Tim Wijbenga

Editor

Tim Wijbenga is editor.
Er zijn 5 films gevonden.

Jheronimus Bosch, Touched by the Devil

2015 | Documentaire

Nederland 2015. Documentaire van Pieter van Huystee.

Producent Pieter van Huystee maakt zijn regiedebuut met deze degelijke documentaire over de controverses rond de invloedrijke kunstschilder Jheronimus Bosch. De film volgt hoe in Den Bosch, Madrid en Venetië musea zich voorbereiden op de 500ste sterfdag van Bosch in 2016. Met de modernste technieken worden beroemde doeken bekeken en al dan niet toegeschreven aan de oude meester. Dat levert af en toe spannende momenten op (bijvoorbeeld in Madrid, waar de conservatrice niets wil weten van die nieuwe wetenschap en wel voelt of een doek van 'El Bosco' is of niet), maar de film is te braaf en mist ten enenmale de geniale gekte van zijn onderwerp.

Een dag in 't jaar

2015 | Drama

Nederland 2015. Drama van Margot Schaap. Met o.a. Anne Gehring, Michaël Bloos en Vera Ketelaars.

Drie vrienden zwerven na een eindejaarsfeest door Amsterdam, verbonden door een onzichtbaar gemis. Voor haar speelfilmdebuut kwam regisseur Margot Schaap eens per maand met haar vrienden een dag samen om te filmen, beginnend en eindigend op oudejaarsdag, zodat het lijkt of in één dag een jaar verstrijkt. Dat is wondermooi gelukt: naadloos schuift nieuwjaarsdag over in Koningsdag, Kermis op de Dam, Halloween en kerst, terwijl de tijd geen vat krijgt op de drie vrienden. De verbindende voice-overteksten zijn helaas nogal stijfjes.

Lynn

2009 | Korte film

Nederland 2009. Korte film van Margot Schaap. Met o.a. Sietske van der Meij, Michaël Bloos, Victor Croiset en Elsie de Brauw.

Portret van de jonge studente Lynn, die in Amsterdam op zoek is naar kamers. Haar ouders zijn uit elkaar, maar verder lijkt Lynn alles mee te hebben. Ze heeft een vriendje, leuke vriendinnen, maar zelfs dan is het leven niet eenvoudig. Meest terloopse film van de serie One Night Stands uit 2009, en ook een van de meest geslaagde. Want de film slaagt er prima in om te laten zien dat luxeproblemen ook problemen zijn. Met fraaie stadsbeelden en een intelligente soundtrack (met veel stadsgeluiden en flarden gesprek).

Drang

2008 | Korte film, Drama

Nederland 2008. Korte film van Sacha Polak. Met o.a. Lore Dijkman, Jaap ten Holt en Emiel Sandtke.

'Ik ben Jessie, het meisje van de overkant, dat is toch waar jullie allemaal van dromen.' Het verhaal over een meisje dat vurig verlangt naar liefde. Jessie's (23) leven draait om mannen en in haar verlangen deze voor zich te winnen kent ze geen grenzen. In Jessie's hopeloze zoektocht naar liefde raakt ze voortdurend gekwetst. Dan vindt Jessie een dode duif op haar balkon. Hij komt uit de duiventil op het dak tegenover haar kamer. Ze brengt de duif terug, met als doel die duivenmelker die altijd op het dak rondscharrelt te versieren. Maar eenmaal binnen in de duiventil komt Jessie in een wereld die ze niet kent. De vredige sfeer en de liefdevolle manier waarop deze duivenmelker met zijn duiven omgaat laat haar dichtklappen. Jessie's eenzame zoektocht naar zichzelf en naar de liefde.

Daglicht

2008 | Korte film

Nederland 2008. Korte film van Michiel Rummens. Met o.a. Medi Broekman, Christopher Parren en Lidewij Mahler.

Linde en Thomas beleven een brakke ochtend nadat ze dronken met elkaar in bed zijn beland. De intimiteit van de vorige avond komt in het daglicht te staan.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tim Wijbenga op televisie komt.

Reageer