Ellen Esser

Acteur

Ellen Esser is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Flüchtige Bekanntschaften

1982 | Drama

Duitsland 1982. Drama van Marianne Lüdcke. Met o.a. Angelika Domröse, Günter Lamprecht, Christa Berndl, Dagmar Biener en Hannes Messemer.

Susanne (Domr[KA3]ose) is gescheiden en heeft de zorg voor haar kind. Ze werkt overdag en heeft behoefte aan contacten. Aanvankelijk denkt zij dat vluchtige relaties haar onafhankelijkheid waarborgen, maar als zij tijdens een weekend toch haar langdurige geluk zoekt, dat ze eerder bij Walter (Lamprecht) heeft gekend, loopt alles op een grandioze mislukking uit. Tijdloos thema in een gedateerd jasje vertolkt door een uitstekende rolverdeling. Het scenario dat sterk op dialoog steunt, werd geschreven door Dieter Wellershoff en het camerawerk is van Michael Steinke.

Wahnsinn, das ganze Leben ist Wahnsinn

1980 | Drama

Duitsland 1980. Drama van Petra Haffter. Met o.a. Germaine Radinger, Ronni Tanner, Ellen Esser, Ludwig Kaschke en Werner Rehm.

Op basis van een werkelijk bestaand dagboek verfilmde Haffter het verhaal van een tamelijk uitzichtloos huwelijk van een zestienjarig meisje zonder idealen maar met veel onwerkelijke fantasieën.

Aus der Ferne sehe ich dieses Land

1978 | Drama

Duitsland 1978. Drama van Christian Ziewer. Met o.a. Pablo Lira, Anibal Reyna, Valeria Villarroel, Raul Becerra en Ellen Esser.

Een open, harde blik op een Chileens vluchtelingengezin in West-Duitsland. De vader wordt als 'veiligheidsrisico' ontslagen. De zoon wordt tevergeefs verliefd op een Duits verkoopstertje. Naar de novelle Nixpassiert van Antonio Skarmeta, de scenarioschrijver van Peter Lilienthal.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ellen Esser op televisie komt.

Reageer