Pavel Kriz

Acteur

Pavel Kriz is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Maigret : Meurtres dans un jardin potager

1999 | Misdaad

Frankrijk/België 1999. Misdaad van Edwin Baily. Met o.a. Bruno Cremer, Geneviève Fontanel, Michèle Simonnet, Rémy Kirch en Christophe Kourotchkine.

Het lijk van een oude zwerver wordt gevonden in een moestuintje. De bezitters van het lapje grond, twee bejaarde zusters, hebben niet meer tegen elkaar gesproken sinds 1924 toen een man verliefd werd op een van hen, maar met de andere zuster trouwde omdat die de erfgenaam was. De man verdween later spoorloos. Hun huis is sedert deze onverkwikkelijke gebeurtenis door een muur in twee[KA3]en gedeeld en ieder heeft een eigen opgang. Commissaire Maigret (Cremer) wordt naar de vindplaats geroepen om poolshoogte te nemen. Hij stelt een onderzoek in en voelt ook de familie van de zusters aan de tand en het wordt algauw duidelijk dat de bejaarde dames de sleutel tot het mysterie in handen hebben. Uitstekend scenario van Pierre Granier-Deferre en Dominique Roulet, gebaseerd op Georges Simenons novelle Le deuil de Fonsine, in 1950 verschenen in de bundel Maigret et les petits cochons sans queue. Schitterende kroniek over blinde haat die twee zussen jarenlang tegenover elkaar koesteren en die slechts door de dood bijgelegd kan worden.

Das verzauberte Schloss

1999 | Familiefilm, Fantasy

Tsjechië 1999. Familiefilm van Jirí Chlumský, Jiri Chlumsky en Jirí Chlumsky. Met o.a. Lukás Vaculík, Eva Leimbergerová, Milan Bahul, Nela Boudová en Pavel Kriz.

Ridder Johannes heeft voor zijn verdienstelijke rol in een slag van de koning landerijen cadeau gekregen. Op weg naar zijn kasteel hoort hij dat zijn nieuwe onderkomen behekst is.

Kdo se boji, utiká

1986 | Drama

Servië en Montenegro 1986. Drama van Dusan Klein. Met o.a. Pavel Kriz, Josef Somr, Ludek Munzar, Ilja Prachar en Anna Kazmierczak.

De sociale vorming van zigeuners in de moeilijke na-oorlogse jaren, gezien door de ogen van een jonge leraar uit een grensdorp. Zijn affaire met een zigeunermeisje leidt tot dramatische complicaties, maar hij besluit zijn school niet te verlaten en wint daarmee respect. Regisseur Klein zet hiermee zijn studie van de zigeunerminderheid in Tsjechoslowakije voort.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pavel Kriz op televisie komt.

Reageer