Vladimir Drha

Regisseur

Vladimir Drha is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Der Falkenkönig

1989 | Familiefilm, Fantasy

Polen/Servië en Montenegro 1989. Familiefilm van Vladimir Drha. Met o.a. Grezegorz Emanuel, Pavel Soukoup, Piotr Rzymyszkiewicz, Martin Lounar en Marketa Hrubesová.

In het koninkrijk der haviken regeert een wrede, boosaardige koning. Het vriest er permanent, waardoor er een ijzige koude heerst. Een oud vrouwtje voorspelt dat de koning zal sterven door de hand van zijn eigen zoon. Als er daadwerkelijk een zoon geboren wordt, beveelt de koning natuurlijk dat de boreling gedood moet worden, maar hij wordt van zijn wisse dood gered en later komt de voorspelling uit. De zon gaat dan weer schijnen. Sprookjesfilm naar beproefd recept, waarvan opgemerkt kan worden dat het een Pools-Tsjechische samenwerking was in een turbulente tijd: het omvallen van het communisme in Oost-Europa, maar deze film is nog puur kameradenwerk. Fotografie van Emil Sirotek.

Citlivá mista

1988 | Drama

Servië en Montenegro 1988. Drama van Vladimir Drha. Met o.a. Jana Brejchová, Tereza Brodská, Ivan Urbanék en Rudolf Kubik.

In dit melodrama wordt een generatiekloof geïllustreerd aan de hand van een verhaal over een moeder die ontdekt dat haar dochter bevallen is van een vaderloos kind. De moeder probeert haar onverschilligheid jegens de problemen van haar dochter te veranderen, maar het is te laat. Een goedbedoelde film, waarin tevergeefs getracht wordt een wezenlijk moreel probleem gestalte te geven.

Mezek

1986 | Drama

Servië en Montenegro 1986. Drama van Vladimir Drha. Met o.a. Jiři Hálek, Lenka Termerová, Zdeněk Holub, František Tomica en Antonin Trnka.

Een maatschappelijk drama over een toegewijde leraar op een kostschool voor jeugdige criminelen, wiens onconventionele pedagogische methodes conflicten oproepen. Hij verbreekt zijn persoonlijke banden om een jongen te redden die probeert weg te lopen. De film is op locatie geschoten met behulp van amateur- acteurs, wat de geloofwaardigheid van het nogal simplistische verhaal ten goede komt.

Das Herz voller Hoffnungen

1985 | Familiefilm

Servië en Montenegro 1985. Familiefilm van Vladimir Drha. Met o.a. Vhlavnich Rolich, Martin Krb, Jiři Devát en Klára Pollertová.

Twee opgroeiende jongens maken ieder op een eigen manier kennis met het leven, met een hart vol hoop voor de toekomst. De ene is een losbol uit de betere kringen, die karatelessen volgt, muziek speelt en naar tv kijkt met de walkman op zijn hoofd. De ander woont in een volksbuurt, heeft plichtsbesef en verdient wat bij als schoonmaker of kelner. Portret van twee jongens op de drempel van de volwassenheid met hun eigen vorm van opstandigheid en hun typische idealen. Ze beleven hun eerste delicate liefde. Een film vol goede bedoelingen, die toch niet helemaal overkomt. De acteurs hadden een betere regie kunnen gebruiken. Het scenario is van de hand van Petr Bartúnèk en Drha. Juraj Fándli deed het camerawerk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vladimir Drha op televisie komt.

Reageer