Alan Fletcher

Acteur

Alan Fletcher is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Gross Misconduct

1993 | Misdaad, Drama

Australië/Verenigde Staten 1993. Misdaad van George Miller. Met o.a. Jimmy Smits, Naomi Watts, Sarah Chadwick, Adrian Wright en Alan Fletcher.

Duister Australisch misdaad- en rechtbank-drama, naar het toneelstuk [KL]Assault With a Deadly Weapon[KLE] van Lance Peters (die samen met Gerard Maguire het scenario schreef) en een waar gebeurd verhaal over een professor filosofie van de universiteit (Smits), die ervan beschuldigd werd een van zijn studentes (Watts) te hebben verkracht. De gebeurtenissen deden zich voor rond 1950 maar regisseur Miller transporteerde alles naar de jaren 1990 zodat Watts wat wellustiger en geloofwaardiger getoond kan worden. Wie gewend is aan heldere, zonovergoten Australische films, zal wel even opkijken want alles werd donker, winter- en regenachtig in beeld gebracht. Overal flikkert een open haardvuur, zelfs in het collegezaaltje waar Smits doceert.

Return Home

1989 | Drama

Australië 1989. Drama van Ray Argall. Met o.a. Dennis Coard, Frankie J. Holden, Ben Mendelsohn, Micki Camilleri en Rachel Rains.

De debuutfilm van voormalig cameraman Argall schildert een hartverwarmend portret over het familieleven in Australië en geeft tegelijkertijd een treffend beeld van de tegenstellingen tussen een provinciestadje en de grote stad. Succesvolle verzekeringsagent Coard keert na zijn scheiding terug uit Melbourne naar een voorstadje van Adelaide, waar hij zijn broer Holden gaat helpen, die hij lange tijd niet gezien heeft. Mendelsohn is de onrustige negentien-jarige zoon die wil uitbreken. De regisseur schreef zijn eigen scenario en Mandy Walker verzorgde het camerawerk.

Fran

1985 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1985. Drama van Glenda Hambly. Met o.a. Noni Hazelhurst, Annie Byrin, Alan Fletcher en Narelle Simpson.

Als een vrouw door haar partner in de steek gelaten wordt, leidt haar manier van leven tot grote problemen met de bekrompen opvattingen van haar directe omgeving, en tot een diepgaand conflict met het gezag, dat haar moederschap in twijfel trekt en betwist.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alan Fletcher op televisie komt.

Reageer