Stefan Lisewski: cast.
Er zijn 10 films gevonden.

Sachsens Glanz und Preußens Gloria - Aus dem Siebenjährige Krieg

1987 | Drama, Oorlogsfilm, Historische film

Oost Duitsland 1987. Drama van Hans-Joachim Kasprzik. Met o.a. Ezard Haußmann, Jitka Molavcová, Rolf Hoppe, Irma Münch en Eberhard Esche.

Laatste deel uit de historische trilogie. Pruisen heeft zich onder Friedrich de Tweede (Wyzniewski) ontwikkeld tot een machtig land dat Sachsen naar de kroon steekt en probeert voorbij te streven. Max de Simonis (Meincke) wordt door Pruisen naar het Saksische hof in Dresden gestuurd met een diplomatieke missie, maar in werkelijkheid moet hij spioneren en berichten over de zwakte en de sterkte van het rijk van August de Derde (Hoppe). De gevreesde Br[KA3]uhl (Haus[KL29]mann) heeft een geducht politieapparaat opgebouwd en beschikt over informanten, verraders en spionnen. Max maakt in Dresden kennis met de knappe barones Pepita von Nostitz (Kunze) op wie hij verliefd wordt. Om haar in te palmen loopt hij over en wordt als het ware dubbelspion. Inmiddels woedt de zevenjarige oorlog in alle hevigheid en laat Friedrich de Tweede Sachsen brandschatten. Ook Br[KA3]uhl ontkomt niet aan zijn lot, maar gravin Franziska (Molavcová) en Pepita ontpoppen zich als superintriganten. Friederich zal tenslotte overwinnen. Deze aflevering wordt meestal in twee delen uitgezonden. Het scenario is van Albrecht Börner en regisseur Kasprzik naar de roman van Josef I. Kraszewski. Het camerawerk is van Horst Hardt.

Sachsens Glanz und Preußens Gloria - Brühl

1985 | Drama, Historische film

Oost Duitsland 1985. Drama van Hans-Joachim Kasprzik. Met o.a. Ezard Haußmann, Gunter Schoß, Rolf Hoppe, Irma Münch en Jitka Molavcová.

In 1733 sterft August de Sterke (Hoppe), die wordt opgevolgd door August de Derde (wederom Hoppe). Omdat hij een zwak figuur is, ontbrandt er een machtsstrijd. Eerst werkt Graf von Br[KA3]uhl (Hau[KL29]mann) zich op en krijgt grote invloed op de keurvorst August de Derde. Hij huwt uit politieke overwegingen gravin Franziska von Kolowrath (Molavcov[KA1]a) en ontdekt achteraf dat zij de ma[KA4]itresse van graaf Christian von Watzdorf (Weber) is. Tegelijkertijd probeert ook Graf Joseph von Sulkowski (Schoß) in de gunst van de koning te komen. Brühl, die alleen op zijn eigen belang uit is, probeert hem met de laagste middelen verdacht te maken. Sulkowski zet zich schrap, maar Brühl geeft voortdurend stoten onder de gordel. Nu dreigt Sachsen betrokken te raken bij de zevenjarige oorlog. Deze aflevering wordt meestal in twee delen uitgezonden. Het scenario is van Albrecht Börner en regisseur Kasprzik naar de roman van Josef I. Kraszewski. Het camerawerk is van Horst Hardt. Vervolg: SACHENS GLANZ UND PREUßENS GLORIA - AUS DEM SIEBENJÄHRIGEN KRIEG.

Polizeiruf 110: Schwere Jahre

1984 | Misdaad

Oost Duitsland 1984. Misdaad van Hans-Joachim Hildebrandt. Met o.a. Friedhelm Eberle, Lothar Schellhorn, Günter Naumann, Evamaria Bath en Marga Legal.

Hauptmann Wolfgang Reichenbach (Eberle) wordt na een explosie naar een oude mijn in de Harz geroepen, waar twee dodelijke slachtoffers gevallen zijn. De twee mannen zouden een kunstschat hebben gezocht die de nazi`s tegen het einde van WO II verborgen zouden hebben. Dit voert Reichenbach naar een oude moordzaak, waarbij zijn vader Erwin (nogmaals Eberle) als machinist op een locomotief werd vermoord. De daders zijn nooit achterhaald en nu stelt Reichenbach zich tot taak om de moordenaar(s) van zijn vader te pakken. Met de hulp van zijn trouwe Oberstleutnant Brandner (Schellhorn) bereikt hij zijn doel. Enige Oostduitse aflevering uit de reeks die in twee delen is en meer dan drie uur duurt, maar officieel als twee aparte afleveringen geteld, 90 en 91. Het tweede, kortere deel werd zelfs beter bekeken indertijd (in de toenmalige DDR) dan het eerste deel. Het scenario is van regisseur Hildebrandt.

Polizeiruf 110: Inklusive Risiko

1984 | Misdaad

Oost Duitsland 1984. Misdaad van Thomas Jacob. Met o.a. Peter Borgelt, Hans-Georg Körbel, Dirk Nawrocki, Heidemarie Wenzel en Stefan Lisewski.

De tragische anti-held uit deze aflevering is nauwelijks achttien jaar. Hij zit slecht in zijn vel en zoekt zijn heil bij zijn weelderige vriendin Helga (Dobbertin) omdat zijn moeder Traudel (Wenzel) en vader Hermann Zieske (Lisewski) hem niet begrijpen. Een collega op het werk, Kulle (Delmare), die een strafblad heeft, fluistert de ongelukkige ziel enkele criminele idee[KA3]en in het oor, waarop hij zijn grote slag plant. Gelukkig is de politie je beste kameraad, zeker als het om de rustige, menselijke Hauptmann Fuchs (Borgelt) gaat. Samen met Leutnant Schulz (Körbel) voorkomt hij dat Traudel en Hermann moeten treuren over het verlies van hun zoon. Het is op het nippertje, maar beter laat dan nooit, en de dader moet wel een tijdje brommen. Het scenario van deze moralistische aflevering, nummer 94 uit de reeks, werd geschreven door Lutz Schöne en was door de cultuurkamer politiek correct bevonden.

Beethoven - Tage aus einem Leben

1976 | Drama, Biografie, Muziek

Oost Duitsland 1976. Drama van Horst Seemann. Met o.a. Donatus Banionis, Stefan Lisewski, Renate Richter en Hans Teuscher.

Reeds in 1796 bemerkte Beethoven de eerste symptomen van doofheid. Toch bleef hij optreden tot 1808, waarna het nog tien jaar duurde voor hij geheel doof was. De film behandelt enige episoden uit deze periode die hij in Wenen doorbracht.

Blumen für den Mann im Mond

1975 | Familiefilm, Fantasy

Oost Duitsland 1975. Familiefilm van Rolf Losansky. Met o.a. Jutta Wachowiak, Stefan Lisewski, Annemone Haase, Sven Grothe en Astrid Heinze.

Adam zit graag in zijn lievelingsboom, droomt wat voor zich uit en praat met de maan. Zo ontdekt hij, waarom de maan er altijd zo terurig uitziet. Er zijn geen bloemen. Adam gaat aan het werk, ook al doen alle volwassenen het idee, bloemen voor de maan te kweken, af als onzinnig. Hij vindt toch vrienden die hem helpen en met een machine, die 'heet ijs zonder water' maken kan, lukt het Adam de bloemen te kweken. Spannende kinderfilm, die op sprookjesachtige wijze verduidelijkt, dat de grenzen tussen fantasie en werkelijkheid niet vastliggen.

Susanne und der Zauberring

1972 | Familiefilm, Fantasy

Oost Duitsland 1972. Familiefilm van Erwin Stranka. Met o.a. Monika Wolf, Roland Geissler, Rolf Hoppe, Klaus-Peter Thiele en Stefan Lisewski.

Suzanna heeft overal moeilijkheden: op school, thuis en met haar speelkameraadjes. Ze heeft echter één goede vriend, de sluiswachter, met wie zij goed kan opschieten. Hij geeft haar een glanzende toverring, waardoor ze zelfvertrouwen krijgt. Een aardige film over dagelijkse probleempjes die kinderen door vlijt, zelfstandigheid en saamhorigheid kunnen oplossen; de prent neemt zijn jonge kijkers au serieux. Scenario van de regisseur en camerawerk van Lothar Gerber.

Anflug Alpha 1

1971 | Drama

Oost Duitsland 1971. Drama van János Veiczi. Met o.a. Alfred Müller, Klaus-Peter Thiele en Stefan Lisewski.

Het wel en wee van een luchtmachtsquadron. Behalve enige fraaie vliegopnamen, weinig belangwekkend.

Guten Tag, lieber Tag

1961 | Drama, Komedie

Oost Duitsland 1961. Drama van Gerhard Klingenberg. Met o.a. Rudolf Wessely, Manfred Krug, Margret Homeyer, Günther Simon en Stefan Lisewski.

De jeugd moet leren dat er nog andere dingen in het leven zijn dan muziek, zoals bijvoorbeeld werken. Onuitstaanbare opvoedingsfilm uit de DDR.

Verwirrung der Liebe

1959 | Drama

Oost Duitsland 1959. Drama van Slatan Dudow. Met o.a. Annekathrin Bürger, Angelica Domröse, Hannes Fischer, Gerhard Bienert en Stefan Lisewski.

Een moedige film over twee verliefde stelletjes die bewust van partners ruilen, maar vervolgens hun vergissing inzien. De moraal is onduidelijk al doet het geheel moralistisch aan.