Jaak Vissenaken

Regisseur, Acteur

Jaak Vissenaken is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Tot nut van 't algemeen

1988 | Drama

België 1988. Drama van Lode Verstraete en Raf Verpooten. Met o.a. Dries Wieme, Ugo Prinsen, Denise de Weerdt, Walter Claessens en Polly Geerts.

Een man heeft in zijn achtertuin een enorm kunstwerk van oud ijzer gemaakt. Zijn zoon vindt dat hij het moet afbreken en verhuizen. Vooral omdat de gemeente waarvoor hij werkt, het stuk grond voor iets anders wil gebruiken. De autoriteiten besluiten eindelijk het bouwwerk met geweld af te breken. De man verzet zich, maar krijgt alleen steun van zijn kleindochter, die echter bij een botsing met de politie om het leven komt. Naar een toneelstuk van Walter van den Broeck.

Groenten uit Balen

1983 | Drama

België 1983. Drama van Luc Segers en Jaak Vissenaken. Met o.a. Suzanne Juchtmans, Annelies Vaes, Jo De Meyere, Hans Royaards en Willy Van Heesvelde.

Sterliele verfilming van het gelijknamige drama van Walter van den Broeck over de hardnekkige betrokkenheid van een arbeider bij een staking in de Vlaamse Kempen in 1971. In een tweede luik (getiteld TIEN JAAR LATER) is de arbeider inmiddels op rust gesteld, maar er heerst nog steeds herrie, dit keer rond een werkloze schoonzoon en een klaploper van een zwager. Te toneelmatig.

De weddenschap

1978 | Drama

België 1978. Drama van Anton Stevens. Met o.a. Peggy De Landtsheer, Luk De Konink, Jaak Vissenaken, Eric Verschueren en Walter De Meyere.

Een rijke galeriehouder, na twintig jaar Amerika terug in Antwerpen, waagt het erop met een jonge collegazo dat hij niet alleen diens vrouw kan versieren maar het ook dat hij het stel kan breken of maken naar believen. Wat een 'Geschmak'.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jaak Vissenaken op televisie komt.

Reageer