Gordon Avil

Cameraman

Gordon Avil is cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

Zorro The Avenger

1959 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1959. Avonturenfilm van Charles Barton. Met o.a. Guy Williams, Charles Korvin, Henry Calvin, Gene Sheldon en Don Diamond.

Monterey, Californi[KA3]e, rond 1820. The Eagle (Korvin) leidt een schrikbewind en wil de leiding over de hele staat. Niemand durft iets tegen hem te ondernemen. Wanneer de zichzelf tot gouverneur uitgeroepen Eagle (wiens identiteit onbekend is) de hacienda van de la Vega`s opeist als hoofdkwartier, blijft Don Diego (Williams) heel vriendelijk, maar als Zorro maakt hij het leven van de gouverneur erg moeilijk. Lekker ouderwets mantel en degenverhaal zonder de minste pretenties. Een spin-off van de langlopende tv-reeks. Ook hier zijn Sgt. Garcia (Calvin) en korporaal Reyes, de 'Laurel & Hardy' uit deze Walt Disney-reeks van de partij om voor de nodige lachpartijen te zorgen. Lowell S. Hawley en Rob Wehling baseerden hun scenario op de verhalen van Johnston McCulley. Achter de camera stond Gordon Avil.

Hallelujah

1929 | Film noir, Muziek, Drama, Musical

Verenigde Staten 1929. Film noir van King Vidor. Met o.a. Daniel L. Haynes, Nina Mae McKinney, William Fountaine, Everett McGarrity en Victoria Spivey.

King Vidors vroege sprekende filmtriomf, een gestileerd beeld van negerleven in Amerika, geconcentreerd op een Zuidelijke katoenplukker die predikant wordt, maar al te menselijke zwakheden behoudt. In sommige opzichten verouderd en onbeschaamd melodramatrisch, maar nog steeds tamelijk aandoenlijk. Prachtig gefilmd op locatie, met enkele voortreffelijke muzikale scènes. Het scenario is van Vidor, Wanda Tuchok en Richard Schayer. Het camerawerk is van Gordon Avil.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gordon Avil op televisie komt.

Reageer