Pina Pellicer

Acteur

Pina Pellicer is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

El pecador

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Arturo de Córdova, Marga López, Kitty de Hoyos en Pina Pellicer.

Een hoogleraar in de rechtswetenschappen wordt verliefd op een cabaretzangeres die de geliefde is van een drugshandelaar. Hij raakt betrokken bij een aantal verwikkelingen. Ondanks de sterbezetting een belachelijk melodrama.

Días de otoño

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Pina Pellicer, Ignacio López Tarso, Evangelina Elizondo en Adriana Roel.

Een jonge vrouw, verlaten door haar verloofde, verbergt dit voor haar collega's en haar chef, die verliefd op haar is. Gekunsteld en opgeblazen. De regie is somber en koud.

One-Eyed Jacks

1961 | Western, Drama

Verenigde Staten 1961. Western van Marlon Brando. Met o.a. Marlon Brando, Karl Malden, Pina Pellicer, Katy Jurado en Ben Johnson.

Rio (Brando) wordt lelijk in de steek gelaten door collega-bandiet Dad Longworth (Malden), waarna hij vijf jaar mag zitten. Rio ontsnapt, verneemt dat Longworth is gepromoveerd tot sheriff in Monterey. Rio besluit er de bank te beroven en wraak te nemen. Dan beginnen de problemen pas echt. Deze interessante, prachtig gefilmde western is vooral beroemd omdat-ie Brando's enige regie-onderneming markeert. In een botsing van ego's nam Brando het halverwege over van Stanley Kubrick. Hij deed vijf maanden langer dan gepland over de opnames en de film draaide verlies. Brando won wel een prijs in Spanje. Zal hij blij mee geweest zijn. (IdH/VPRO Gids)

Macario

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Ignacio López Tarso, Pina Pellicer, Enrique Lucero en José Gálvez.

In het Mexico van de koloniale tijd krijgt een Indiaan een visioen van God, de duivel en de dood. Een vreemd sociaal allegorisch drama, gemaakt door een regisseur gespecialiseerd in soap operas.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pina Pellicer op televisie komt.

Reageer