Jack Cummins

Regisseur, Acteur, Producer

Jack Cummins is regisseur, acteur en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Inventing the Abbotts

1997 | Drama, Familiefilm

Verenigde Staten 1997. Drama van Pat O'Connor. Met o.a. Joaquin Phoenix, Billy Crudup, Liv Tyler, Will Patton en Kathy Baker.

Coming of age drama met jong acteertalent. Jacey Holt (Crudup) heeft een hekel aan de machtige familie Abbott. Zijn familie is arm en dat is de schuld van de Abbotts, omdat ze een lucratieve uitvinding van zijn overleden vader hebben gepikt. Uit wraak besluit hij aan te pappen met één van de drie dochters. Regisseur O’Connor schetst mooi de sfeer van het kleine stadje Haley, Illinois, in de jaren 50. De jonge honden in de cast spelen sterk, al waren Tyler en Phoenix (destijds 20 en 23) wat te oud om 15-jarigen te spelen.

Needful Things

1993 | Horror, Fantasy, Sciencefiction, Thriller

Verenigde Staten 1993. Horror van Fraser Clarke Heston. Met o.a. Max von Sydow, Ed Harris, Amanda Plummer, J.T. Walsh en Bonnie Bedelia.

In het typische Stephen King-dorpje Castle Rock komt Leland Gaunt (Von Sydow) zijn Needful things verkopen. Blijkt dat iedereen die iets van deze handelaar koopt een pact met de duivel sluit. Een mini-burgeroorlog volgt en satan Leland stookt het vuurtje op. Danforth (Walsh): 'I just killed my wife. Is that bad?' Leland: 'It's alright, these things happen.' Alleen de onkreukbare sheriff (Harris) kan nog redding bieden. Hoewel met prettige acteurs is dit zo'n King-verfilming die niet bij de echt sterke lucky few behoort (zoals bijvoorbeeld wel The Shawshank Redemption).

The M.G.M. Three Stooges Festival

1983 | Komedie

Verenigde Staten 1983. Komedie van Jack Cummins. Met o.a. Ted Healy, Moe Howard, Larry Fine, Curly Howard en Bonny Bonnell.

Een compilatie van vijftig jaar oude korte kluchten, die voor de fanatieke fans van deze komieken enigszins teleurstellend zullen zijn, omdat het komische stel in de meeste films een bijrol speelt ten opzichte van Healy. Toch uniek materiaal, met twee films in kleur, van komieken die niet bij iedereen in de smaak vielen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jack Cummins op televisie komt.

Reageer