Alfred L. Werker (1896-1975): regie.
Er zijn 33 films gevonden.

The Young Don't Cry

1957 | Misdaad

Verenigde Staten 1957. Misdaad van Alfred L. Werker. Met o.a. Sal Mineo, James Whitmore, J.Carrol Naish, Paul Carr en J. Carrol Naish.

Een goed drama over individualist Mineo die als jongere medelijden krijgt met een ontsnapte moordenaar.

Rebel in Town

1956 | Western

Verenigde Staten 1956. Western van Alfred L. Werker. Met o.a. John Payne, Ruth Roman, J. Carrol Naish, Ben Cooper en John Smith.

Gevoelige kleine western over een deserteur die toevallig er getuige van is als zijn broer per ongeluk een kind doodt. De ironische aaneenschakeling der gebeurtenissen brengt hem in aanraking met de vader van het jongetje.

Canyon Crossroads

1955 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1955. Avonturenfilm van Alfred L. Werker. Met o.a. Richard Basehart, Russell Collins, Phyllis Kirk en Stephen Elliott.

Door in Colorado op locatie te filmen, krijgt dit verhaal over de jacht op uranium een extra tintje en bovendien een nogal overtuigende rol van Basehart.

At Gunpoint

1955 | Western, Thriller

Verenigde Staten 1955. Western van Alfred L. Werker. Met o.a. Fred MacMurray, Dorothy Malone, Walter Brennan, Tommy Rettig en Skip Homeier.

Een van de antwoorden op HIGH NOON - een western waaraan velen zich hebben geërgerd. MacMurray schiet de leider van een bende bankrovers neer en wordt dan door de stad toegejuicht. Wanneer de bende de stad binnentrekt keert de hele stad om en staat als een man achter hem. Goed gemaakte western. HIGH NOON was weliswaar succesvol, maar werd vanwege het lage tempo en de afwezigheid van grote actiescènes niet door iedereen als een echte western beschouwd. Gefilmd in CinemaScope.

Three Hours to Kill

1954 | Western

Verenigde Staten 1954. Western van Alfred L. Werker. Met o.a. Dana Andrews, Donna Reed, Dianne Foster, Stephen Elliott en Carolyn Jones.

Andrews is een koetsier op een postkoets. Hij wordt ten onrechte beschuldigd van de moord op de broer van zijn verloofde, waarna hij de echte moordenaar wil opsporen. Strak en goed geregisseerd.

The Last Posse

1953 | Western

Verenigde Staten 1953. Western van Alfred L. Werker. Met o.a. Broderick Crawford, John Derek, Charles Bickford, Wanda Hendrix en Warner Anderson.

Connie en Seymour Bennett schreven het verhaal dat zij zelf met Kenneth Gamet tot een scenario bewerkten voor producent Harry Joe Brown. Werker deed een perfecte job en dat gold ook voor zijn cameraman Burnett Guffy, en voor acteur Derek, die erbovenuit stak. Homeier berooft Bickford en dan gaat er een posse achter hem aan. Hiervan maken deel uit: de bezopen sheriff Crawford en Derek, zoon van Bickford. Ze krijgen Homeier maar de leden van de posse willen veel liever zelf de centen verdelen in plaats van ze terug te geven aan Bickford.

The Devil's Canyon

1953 | Western

Verenigde Staten 1953. Western van Alfred L. Werker. Met o.a. Virginia Mayo, Dale Robertson, Stephen McNally, Arthur Hunnicutt en Robert Keith.

Fraaie western met Reynolds als voormalig wetsdienaar die in de gevangenis belandt na een dubbele moord. Daar treft hij de licht ontvlambare Jessie Gorman, broer van zijn slachtoffers, en diens vriendin Abby. Zij voelt wel wat voor beide heren. Testosteron, kogels en ontsnappingspogingen zwepen de spanning verder op. Eén van de eerste 'natural vison 3D' films in een lange rij 'deepies' die de Hollywoodcrisis, als gevolg van de toenemende tv-competitie, moesten bezweren.

Walk East on Beacon

1952 | Misdaad

Verenigde Staten 1952. Misdaad van Alfred L. Werker. Met o.a. George Murphy, Finlay Currie, Virginia Gilmore en George Roy Hill.

Een goed FBI-drama in de vorm van een documentaire over een spionage-onderzoek. Ter plekke verfilmd in Boston.

Sealed Cargo

1951 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 1951. Oorlogsfilm van Alfred L. Werker. Met o.a. Dana Andrews, Carla Balenda, Claude Rains, Philip Dorn en Onslow Stevens.

New Foundlandse schipper Pat Bannon (Andrews) vindt een wrak van een Deens vrachtschip met alleen nog de kapitein aan boord (Rains). Bannon helpt de gewonde kapitein Skalder, maar ontdekt dat diens schip gebruikt wordt voor wapenleveranties aan nazi-duikboten. De romance met Balenda doet wat overbodig aan, maar superster Rains is groots in de voor hem bekende rol van geciviliseerde boosdoener. Dale Van Every, Oliver H.P. Garrett en Roy Huggins bewerkten de roman The Gaunt Woman van Edmund Gilligan. Fotografie is van George E. Diskant.

Lost Boundaries

1949 | Drama

Verenigde Staten 1949. Drama van Alfred L. Werker. Met o.a. Beatrice Pearson, Mel Ferrer, Richard Hylton, Carleton Carpenter en Susan Douglas.

Een negerfamilie gaat voor blank door in een stadje in New England, totdat hun afkomst duidelijk wordt. Een van de eerste films over het rassenprobleem; niet slecht.

He Walked By Night

1948 | Thriller, Misdaad, Film noir

Verenigde Staten 1948. Thriller van Alfred L. Werker en Anthony Mann. Met o.a. Anthony Mann, Richard Basehart, Scott Brady, Roy Roberts en Whit Bissell.

Op een avond probeert Basehart ergens in te breken. Hij wordt verrast door een politieman, die hij koelbloedig neerschiet. De collega's van de agent hebben weinig aanwijzingen maar stellen alles in het werk om de moordenaar te vangen. Brady heeft de leiding van het onderzoek. Sterke thriller, gebracht als documentaire, in de stijl van THE NAKED CITY. We volgen zowel het moeizame speurwerk van de politie als de acties van de moordenaar. De acteurs proberen zo realistisch mogelijk over te komen en blijven ondergeschikt aan de handeling. Knap opgebouwd scenario van John C. Higgins en Crane Wilbur, met bijgevoegde dialogen van Harry Essex. Prachtige zwart-wit fotografie van John Alton.

Repeat Performance

1947 | Misdaad

Verenigde Staten 1947. Misdaad van Alfred L. Werker. Met o.a. Louis Hayward, Joan Leslie, Tom Conway, Benay Venuta en Richard Basehart.

Een vrouw krijgt de kans het afgelopen jaar opnieuw te beleven tot het moment waarop zij haar man vermoordde. Dit prima uitgangspunt werd gladjes uitgevoerd in deze B-produktie.

Pirates of Monterey

1947 | Historische film, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1947. Historische film van Alfred L. Werker. Met o.a. Maria Montez, Rod Cameron, Mikhail Rasumny, Philip Reed en Gilbert Roland.

Saaie film over een opwindende periode uit de geschiedenis, de strijd tegen de Mexicaanse heerschappij over Californië in de 19e eeuw. Scenario van Sam Hellman.

Shock

1946 | Romantiek, Horror

Verenigde Staten 1946. Romantiek van Alfred L. Werker. Met o.a. Vincent Price, Lynn Bari, Frank Latimore, Anabel Shaw en Michael Dunne.

Uitschot; alleen voor doorgewinterde liefhebbers.

My Pal Wolf

1944 | Familiefilm

Verenigde Staten 1944. Familiefilm van Alfred L. Werker. Met o.a. Sharyn Moffett en Jill Esmond.

Een klein meisje wordt in de steek gelaten door haar ouders en opgevoed door een wrede gouvernante. Zij vindt troost bij een zwervershond. Een klein, plezierig drama.

Whispering Ghosts

1942 | Mysterie

Verenigde Staten 1942. Mysterie van Alfred L. Werker. Met o.a. Brenda Joyce, Milton Berle, John Shelton en John Carradine.

Berle is uitstekend als een blunderende acteur die zijn rol in een hoorspel als vlotte detective ook in werkelijkheid probeert te spelen.

Laurel & Hardy: A-Haunting We Will Go

1942 | Komedie

Verenigde Staten 1942. Komedie van Alfred L. Werker. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Dante the Magician, Sheila Ryan en John Shelton.

Eén van Stan en Ollie's slechtste films waarin zij te maken krijgen met gangsters, een lastige doodskist en een rare tovenaar. Geen toverkracht in deze flop.

A-Hunting We Will Go

1942 | Komedie

Verenigde Staten 1942. Komedie van Alfred L. Werker. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Dante the Magician, Sheila Ryan en John Shelton.

Een van de slechtste films van Stan en Ollie, waarin ze te maken krijgen met gangsters, een doodkist die hen parten speelt en een zogenaamde goochelaar. Deze film kent niet de magie van veel andere Laurel en Hardy-films.

The Reluctant Dragon

1941 | Animatie, Documentaire, Komedie

Verenigde Staten 1941. Animatie van Alfred L. Werker, Hamilton Luske en Jim Handley. Met o.a. Buddy Pepper, Robert Benchley en Frances Gifford.

Robert Benchley krijgt een rondleiding door de Walt Disney- studio`s. Uiteraard krijgen wij enige tekenfilms te zien (Baby Weems, The Reluctant Dragon). Daarnaast interessante kijkjes achter de schermen bij het maken van cartoons. Bekende 'stemmen' als Clarence 'Donald Duck' Nash en Frances Gifford zien we aan het werk. Ook Disney zelf ontbreekt niet. De film begint in zwart-wit maar gaat over in prachtig Technicolor.

The Adventures of Sherlock Holmes

1939 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1939. Mysterie van Alfred L. Werker. Met o.a. Basil Rathbone, Nigel Bruce, Ida Lupino, George Zucco en Alan Marshal.

In The Hound of the Baskervilles speelden Rathbone en Bruce voor het eerst respectievelijk Sherlock Holmes en Doctor Watson en zouden dat nog twaalf keer samen doen. In dit eerste vervolg raken ze betrokken bij een grote juwelenroof. Liefhebbers zweren bij zijn vertolking van de door auteur Arthur Conan Doyle gecreëerde Britse detective, maar Rathbone zelf was er niet gelukkig mee. Zijn eerste Holmes-rol omschreef hij later als 'een negatief waarvan ik later talloze positieven van dezelfde foto heb gemaakt'.

Kidnapped

1938 | Avonturenfilm, Historische film

Verenigde Staten 1938. Avonturenfilm van Alfred L. Werker. Met o.a. Warner Baxter, Freddie Bartholomew, Arleen Whelan, C. Aubrey Smith en Reginald Owen.

Een goed avonturenverhaal in Schotland en Engeland rond 1750, maar geen Robert Louis Stevenson. Goede acteurs, in een over het algemeen amusant scenario.

Gateway

1938 | Misdaad

Verenigde Staten 1938. Misdaad van Alfred L. Werker. Met o.a. Don Ameche, Arleen Whelan, Gregory Ratoff, Binnie Barnes en Gilbert Roland.

De Ierse immigrant Whelan, die door verscheidene mannen werd achtervolgd toen hij de oceaan overstak, raakt betrokken bij de gangster Roland. Een lopende-bandverhaal, maar het speelt tegen de interessante achtergrond van Ellis Island.

Wild and Woolly

1937 | Western

Verenigde Staten 1937. Western van Alfred L. Werker. Met o.a. Jane Withers, Walter Brennan, Pauline Moore, Douglas Fowley en Carl 'Alfalfa' Switzer.

Dit is een vrolijke en goed gemaakte western waarin Brennan een sheriff is die niet bij iedereen even hoog meer staat aangeschreven. En de verkiezingen komen er aan. Die wint hij nadat hij een bankoverval heeft weten te verhinderen. De jeugdige Switzer steelt de harten en Withers laat zich eveneens van haar beste kant zien.

House of Rothschild

1934 | Historische film

Verenigde Staten 1934. Historische film van Alfred L. Werker. Met o.a. George Arliss, Boris Karloff, Loretta Young, Robert Young en Florence Arliss.

Een zorgvuldig uitgewerkte, boeiende kroniek over de beroemde bankiersfamilie, met Arliss als Nathan Rothschild in de tijd van de Napoleontische Oorlogen, Loretta als zijn dochter, R. Young als haar minnaar en Karloff als geciviliseerde schurk. Het slot werd oorspronkelijk in kleur opgenomen.

Hello Sister

1933 | Drama, Musical

Verenigde Staten 1933. Drama van Erich von Stroheim en Alfred L. Werker. Met o.a. James Dunn, Boots Mallory, Zasu Pitts en Minna Gombell.

Onbeduidend jongen-ontmoet-meisje-verhaal dat de echte filmliefhebber niettemin zal interesseren. Oorspronkelijk gefilmd met als titel Walking Down Broadway, later opnieuw gemonteerd en gedeeltelijk opnieuw gefilmd. Er zijn genoeg bizarheden overgebleven om de hand van Stroheim te herkennen, die opgevolgd werd door Werker.

Advice to the Lovelorn

1933 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1933. Drama van Alfred L. Werker. Met o.a. Lee Tracy, Sally Blane, Sterling Holloway, Jean Adair en Paul Harvey.

Innemende combinatie van komedie en drama waarin succes van Tracy in BLESSED EVENT (1932) wordt uitgebuit; hier maakt hij van zijn rubriek 'adviezen voor verliefden' een zakelijke onderneming, met onverwachte gevolgen. Vrijelijk gebaseerd op Nathanael West's roman Miss Lonely-hearts. Holloway is uitstekend in voornaamste bijrol.

The Gay Caballero

1932 | Western

Verenigde Staten 1932. Western van Alfred L. Werker. Met o.a. George O'Brien, Victor McLaglen, Cecilia Parker, Weldon Heyburn en Linda Watkins.

Een western met een Mexicaans sausje, overdramatisch gebracht. O'Brien raakt zijn ranch kwijt en McLaglen is de bandiet. Logisch dat O'Brien zijn ranch terug wenst te veroveren.

Fair Warning

1931 | Western

Verenigde Staten 1931. Western van Alfred L. Werker. Met o.a. George O'Brien, Louise Huntington, Mitchell Harris, George Brent en Nat Pendleton.

Een redelijke herverfilming van het boek The Untamed van Max Brand dat eerder in 1920 verfilmd was met Tom Mix in de hoofdrol. Brand, een pseudoniem van Frederic Faust, behoort tot de populairste westernschrijvers. Het hier genoemde boek werd in 1918 gepubliceerd. Heel populair werden ook de Destry- verfilmingen naar het werk van Brand.

Last of the Duanes

1930 | Western

Verenigde Staten 1930. Western van Alfred L. Werker. Met o.a. George O'Brien, Lucille Brown, Myrna Loy, Walter McGrail en James Bradbury Jr..

De derde van de vier verfilmingen van het boek van Zane Grey. O'Brien redt Brown uit de handen van McGrail maar dan wordt diens vrouw, Loy, verliefd op O'Brien. Gecompliceerd, maar uiteindelijk verdwijnt McGrail toch achter de tralies. Opmerkelijk is dat David Howard met wie O'Brien de meeste van zijn westerns maakte, de regisseur is van een Spaanse versie van deze film, EL ULTIMO DE LOS VARGAS, waarin niet O'Brien de titelrol speelt doch George Lewis.

The Sunset Legion

1928 | Western

Verenigde Staten 1928. Western van Lloyd Ingraham en Alfred L. Werker. Met o.a. Fred Thomson, Edna Murphy, William Courtright, Harry Woods en Jim Corey.

Thomson als Texas Ranger, die een bende outlaws uitschakelt. Frank Clifton was de scenario-schrijver, Mack Stengler de cameraman en zijn assistent was Jack Greenhalgh. Een goede western met uitstekend camerawerk. Nog steeds werd Thomson echter achtervolgd door JESSE JAMES; ook deze film trok maar matig publiek. Thomson wilde een laatste poging doen het Amerikaanse volk weer aan zijn kant te krijgen, en dat werd het tragische gebeuren rond KIT CARSON.

The Pioneer Scout

1928 | Western

Verenigde Staten 1928. Western van Lloyd Ingraham en Alfred L. Werker. Met o.a. Fred Thomson, Nora Lane, William Courtright, Tom Wilson en George Marion.

Pioniers trekken weer met hun huifkarren door de prairies op weg naar een gebied waar ze een toekomst kunnen opbouwen. Als Indianen verklede blanke bandieten proberen de stoet te overvallen. Thomson is de begeleider van de stoet en wordt zelfs gevangen genomen. Frank Clifton was de scenarist en Mack Stengler de cameraman van dit epos. Maar de film flopte, terwijl het een behoorlijk gemaakte western was. Met JESSE JAMES had Thomson zijn naam van de ene op de andere dag verspeeld. Amerika was boos en liet een idool vallen. Paramount had spijt dat men een contract voor vier dure westerns met Thomson had gesloten.

Kit Carson

1928 | Western

Verenigde Staten 1928. Western van Alfred L. Werker en Lloyd Ingraham. Met o.a. Fred Thomson, Nora Lane, Dorothy Janis, Raoul Paoli en William Courtright.

Na alles wat Thomson met JESSE JAMES over zich heen had moeten laten gaan, hoopte hij met de verfilming van het leven van de legendarische pionier en legergids Kit Carson (1809-1868) de gunst van het publiek terug te krijgen. Het was een perfect gemaakte western, door Paul Powell geschreven naar een verhaal van Frank Clifton en met camerawerk van Mack Stengler. Alles klopte - maar het publiek had Fred nog niet vergeven. Volkomen ontmoedigd en gedesillusioneerd kwam het super-idool aan zijn raadselachtige einde. Op de avond voor Kerstmis 1928 werd hij opgenomen in een ziekenhuis. Op kerstdag stierf hij, 38 jaar jong. Hij had op een roestige spijker getrapt en stierf nu aan wondkramp omdat hij het genegeerd had. Met opzet? Niemand heeft er ooit een antwoord op kunnen geven. Overlevenden waren zijn vrouw, scenariste Frances Marion, met wie hij sinds 1919 getrouwd was, zijn drie jaar oude zoon Fred Jr. en een twee-jarige jongen Richard, die door het paar was geadopteerd. Marion overleed in 1973. Ze won enkele Oscars als scenariste en was hertrouwd met regisseur George Hill, die echter al spoedig daarna ook stierf. In vele interviews heeft zij de herinnering aan Fred levend gehouden.

Ridin' The Wind

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van Del Andrews en Alfred L. Werker. Met o.a. Fred Thomson, Jacqueline Gadsdon, Lewis Sargent, David Dunbar en Betty Scott.

De laatste van acht westerns die Thomson voor Monogram maakte. Werker (1896-1975), later een befaamd regisseur, maakte hier zijn regiedebuut! Marion Jackson schreef het verhaal over Thomson, die zichzelf alles ontzegde om zijn jongere broer Sargent maar te kunnen laten studeren. De knaap blijkt echter lid te zijn van een bende outlaws en Thomson komt daar op een pijnlijke wijze achter als hij bij een overval een gemaskerde bandiet weet te grijpen die zijn broer blijkt te zijn. Maar alles krijgt een happy-end. Zo ook Thomson. Zijn ster was in korte tijd immens gestegen; hj werd de enige bedreiging voor Tom Mix. Zijn salaris lag al op 6000 dollar per week; hij kocht een leuke behuizing van 650000 dollar en bouwde een kleiner optrekje van 25000 dollar voor zijn paard Silver King.