Hanns Lothar: cast.
Er zijn 15 films gevonden.

Seelenwanderung

1967 |

Duitsland 1967. Karl Wittinger. Met o.a. Karin Schlemmer, Wolfgang Reichmann en Hanns Lothar.

Vier Schlüssel

1966 | Misdaad, Thriller

Duitsland 1966. Misdaad van Jürgen Roland. Met o.a. Günther Ungeheuer, Hanns Lothar, Walter Rilla, Monika Peitsch en Hellmut Lange.

Bankdirecteur Eduard Rose (Rilla) en diens dochter Silvia worden gegijzeld. De gijzelnemers hebben het voorzien op een grote som geld, die in een bankkluis in Hamburg ligt. De kluis kan alleen worden geopend met vier sleutels. De felbegeerde sleutels zijn echter in handen van vier verschillende personen, de zogenaamde sleuteldragers. Die zullen allemaal, zo nodig hardhandig, gedwongen moeten worden hun sleutel af te geven. Spannende, tamelijk harde misdaadfilm, gebaseerd op ware gebeurtenissen. Mooi beeld van Hamburg in de jaren 60. Naar een roman van misdaadschrijver/journalist Max Pierre Schaeffer.

Lange Beine - Lange Finger

1966 | Komedie, Misdaad

Duitsland 1966. Komedie van Alfred Vohrer. Met o.a. Senta Berger, Joachim Fuchsberger, Martin Held, Hanns Lothar en Irene von Meyendorff.

Vader en dochter vormen een fraai duo: zij heeft lange vingers en steelt als de raven uit hotelkamers; vader loopt zich de benen uit het lijf om het spul (sieraden, hun specialisatie) vlot aan de man te brengen. De zaken gaan prima totdat het meisje verliefd wordt op een chique Engelse gast, die bovendien advocaat is. Hun bestaan wordt bedreigd. Een onderhoudende komedie met de nodige ironie en aardig gespeeld. Scenario van Peter Lambda, Eberhard Keindorff en Johanna Sibelius. Camerawerk van Karl Löb.

Polizeirevier Davidswache St. Pauli

1964 | Mysterie, Actiefilm

Duitsland 1964. Mysterie van Jürgen Roland. Met o.a. Wolfgang Kieling, Günther Ungeheuer, Hannelore Schroth, Günther Neutze en Hanns Lothar.

Misdadiger Ungeheuer, net uit de gevangenis ontslagen, vervalt weer in zijn oude fouten, ondanks het feit dat zijn vriendin Schroth moeite doet hem op het rechte pad te brengen. Als commissaris Kieling hem wil arresteren, wordt hij neergeknald. Onderhoudende realistische film met sterbezetting en vol aktie, die zich afspeelt in het toenmalige pluche seksmilieu op en rond de fameuze Hamburgse Reeperbahn. Scenario van Wolfgang Menge. Zie ook: Reeperbahn-serie.

Flight into Danger

1964 | Drama

Verenigde Staten​/​​Duitsland 1964. Drama van Theo Mezger. Met o.a. Hanns Lothar, Ingmar Zeisberg, Benno Sterzenbach, Heinz Weiss en Günter Hoffmann.

Claustrofobisch drama over een lijnvliegtuig, waarin iedereen (51 mensen) aan boord, inclusief de eerste en tweede piloot, bedorven voedsel nuttigt, waardoor het toestel onbestuurbaar wordt. Een van de passagiers, George Spencer, lijdt minder dan de anderen en hij kreeg ooit in lang vervlogen tijden een opleiding als militair vlieger. Spencer probeert met behulp van de verkeerstoren in Vancouver (Canada) de kist behouden aan de grond te krijgen. Sterzenbach speelt Dr. Frank Baird, die druk bezig is de ziekte te bedwingen en hij wordt geholpen door de lieftallige Zeisberg, die stewardess is. Het scenario voor dit curiosum is van niemand minder dan Arthur Hailey naar zijn eigen verhaal - later zou hij furore maken met de bijna onvernietigbare AIRPORT- serie.

Schlosz Gripsholm

1963 | Komedie, Drama, Romantiek

Duitsland 1963. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Jana Brejchová, Walter Giller, Nadja Tiller, Hanns Lothar en Agnes Windeck.

Uiterst middelmatige verfilming van Kurt Tucholsky`s verrukkelijke boek over een zomervakantie in Zweden waar de schrijver Kurt (Giller) en zijn secretaresse een romance met problemen beleven. Het scenario van Herbert Reinecker verkrachtte het verrukkelijke origineel van Tucholsky, een linkse schrijver die op de vlucht voor de nazi's in Zweden zelfmoord heeft gepleegd. Het camerawerk is van Richard Angst.

Piccadilly, null Uhr Zwölf

1963 | Misdaad, Thriller

Duitsland 1963. Misdaad van Rudolf Zehetgruber. Met o.a. Helmut Wildt, Ann Smyrner, Hanns Lothar, Pinkas Braun en Camilla Spira.

Zie: Edgar Wallace-serie.

Wenn beide schuldig werden

1962 | Drama

Oostenrijk 1962. Drama van Herman Leitner. Met o.a. Nadia Gray, Charles Régnier, Robert Graf, Hanns Lothar en Ellen Schwiers.

Om de carrière van haar man te redden neemt een vrouw de schuld op zich van een dodelijk ongeval dat hij veroorzaakt heeft. Oppervlakkige vertolkingen, geen regie en slecht in beeld gebracht.

Seelenwanderung

1962 | Drama

Duitsland 1962. Drama van Rainer Erler. Met o.a. Hanns Lothar, Wolfgang Reichmann, Karin Schlemmer, Robert Meyn en Karl Bockx.

Het Faust-verhaal in een toepasselijk modern jasje. Van twee vrienden schopt de één het erg ver en ziet vervolgens uit de hoogte op de ander neer. Een in de bioscopen uitgebracht tv-debuut van een uiterst vakkundige regisseur.

One, Two, Three

1961 | Komedie

Verenigde Staten​/​​Duitsland 1961. Komedie van Billy Wilder. Met o.a. James Cagney, Arlene Francis, Horst Buchholz, Pamela Tiffin en Red Buttons.

Vrolijke, vlotte Wilder-film over een directeur van de Coca Cola fabriek in West-Berlijn. Cagney speelt wonderbaarlijk goed in zijn laatste film vóór RAGTIME, twintig jaar later. De muziek van André Previn maakt op originele wijze gebruik van de 'Sabeldans' van Chattsjaturian. Scenario van regisseur Wilder en I.A.L. Diamond naar een toneelstuk van Ferenc Molnár. Camerawerk vam Daniel L. Fapp.

Bis zum Ende aller Tage

1961 | Drama

Duitsland 1961. Drama van Franz Peter Wirth. Met o.a. Helmut Griem, Akiko, Hanns Lothar, Peter Carsten en Carl Lange.

Deze verfilming van Heinrich Hausers roman 'Brackwasser' is een grote teleurstelling. Matroos leert in Hongkong meisje kennen dat hij meeneemt naar de Reeperbahn.

Der letzte Zeuge

1960 | Drama, Misdaad, Thriller

Duitsland 1960. Drama van Wolfgang Staudte. Met o.a. Martin Held, Hanns Lothar, Ellen Schwiers, Jürgen Goslar en Adelheid Seeck.

Ingrid Bernhardy (Schwiers) en haar ex-vriend Dr. Stephan (Goslar) zitten in de gevangenis. Ze worden verdacht van moord op het onechte kind van Ingrid. Advocaat Dr. Fox (Lothar) weet na weken geharrewar met de rechtbank Dr. Stephan op vrije voeten te krijgen, want hij heeft een waterdichte alibi. Dr. Stephan doet een bittere ontdekking als hij weer vrij is: schuldig of niet, men heeft hem ontslagen en hij is werkloos.

An heiligen Wassern

1960 | Drama

Zwitserland 1960. Drama van Alfred Weidenmann. Met o.a. Hansjörg Felmy, Gustav Knuth, Cordula Trantow, Karl John en Hanns Lothar.

Na de tragische dood van zijn vader besluit de jonge Roman Blatter zijn geluk in India te beproeven. De volgende jaren wacht zijn vriendin Binia tevergeefs op nieuws van Roman. Zij weet niet dat de jaloerse Thöni Romans brieven achterhoudt.

Ende des sechsten Stocks

1959 | Komedie, Misdaad

Duitsland 1959. Komedie van John Olden. Met o.a. Charlotte Kramm, Erich Weiher, Chariklia Baxevanos, Hanns Lothar en Inge Meysel.

Estelle Larrigade (R[KA3]omer) is de nieuwe onderhuurster van Monsieur Hochepot (Weiher), een niet onbemiddelde oude heer, die meent dat hij een groot literair genie is. Wat Estelle betreft is dat zo en laat hem geloven dat ze een huwelijksaanzoek niet zal afwijzen, maar in werkelijkheid gaat er achter haar betoverende uiterlijk een ijskoude, berekenende jongevrouw schuil. Gelukkig hebben de bewoners van de zesde etage het door en zelfs oude bewoners komen een handje helpen om Estelle buitenspel te zetten. Voor jongere kijkers, die het nog niet gezien hebben: Germaine, de vrouw van Max Lescalier, wordt gespeeld door Meysel en die is nog heel lang doorgegaan met haar carrière. Het scenario is van Alfred Gehri. Een door-de-weeks mysterieverhaal met een komische, ronische ondertoon.

Buddenbrooks

1959 | Drama

Duitsland 1959. Drama van Alfred Weidenmann. Met o.a. Liselotte Pulver, Hansjörg Felmy, Hanns Lothar, Nadja Tiller en Werner Hinz.

Thomas Manns dochter Erika sleutelde zelf aan de roman van haar vader om tot deze verfilming te komen. Men was verbaasd dat dit een film opleverde die op verschillende fronten afwijkt van de roman. De productie werd in ieder geval alom geprezen om haar praal en haar zorgvuldigheid in de details van kostuums en decors, die perfect het midden van de negentiende eeuw verbeelden. Bovendien bracht Buddenbrooks een hele generatie van goede acteurs aan het licht. Het epische drama toont de opkomst en ondergang van de zakenfamilie Buddenbrooks. Vader Jean (Hinz) probeert zijn drie kinderen in het gareel te houden.
In twee delen uitgebracht (deel 1 van 99 minuten, deel 2 van 107 minuten). Wordt op televisie vertoond als een volledige film van 145 minuten.