Roshanak Behesht Nedjad

Producer

Roshanak Behesht Nedjad is producer.
Er zijn 5 films gevonden.

Liebeslied

2009 | Drama

Duitsland 2009. Drama van Anne Høegh Krohn. Met o.a. Jan Plewka, Nicolette Krebitz, Levin Henning en Elisa Richter.

Dinah en Roger hebben een gelukkig huwelijk, twee jonge kinderen, hij werkt in de bouw. Dan slaat het noodlot toe: zijn handen beginnen ongecontroleerd te trillen, hij heeft de ziekte van Parkinson. Met Dinah kan hij er niet goed over praten, dus grijpt hij naar de fles. Het treurige drama wordt onderbroken door liedjes die de gemoedstoestand van de personages illustreren, net als in een Bollywoodfilm, maar dan met Duitstalige rock. Het maakt van Liebeslied een speels treurspel. Plewka was in de jaren negentig zanger van de Hamburger rockband Selig.

The Market

2008 | Drama

Turkije/Duitsland/Verenigd Koninkrijk/Kazachstan 2008. Drama van Ben Hopkins. Met o.a. Tayanç Ayaydin, Genco Erkal, Senay Aydin, Hakan Sahin en Rojîn Ulker.

Drama van Ben Hopkins over Turkse oplichter die vindt dat hij klaar is voor het grote werk.

32A

2007 | Familiefilm, Romantiek, Drama

Ierland/Duitsland 2007. Familiefilm van Marian Quinn. Met o.a. Ailish McCarthy, Shane McDaid, Sophie Jo Wasson, Marian Quinn en Aidan Quinn.

Wanneer de 13-jarige Maeve (McCarthy) haar eerste BH krijgt - maatje 32A - raakt het puberleventje van de Ierse scholiere in een holderdebolder van onverwachte gebeurtenissen. Onverwacht natuurlijk alleen voor Maeve en haar drie boezemvriendinnen, want de toeschouwers - oudere meisjes in het bijzonder - kennen de minitragedies die op die precaire leeftijd maximaal effect hebben. Filmmaakster Marian Quinn, jongere zus van acteur Aidan, herinnerde zich het een en ander voor het scenario van haar regiedebuut, spelend in het voorstedelijke Dublin van 1979. McCarthy is een innemende Maeve, Quinn zelf speelt een verzuurde moeder en broer Aidan is te gast in een vaderrol.

Heirate mich - Casate conmigo

2003 | Documentaire

Duitsland 2003. Documentaire van Jeanette Eggert en Uli Gaulke.

Tijdens een vakantie op Cuba leert Erik uit Hamburg in Havanna de 27-jarige Gladis kennen in een disco. Gladis heeft al de nodige ervaringen achter de rug. Zij heeft een zoontje dat Omarito heet. Luilekkerland Duitsland lokt en Gladis is bereid met Erik te trouwen, die fors moet dokken voor haar uitreispapieren. Als Gladis eindelijk op de luchthaven Fuhlsb[KA3]uttel landt, wordt ze met veel fanfare binnengehaald. Daarna volgt de camera haar twee jaar lang tijdens een odyssee van vallen en opstaan (een echtgenoot die veelvuldig uithuizig is, de sociale dienst, het leren van de taal enz.). Het koele sprookjesland Duitsland is lang zo mooi en warmbloedig niet als zij dacht, maar het valt misschien toch ook weer niet eens zo verschrikkelijk erg tegen. De film gaat heel veel over Gladis en het huwelijk met Erik, maar wellicht te weinig over hem. Al met al een geslaagd document over de moeizame integratie, inclusief de heimwee. Opgenomen in de serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks Deutschland Dokumentarisch: Family Business. Het scenario is van regisseuse Eggert en co-regisseur Gaulke. Het camerawerk is van Axel Schneppat en Gaulke.

Weg!

2001 | Drama

Duitsland 2001. Drama van Michael Baumann. Met o.a. Jonas Jägermeyr, Labina Mitevska, Paul Fassnacht, Michael Kind en Pavel Necas.

De 16-jarige Matthias verveelt zich meestal. Door een ongelukkig toeval komt hij vast te zitten op een klein station in een vreemd land. Daar ontmoet hij de 25-jarige serveerster Iva, die genoeg heeft van haar vriend. Ze besluit hem naar Berlijn terug te brengen, maar het avontuur bevalt hen wel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Roshanak Behesht Nedjad op televisie komt.

Reageer