Mikhail Tarkhanov

Acteur

Mikhail Tarkhanov is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Joenost Maksima

1935 | Drama

SU 1935. Drama van Grigori Kozintsev en Leonid Trauberg. Met o.a. Boris Chirkov, Stepan Kayukov, Valentina Kibardina en Mikhail Tarkhanov.

Het eerste deel van de MAKSIM-trilogie baseerden Kozintsev en Trauberg op hun onderzoek van de memoires van oude Bolsjewieken. Maxim is een jonge arbeider in de jaren voor WO I. Met een mengeling van ernst en lichte humor worden zijn karakter en zijn groeiend bewustzijn van de behoefte aan politieke verandering ontvouwd. De film won de eerste prijs op het Moskou Filmfestival in 1935. De vervolgdelen zijn getiteld: VOZVRASJTSIENIJE MAKSIMA en VYBORGSKAJA STORONA.

Chiny i liudi

1929 | Drama

SU 1929. Drama van Yakov Protazanov. Met o.a. Ivan Moskvin, Mikhail Tarkhanov, Vasili Stanitsyn en M. Strelkova.

Drieluik van drie verhalen van Anton Tsjechov - Anna on Neck, Chameleon en The Death of an Official. Deze stukken over 'gewone' mensen zijn drie even fraaie impressies van het Russische platteland van voor de oktoberrevolutie. Een arme leraar moet zijn dochter aan een afgeleefde maar rijke oude man uithuwelijken; de eeuwige angst en gehoorzaamheid van een onbeduidende functionaris die als de dood is voor zijn baas; het tragikomische verhaal van een handwerksman die door de hond van een generaal gebeten wordt, maar uiteindelijk zelf ook boter op zijn hoofd blijkt te hebben. Protazanov, de absolute grootmeester van de stille periode van de Russische film zorgde voor de beste rolbezetting die het Moskouse Theater Van Schone Kunsten rond 1925 kon leveren.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mikhail Tarkhanov op televisie komt.

Reageer