Xavier Gelin

Acteur

Xavier Gelin is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

La Boum 2

1982 | Komedie, Drama

Frankrijk 1982. Komedie van Claude Pinoteau. Met o.a. Sophie Marceau, Claude Brasseur, Brigitte Fossey, Denise Grey en Pierre Cosso.

Familiekroniek naar La boum die zoveel succes heeft geoogst. Zoals bijna altijd leidt het maken van een vervolg op een succesfilm tot een oppervlakkig en oninteressant product, waarbij in dit geval komedie wordt verward met nonchalance en familieproblemen met clichés. De film speelt zich af in de welgestelde kringen en de werkelijke problemen van het leven worden ontweken. Het verhaal begint tijdens een vakantie in Zuid- Duitsland en de vijftien-jarige heldin Marceau keert terug naar Parijs. Feest, gejubel en zelfs oma krijgt zin om te hertrouwen.

Ras le bol

1972 | Drama

België 1972. Drama van Michel Huisman. Met o.a. Xavier Gelin, John Dobrynine, Eve Bonfanti en Jean-Pierre Castaldi.

Een interessante en met veel overtuiging gebrachte anti-militaristische film. Ene Bert, een sympathieke, goedmoedige bemoeial, wordt tijdens zijn militaire dienst vervormd tot een modelsoldaat, die zijn opleiding zo intens beleeft, dat er daadwerkelijk slachtoffers vallen. Deze met bescheiden middelen gemaakte debuutfilm laat door zijn oprechtheid een sterke indruk achter.

Over

1972 | Drama

Frankrijk/België 1972. Drama van Michel Huisman. Met o.a. Xavier Gelin, Eve Bonfanti, John Dobrymne, Jean-Pierre Castaldi en Gilles Segal.

Een bescheiden, met beperkte middelen gemaakt anti-militaristisch drama met Gelin als een jongeman die door de machinerie van het leger psychisch wordt gekraakt. Hoewel een beetje tam in de uitwerking blijft het thema belangwekkend en sterk genoeg om de film boeiend te houden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Xavier Gelin op televisie komt.

Reageer