Jean: regie en cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Maigret et la maison du juge

1992 | Misdaad, Mysterie, Thriller

België​/​​Frankrijk​/​​Zwitserland 1992. Misdaad van Bertrand Van Effenterre en Santiago Amigorena. Met o.a. Bruno Cremer, Michel Bouquet, Bruno Wolkowitch, Karin Viard en Julien Maurel.

Commissaris Maigret (Cremer) wordt overgeplaatst naar de provincie en krijgt te maken met een mysterieuze zaak. Rechter Forlacroix (Bouquet) brengt alles in gereedheid om een lijk in zee te gooien, maar hij beweert daar niets van af te weten. Verder zijn bij de zaak betrokken: Albert Forlacroix (Wolkowitch), de zoon van de rechter die visser is en die niet goed met zijn vader kan opschieten, Th[KA1]er[KA2]ese (Viard) de dochter, knap maar gestoord, die met alle jongens van het dorp optrekt en een andere visser Marcel Airaud (Maurel), aan wie de rechter de hand van zijn dochter heeft beloofd. Maigret komt er vanzelfsprekend achter wat al die mensen verbergen. Naar het in 1942 verschenen boek La maison du juge met Cremer contra Bouquet. Nooit eerder verfilmd, hoewel er tijdens de Duitse bezetting van Frankrijk plannen waren om dit verhaal, met de financiële hulp van de UFA-studio's, toch te verfilmen. Simenon zou er een fiks voorschot voor gekregen hebben. Scenario van Santiago Amigorena en regisseur van Effenterre.

Our Day Out

1987 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1987. Drama van Pedr James en Jean. Met o.a. Heywood, Alun Armstrong, Elizabeth Estensen, Lennox Greaves en Julie Jones.

Een schoolklas arbeiderskinderen uit Liverpool maakt een busreis naar Wales en brengt daarbij de tegenstellingen tussen de toezichthoudende leerkrachten aan het licht. Het onberispelijke script van Willy Russell, het eerste van speelfilmlengte, is veelzeggend, ontroerend en getuigt van een grote betrokkenheid.

Le village de pêcheurs-Shantung

1976 | Documentaire

Frankrijk 1976. Documentaire van Joris Ivens, Marceline Loridan-Ivens en Jean.

Zoals altijd bij deze waardige afstammeling van Flaherty, gaat het veel meer om een verhaal over mensen dan om een documentaire. Deze mensen uit Shantung, een streek in China waar Confucius werd geboren, spelen zichzelf op sobere en natuurlijke wijze. Zeelieden, vissers op volle zee en meisjes tijdens het verrichten van hun dagelijkse bezigheden. Niets anders dan het gewone leven en toch de blik van een cineast die alles mooier maakt en de gebaren en de omgeving een vreemd soort van schoonheid meegeeft. Met medewerking van de dorpsbewoners.