Sandra Dorne

Acteur

Sandra Dorne is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Eat The Rich

1987 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1987. Komedie van Peter Richardson. Met o.a. Ronald Allen, Sandra Dorne, Jimmy Fagg, Lemmy en Lannah Pellay.

Tweede bioscoopfilm van het British Comic Strip Team. Een Russische spion probeert met de onverwachte hulp van een groep anarchisten de verkiezingsambities van een fascist (Powell) te dwarsbomen. De film ontaard in een chaos met cameo's van vele bekenden, waardoor het komedie-element verwatert.

The Secret Door

1964 |

Verenigd Koninkrijk 1964. Gilbert Kay. Met o.a. Robert Hutton, Sandra Dorne, Peter Illing, George Pastell en Robert Sutton.

Onevenwichtige regie van een overigens goed scenario over Amerikaanse brandkastkrakers die Japanse geheime codes proberen te stelen in Lissabon.

The Malpas Mystery

1960 | Mysterie, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1960. Mysterie van Sidney Hayers. Met o.a. Allan Cuthbertson, Maureen Swanson, Geoffrey Keene, Ronald Howard en Sandra Dorne.

Edgar Wallaces thriller [KL]Face in the Night[KLE] (1929) in kort bestek bekwaam verfilmd. Samen met THE CLUE OF THE TWISTED CANDLE werd deze film in Nederland vertoond als SCOTLAND YARD ACCEPTS THE CHALLENGE.

The Invisible Creature

1959 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1959. Horror van Montgomery Tully. Met o.a. Sandra Dorne, Patricia Dainton en Tony Wright.

Een aparte korte film over een spook dat zich bemoeit met een moordplan in een eng Engels landhuis. Hertiteld als THE HOUSE ON MARSH ROAD.

Roadhouse Girl

1953 |

Verenigd Koninkrijk 1953. Wolf Rilla. Met o.a. Leslie Dwyer, Ferdy Mayne, Vida Hope, Maxwell Reed en Sandra Dorne.

Een aparte korte film over een spook dat zich bemoeit met een moordplan in een eng Engels landhuis. Hertiteld als THE HOUSE ON MARSH ROAD.

The Beggar's Opera

1952 | Muziek

Verenigd Koninkrijk 1952. Muziek van Peter Brook. Met o.a. Laurence Olivier, Stanley Holloway, Dorothy Tutin, Daphne Anderson en Mary Clare.

Een struikrover, die wacht op zijn terechtstelling, wordt onthaald op een toneelstuk dat gebaseerd is op zijn eigen kleurrijk bestaan. Het filmdebuut van Peter Brook is een uitstekende adaptatie van de klassieke musical van John Gay. De boef van Laurence Olivier is grote klasse, maar hij had misschien beter niet zijn eigen liedjes kunnen zingen, temeer daar anderen de stemmen van professionele zangers hebben geleend.

Hindle Wakes

1952 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1952. Drama van Arthur Crabtree. Met o.a. Lisa Daniely, Leslie Dwyer, Sandra Dorne, Brian Worth en Ronald Adam.

Mary (Dorne) en haar vriendin Jenny (Daniely) brengen hun zomervakantie van twee weken door in de badplaats Blackpool. Door een toeval ontmoeten ze Alan (Worth), de zoon van de eigenaar van de textielfabriek, waar Jenny werkt. Alan en Jenny worden verliefd op elkaar, en Alan stelt Jenny voor de tweede helft van de vakantie met hem door te brengen, terwijl Mary als alibi fungeert. Mary krijgt een noodlottig ongeval op het water, waarbij zij om het leven komt en dan komt uit dat Alan en Jenny samen waren. Grote schande in de families, die door het klassenverschil ver uit elkaar liggen. Beide ouders vinden echter dat Alan met Jenny moet trouwen, maar Jenny, onafhankelijk als ze is, wijst een dergelijke oplossing resoluut van de hand. Dit melodrama dat bij het uitkomen al zo-zo was, is een halve eeuw later hopeloos verouderd. Reeds eerder en toen veel beter verfilmd in 1931 door Victor Saville en daarvoor twee maal als zwijgende film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sandra Dorne op televisie komt.

Reageer