Pink Floyd: cast en muziek.
Er zijn 6 films gevonden.

Pink Floyd - The Wall

1982 | Musical, Oorlogsfilm, Animatie, Muziek, Drama, Thriller, Experimenteel

Verenigd Koninkrijk 1982. Musical van Alan Parker en Gerald Scarfe. Met o.a. Bob Geldof, Christine Hargreaves, James Laurenson, Eleanor David en Kevin McKeon.

Parker brengt met veel flair de LP van Pink Floyd op het doek, maar het slaat allemaal nergens op. Het is humorloos, bombastisch en doet sterk aan de jaren 1960-0 denken. Niemand zal zich erg interesseren voor de huwelijksproblemen en oorlogstrauma's van de hoofdfiguur Pink. De tekenfilm- intermezzo's van Gerald Scarfe zijn nog het beste. Gefilmd in Panavision.

la Vallée

1972 |

Frankrijk 1972. Barbet Schroeder. Met o.a. Bulle Ogier, Michael Gothard, Jean-Pierre Kalfon, Valérie Lagrange en Monique Giraudy.

Een consulsvrouw gaat mee met een expeditie naar nog onontdekte gebieden op Nieuw-Guinea waarbij ze de Mapouga- papoea's treffen die hen in hun rituelen inwijden. De bedoelde kritiek op de 'cultus van het primitieve' bij westerse bourgeoisie komt door een schetsmatig scenario en slordige spelregie niet sterk over. Uitzonderlijke beelden van inderdaad nooit eerder geziene streken en inboorlingen maken de film - dankzij camerawerk van Nestor Almendros - tot een zintuiglijke ervaring, waarbij de Pink Floyd-muziek net te veel is.

Stamping Ground

1971 | Muziek, Documentaire

Duitsland 1971. Muziek van Hans Jürgen Pohland en George Sluizer. Met o.a. Santana, Jefferson Airplane, Pink Floyd, The Birds en Soft Machine.

In 1970 vond in het Kralingse Bos het Nederlandse antwoord op Woodstock plaats: het legendarische Holland Pop Festival, met een indrukwekkende line-up bestaande uit o.a. The Byrds, Jefferson Airplane, Pink Floyd en Santana. De toen nog onbekende regisseur George Sluizer (Spoorloos) legde het allemaal vast, samen met cameramensen als Jan de Bont (Twister) en Theo van de Sande (De aanslag). Vanaf het podium gefilmde optredens worden in de documentaire afgewisseld met beelden van uitzinnige dansende, blowende en naakt zwemmende bezoekers. Stamping Ground werd een flop in de Nederlandse bioscopen – het festival zelf ging ook direct failliet, omdat een fors deel van de toeschouwers geen kaartje had gekocht – en is zeker niet zo goed als de Oscarwinnende documentaire over Woodstock, maar een prachtig tijdsdocument is het absoluut. In 2020 verscheen een digitaal gerestaureerde director’s cut. In de originele versie waren onder meer onverklaarbare montages van molens en bloembollenvelden te zien, die de Duitse coregisseur en editor Hansjürgen Pohland uit een andere film had gehaald.

Zabriskie Point

1970 | Drama, Experimenteel

Verenigde Staten 1970. Drama van Michelangelo Antonioni. Met o.a. Mark Frechette, Daria Halprin, Rod Taylor, Paul Fix en Bill Garaway.

Rond 1968 in de periode van studentendemonstraties tegen het 'establishment' wordt tijdens een teach-in een politieman gedood door een student. Student Frechette, die weliswaar een revolver getrokken heeft, maar niet heeft geschoten, wordt verdacht en vlucht met een vliegtuigje de woestijn in. Daar ontmoet hij secretaresse Halprin, die met een oude Chevrolet op weg is naar Death Valley. Dit als minder geslaagd beschouwde werk uit het imposante oeuvre van Antonioni biedt een wel erg serieuze en inmiddels gedateerde kijk op de Amerikaanse samenleving. Des te meer valt er te beleven aan de prachtige beelden van Alfio Contini, ondermeer van Zabriskie Point, een van de hoogtepunten in de schitterende woestijn Death Valley. Schrijver-acteur Sam Shepard was een van de vele scenarioschrijvers.

More

1969 | Drama, Romantiek, Misdaad

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Luxemburg 1969. Drama van Barbet Schroeder. Met o.a. Mimsy Farmer, Klaus Grünberg, Michel Chanderli, Heinz Engelmann en Louise Wink.

De Duitse Stefan (Grünberg) en Amerikaanse Estelle (Farmer) ontmoeten elkaar in Parijs en reizen vervolgens af naar Ibiza voor zon, seks en drugs. En nog meer drugs. Eerste speelfilm van regisseur Schroeder, die later onder meer Barfly en Single White Female zou maken, volgt het tweetal in hun hedonistische, fatale trip. Flink maffe film met niet al te sterke acteurs verwierf een zekere cultstatus, niet in de laatste plaats vanwege de muziek van Pink Floyd op de soundtrack: de band schreef die speciaal voor de film.

Tonite Let's All Make Love in London

1967 | Documentaire, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1967. Documentaire van Peter Whitehead. Met o.a. Michael Caine, Mick Jagger, David Hockney, Alan Aldridge en Julie Christie.

Een beeld van Londen op het hoogtepunt van de Swinging Sixties, gezien door de ogen van enkele van de hoofdrolspelers uit die periode. Een flitsende documentaire, geheel overeenkomstig de stijl van die tijd. Een interessant historisch document waarin het gekunstelde, maar ook de opwinding van die periode goed tot uiting komt. De fantastische soundtrack (Pink Floyd, The Animals, The Rolling Stones) en de goed doordachte montage maken de film zeer de moeite waard.