Marilia Pera

Acteur

Marilia Pera is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Tieta do Agreste

1996 | Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk/Brazilië 1996. Drama van Carlos Diegues. Met o.a. Leon Goes, Chico Anysio, Marilia Pera, Claudia Abreu en Sonia Braga.

Aan kleur en sfeer geen gebrek in deze Braziliaanse productie maar een coherent verteld verhaal zit er niet in. Dat is juist de charme van de film, vindt regisseur Carlos Diégues, maker van het succesvolle Bye Bye Brazil (1980). Net als schrijver Jorge Amado (aan wiens roman het filmverhaal is ontleend) wil Diégues de Braziliaanse ziel blootleggen en dat lukt niet met een 'dichtgetimmerd betoog´. Daar heb je een fragmentarische verteltrant en `filmisch vuurwerk´ voor nodig. Sonia Braga speelt de titelheldin, een zelfbewuste dame die ooit door vader op straat werd gezet omdat ze naar zijn zin te vaak de hoer speelde. Na de dood van haar rijke echtgenoot keert ze terug naar haar geboortedorp Sant´ Ano di Agreste, niet per bus zoals iedereen verwacht maar in een vuurrode Porsche die mooi contrasteert bij haar platinablonde pruik. Ze wordt met open armen ontvangen, want Tieta heeft kennelijk geld en zo te zien ook invloed. Was arme Ascânio al jaren aan het lobbyen om het dorp een goeie elektriciteitsvoorziening te bezorgen, Tieta hoeft maar een senator te bellen en de zaak is binnen drie dagen geregeld. Tieta heeft flair en vooral charme, een gegeven dat door Diégues optimaal wordt uitgebuit. Bijvoorbeeld in een scène met de aanstaande priester Ricardo die vurig om bijstand bidt als hij de verleidelijke rug van tante Tieta mag masseren. Tieta do Agreste is Diégues´ 17de speelfilm.

Dias melhores virao

1989 | Komedie

Brazilië 1989. Komedie van Carlos Diegues. Met o.a. Marilia Pera, Rita Lee, Paulo José en José Wilker.

Een jonge Braziliaanse droomt ervan om de heldin te spelen in een televisieserie over onmogelijke liefdes. Deze komedie is soms charmant en geeft blijk van opmerkingsvermogen, maar vervalt op andere momenten in de gelegenheidssmaak, de gemakkelijke grap en de zogenaamd moderne esthetica.

Anjos da noite

1986 | Misdaad

Brazilië 1986. Misdaad van Wilson Barros. Met o.a. Zeze Motta, Antônio Fagundes en Marilia Pera.

In één nacht worden vijf mensen vermoord door dezelfde man: een model, een student, een taxichauffeur, een homoseksueel en een theaterdirecteur. Goede regie en mise en scène, bovendien schitterende speciale effecten en goed camerawerk.

Mixed Blood

1985 | Komedie

Frankrijk 1985. Komedie van Paul Morrissey. Met o.a. Marilia Pera, Richard Ulicia, Linda Kerridge, Geraldine Smith en Richard Ulacia.

Een erg overgewaardeerde zwarte komedie die speelt in de 'alfabet'-wijk in het oosten van Greenwich Village, waar de Braziliaanse bendeleidster een schermutseling heeft met een rivaliserende bende van jonge punks. Het spel van hoofdrolspeler Ulacia is pijnlijk slecht en het ironische geweld van regisseur Morrissey is puur amateuristisch.

Pixote a lei do mais fraco

1981 | Misdaad, Drama

Brazilië 1981. Misdaad van Hector Babenco. Met o.a. Fernando Ramos da Silva, Marilia Pera, Jorge Juliano, Gilberto Moura en Jose Nilson dos Santos.

Grimmig drama over een tienjarig straatjongetje uit Sao Paulo dat leeft als een volwassen crimineel. Prostitutie, moord, hij draait zijn hand er niet voor om. Eén moment van geborgenheid is Pixote in deze van ellende vergeven film gegund: na een vuurgevecht kruipt hij dicht tegen hoer Pera aan, om zich vervolgens als een baby door haar te laten troosten. Derde film van Hector Babenco, na The Kiss of the Spiderwoman en Ironweed. Hoofdrolspeler Da Silva werd acht jaar na de opnamen door de politie doodgeschoten. (KT)

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marilia Pera op televisie komt.

Reageer