Dominique Sampiero

Acteur, Scenarist

Dominique Sampiero is acteur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Holy Lola

2004 | Drama

Frankrijk 2004. Drama van Bertrand Tavernier. Met o.a. Jacques Gamblin, Isabelle Carré, Bruno Putzulu en Maria Pitarresi.

Een kind adopteren uit Cambodja is een hels karwei. En de Amerikanen krijgen overal voorrang. Dat lijkt de boodschap van adoptiedrama Heilige Lola van gearriveerd cineast Tavernier (Ça commence aujourd'hui). Tavernier volgt met de camera op de schouder een Frans echtpaar door een Cambodjaans doolhof van taaie instanties, corrupte functionarissen, enge kinderhandelaars en smoezelige weeshuizen. Acteurs Gamblin en Carré hebben geen enkele moeite met hun bakkeleiende personages en zetten samen een invoelbaar verward stel neer. Wat beklijft is het wrange beeld van een ontwikkelingsland als kweekvijver voor kinderexport.

Ça commence comme un film

1999 | Documentaire, Drama

Frankrijk 1999. Documentaire van Nicolas Baulieu. Met o.a. Philippe Torreton, Bertrand Tavernier, Michèle Niewrzeda, Dominique Sampiero en Yamina Duvivier.

In 1998 draaide Bertrand Tavernier in een landelijk arbeidersdorpje ten noorden van Valenciennes de film ÇA COMMENCE AUJOURD'HUI over de reflectie van de economische crisis en de werkloosheid op de schooljeugd uit de lagere sociale klasse. Hij baseerde zijn film op het autobiografische scenario van Dominique Sampiero en hij werd opgenomen in het authentieke schooltje. Regisseur/producent/scenarist/monteur Baulieu vermengt in zijn documentaire gesprekken met de echte leraars en leraressen van de school met werkopnamen van Taverniers film. Daaruit blijkt dat de film wel degelijk een beeld is van de realiteit en dat Tavernier niets verzonnen heeft. De documentaire eindigt met de première van Taverniers film en met de inhuldiging door de burgemeester van de 'Ecole maternelle Bertrand Tavernier', als blijk van hulde aan de cineast. Fotografie was in handen van Baulieu en Alain Choquart.

Ça commence aujourd'hui

1999 | Drama

Frankrijk 1999. Drama van Bertrand Tavernier. Met o.a. Philippe Torreton, Maria Pitarresi, Nadia Kaci, Véronique Ataly en Nathalie Bécue.

Dit werk van Bertrand Tavernier verbeeldt op ingetogen en bijna documentaire-achtige wijze het verhaal van een kleuterleraar (Torreton) in een armzalige Noord-Franse regio, die dagelijks probeert het ellendige bestaan van zijn kroost te verlichten. In de Angelsaksische media wordt de film driftig vergeleken met het volksrealisme van Ken Loach en Mike Leigh maar in tegenstelling tot zijn Britse collegae verliest Tavernier zich niet in komische typetjes. Ça commence aujourd'hui is grimmig, een aanklacht tegen het failliet van de staat door de ogen van verwaarloosde kleuters.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dominique Sampiero op televisie komt.

Reageer