​​Spanje 1967. Terence Hathaway. Met o.a. Roger Browne, Helga Liné, Michael Rivers, Rosalba Neri en Andrew Scott.

Het zal nooit iets worden met die goedkope James Bond- imitaties. De Amerikaanse geheim agent Gordon (Browne) wordt naar Parijs gestuurd om daar een gedode collega te vervangen. Hij moet samenwerken met een knappe Russische agente (Liné) om een eind te maken aan een internationale wapenhandel, waarbij China betrokken is. Dit verfoeilijke, amateuristische werkje deugt van geen kant.

Come rubare la corona d'Inghilterra

1967 | Misdaad

Italië 1967. Misdaad van Sergio Grieco. Met o.a. Roger Browne, Dominique Foschero, Edoardo Fajardo, Nadja Marlowa en Richard Peters.

Een bekende criminoloog gaat een geestelijke strijd aan met een listige vrouw, die door middel van chantage een diamant uit de kroonjuwelen probeert te krijgen. Spannende film, hoewel het scenario en het spel enigszins zwak zijn. Grieco regisseerde als Terence Hathaway. Scenario van Dino Verde en Vincenzo Flamini en fotografie van Tino Santoni.

Rififi ad Amsterdam

1966 | Thriller, Misdaad

Italië​/​​Spanje 1966. Thriller van Terence Hathaway. Met o.a. Roger Browne, Aida Power, Umi Raho en Frank Linston.

Een Nederlandse diamantslijperij wordt beroofd, maar de dieven krijgen niets van de buit. Integendeel, ze worden stuk voor stuk vermoord, behalve Rex Munro (Browne). Die gaat koortsachtig op zoek naar de organisator van de roof en de slachtpartij. Er volgen spannende avonturen en spectaculaire actiesc[KA2]enes. Jammer genoeg verliest regisseur Terence Hathaway (pseudoniem van Sergio Grieco) zijn greep op de film. Wat snel en spannend begon eindigt slap en sloom. De ontknoping zie je al mijlenver aankomen. Zonde, een handiger regisseur had van dit materiaal veel meer kunnen maken.

Superseven chiama Cairo

1965 | Thriller, Actiefilm

Italië​/​​Frankrijk 1965. Thriller van Umberto Lenzi. Met o.a. Roger Browne, Massimo Serato, Fabienne Dali en Andrew Ray.

Een nieuw radioactief metaal wordt van Liverpool naar Kaïro verzonden, verborgen in een camera. Door een blunder wordt die camera echter aan een toerist verkocht. Agent Superseven gaat op zoektocht, maar wat hij niet weet is dat Alex, de leider van een misdadige organisatie, ten koste van alles het nieuwe metaal wil bemachtigen.

Operazione Poker

1965 | Thriller, Actiefilm

Spanje​/​​Italië 1965. Thriller van Osvaldo Civirani. Met o.a. Roger Browne, José Greci, Helga Liné, Sancho Gracia en Carol Brown.

De Amerikaanse spion Glen Foster (Browne) bemachtigt een uitvinding waarmee hij door muren kan kijken. Dat komt hem goed van pas als hij een belangrijke Vietnamese diplomaat moet begeleiden. Hard knokwerk op een groot aantal Europese locaties, maar een rommelig en zelfs onduidelijk scenario. Niet erg interessant. Messina op de titelrol als Bob Messenger, Scotti als Andrew Scott. In 1966 schielijk hertiteld als AGENTE OS 14, OPERAZIONE POKER; Ook bekend als OPERATION POKER.

La Vendetta di Spartacus

1965 | Avonturenfilm

Italië 1965. Avonturenfilm van Michele Lupo. Met o.a. Roger Browne, Scilla Gabel, Gordon Mitchell, Danielle Vargas en Germano Longo.

Een eerzuchtige Romeinse senator verspreidt het gerucht dat de opstandige slaaf Spartacus niet aan het kruis gestorven is. Hij wil daarmee ten eigen bate een nieuwe opstand van Spartacus' getrouwen ontketenen. Een aanvankelijk misleide aanvoerder ontmaskert het komplot en weet de wraak van Spartacus postuum te voltrekken. Suspense-elementen in het scenario tillen deze film boven de middelmaat van het genre uit, terwijl ook de massagevechten tamelijk spectaculair en inventief in beeld worden gebracht.

Gli Schiavi più forti del mondo

1965 | Avonturenfilm

Italië 1965. Avonturenfilm van Michele Lupo. Met o.a. Roger Browne, Scilla Gabel, Gordon Mitchell, Giacomo Rossi Stuart en Germano Longo.

Een Romeinse tribuun wordt naar Azi[KA3]e gestuurd om het toezicht op slaven over te nemen tijdens de bouw van een aquaduct. Uit rechtvaardigheidsgevoel sluit hij zich bij een groep slaven aan en weet zo het komplot van een eerzuchtige landverrader te ontmaskeren. Dit is een vluggertje dat in [KA1]e[KA1]en ruk door werd gemaakt met LA VENDETTA DI SPARTACUS - zelfde regisseur, spelers en decors - zonder de (bescheiden) kwaliteiten van die andere film, met als resultaat een krakkemikkig spektakel dat op geen enkel punt weet te overtuigen, boeien of amuseren.