Encarna Paso is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

el Bosque animado

1987 | Komedie

Spanje 1987. Komedie van José Luis Cuerda. Met o.a. Alfredo Landa, Fernando Valverde, Alejandra Grepi en Encarna Paso.

In een bos kruisen verscheidene, onderling zeer verschillende mensen elkaars pad. In eerste instantie zeer goede kritieken, maar het publiek, dat niet zo dom is als het lijkt, kwam niet naar de bioskoop. Deze slechte komedie werd terecht een flop.

Caso Cerrado

1985 | Drama

Spanje 1985. Drama van Juan Caño. Met o.a. Pepa Flores, Patxi Bisquert, Encarna Paso, Isabel Mestres en Santiago Ramos.

Een Spaanse joodse jongen wordt beschuldigd van financiële malversatie. Hij beweert echter van niets te weten. Een ongekend slome film, met het voormalige wonderkind Marisol in de hoofdrol, die nu onder haar echte naam Pepa Flores acteert.

Volver a empezar

1982 | Drama, Romantiek

Spanje 1982. Drama van José Luis Garci en José Luís Garci. Met o.a. Antonio Ferrandis, Encarna Paso, Augustin Gonzáles, Pablo Hoyo en Agustin Gonzalez.

Antonio Albajara (Ferrandis), een schrijver, die op de nominatie staat voor de Nobelprijs, keert na veertig jaar in de V.S. te hebben geleefd, voor twee dagen terug naar zijn geboorteplaats Gijon. Hij ontmoet er Elena (Paso), een oude vriendin met wie hij herinneringen ophaalt. Deze film is een gevoelig vertolkt portret, sentimenteel zonder melodramatisch te worden, van een man die, alvorens te sterven, nog één keer zijn geboortestad wil bezoeken. Eenerzijds een beetje langdradig, maar anderzijds met voldoende mooie momenten om te blijven boeien. Gonzáles scoort hoog in een schitterende bijrol als een kruiperige hoteleigenaar Gervasio Losada. De film kreeg een Oscar als Beste Buitenlands Film. Het scenario is van Ángel Llorente, regsissuer Garci, Jaime Camino en Román Gubern - de laatste twee staan niet op de aftiteling vermeld. Het camerawerk is van Manuel Rojas. Mono.

Demonios en el jardín

1982 | Drama

Spanje 1982. Drama van Manuel Gutiérrez Aragón. Met o.a. Ángela Molina, Ana Belén, Imanol Arias en Encarna Paso.

In een dorp, tijdens het regiem van Franco, bestrijden twee vrouwen elkaar uit liefde voor een man. Een plattelandsdrama in een film zonder bevalligheid en het onderwerp is ook niet interessant.

La Prima Angelica

1974 | Drama

Spanje 1974. Drama van Carlos Saura. Met o.a. José-Luis Lopez Vasquez, Lina Canalejas, Fernando Delgado, Lola Gardona en Maria-Clara Fernandez.

Een man ziet tijdens de begrafenis van zijn moeder familieleden terug en herinnert zich zijn jeugd toen zijn vader als republikein in de burgeroorlog vocht en herinnert zich zijn nooit gedoofde liefde voor een nichtje. De film doet het heden en het verleden tot één complex geheel worden door af te zien van de gebruikelijke flash-back structuur en door de held in zijn huidige volwassenheid in zijn herinneringen te laten optreden. Het regime noodzaakte tot bedekte kritiek op het Franco-Spanje, waardoor de film soms al te theoretisch uitpakt. Een treffende rol van Lopez Vasquez.