Roger Garceau

Acteur

Roger Garceau is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Prince Lazure

1991 | Komedie

Frankrijk/Canada 1991. Komedie van Danièle J. Suissa. Met o.a. Patrick Fierry, Mitsou, Jean-Pierre Bergeron, Roberto Medile en André Cailloux.

Na de dood van zijn grootvader erft de 28-jarige Fierry de multinational die dank zij het organisatie- en zakelijk talent van zijn opa perfect functioneerde. Fierry, die door het vroegtijdig verlies van zijn ouders, de strenge opvoeding en zijn isolement zeer introvert is geworden, is niet opgewassen tegen zijn nieuwe taak. Tot hij op een dag, in de exclusieve Blueridge Club, de verleidelijke Mitsou ontmoet die zijn leven grondig zal veranderen. Oppervlakkige film over een jongeman die de taak, waarmee hij eensklaps geconfronteerd wordt, niet aankan. Het scenario van Chantal Renaud levert weinig informatie over het verleden van het hoofdpersonage, waardoor hij als een zwakkeling overkomt. Dit kan onmogelijk de bedoeling zijn. Redelijk goed spel. Fotografie van Louis De Ernsted.

Au-delà de cette limite votre ticket n'est plus valable

1979 | Komedie, Erotiek

Canada/Frankrijk 1979. Komedie van George Kaczender. Met o.a. Richard Harris, Jeanne Moreau, George Peppard, Jennifer Dale en Winston Rekert.

Harris is een zestig-jarige Amerikaanse zakenman, wiens financiële imperium aan het afbrokkelen is. Als hij afreist naar Europa voor een ondeugend weekendje met zijn veel jongere vriendin Dale, ontdekt hij dat hij aan het aftakelen is: hij kan 'het' niet meer en zijn dokter stelt vast dat hij impotent is. Als hij zigeuner-inbreker Rekert op de vlucht jaagt, is zijn macho-ego weer opgepept, maar dan wordt hij gekweld door enge seksuele fantasieën, waarbij Dale veelvuldig bevrediging vindt bij Rekert. Een oude kennis van vroeger, bordeelhoudster Moreau moet hem helpen... Een slordige en vooral voor de acteurs gênante bewerking door Leila Basen en Ian McLellaan van een roman van Romain Gary. Peppard speelt een kwaadsprekende bankier die eveneens impotent is. Onsmakelijk. Miklos Lente gluurde door de camera.

Les Maudits sauvages

1971 | Historische film, Biografie, Avonturenfilm

Frankrijk/Canada 1971. Historische film van Jean-Pierre Lefebvre. Met o.a. Pierre Dufresne, Nicole Filion, Rachel Cailhier, Jacques Thisdale en Denise Marelle.

Een ironische bezinning over Canada met als leidraad Thomas Hébert, een historische figuur die in 1630 van een Indianenopperhoofd een vrouw cadeau kreeg in ruil voor een paar flessen alcohol. Zijn wettige vrouw kon daar niet om lachen en verliet de echtelijke woning. Regisseur Lefebvre breit zo'n aantal anecdotische feitjes aan elkaar en omvat zo 300 jaar Canadese geschiedenis. Het resultaat is soms leuk, maar vooral onsamenhangend, doelloos en vervelend.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Roger Garceau op televisie komt.

Reageer