Helen Bowden

Producer

Helen Bowden is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Underground: The Julian Assange Story

2012 | Biografie, Drama

Australië 2012. Biografie van Robert Connolly. Met o.a. Alex Williams, Rachel Griffiths en Anthony LaPaglia.

Voordat de Australische hacker Julian Assange bekend werd als de luis in de pels van onder meer de Amerikaanse overheid, was hij een vastberaden tiener die in de jaren 1989-1991 vanuit zijn slaapkamer digitale toegang probeerde te krijgen tot grote computersystemen. Met twee vrienden vormt Assange (Williams) de International Subversives, nagezeten door de hoogst onkundige Australische politie, die nog nooit een computer heeft aangeraakt. Aardig portret van de man die altijd achter een scherm zit, hoewel de gezinsdynamiek (Griffith speelt zijn politiek geëngageerde moeder) wat onderbelicht blijft.

Soft Fruit

1999 | Komedie, Drama

Australië/Verenigde Staten 1999. Komedie van Christina Andreef. Met o.a. Jeanie Drynan, Linal Haft, Geneviève Lemon, Sacha Horler en Alicia Talbot.

Australische filmmakers lijken er een punt van te maken vooral geen Hollywoodse stereotyperingen te gebruiken. In Soft Fruit komen de vier kinderen van een vrouw (Drynan) met kanker voor het eerst in vele jaren samen onder één dak. Niemand van de familie is een beetje aangepast. Zo is zoon Bo een junk vers uit de bak, schiet pa Vic appels uit de boom en steelt dochter Vera sperma uit het ziekenhuis waar ze werkt. De kijkers krijgen niet de bekende familiestrubbelingen gevolgd door verzoening te zien, maar echte ruzies, masturbatie, het schoonmaken van nagels en het vouwen van de was. In de ogen van debuterend scenariste-regisseuse Andreef (leerlinge van de beroemde Australische Jane Campion) is de mens afstotelijk, dom en gemeen. En dat mag getoond worden. Maar soms zijn haar personages gekwetst, aandoenlijk en mooi en ook dat laat Andreef zien: Vera wil zo graag een kindje, Vic gaat zijn vrouw missen en ma ziet voor het eerst haar kinderen als onafhankelijke volwassenen. Geen mens in Soft Fruit heeft een soapig uiterlijk, maar Andreef laat met gevoel voor humor de kijker achter façades naar binnen kijken en toont hiermee - beter dan makers van veel gelikte films - de essentie van menselijkheid. De cynisch-Australisch toon, gecombineerd met een excellerende cast en een mooie soundtrack, maken van Soft Fruit een gevoelige, enerverende maar ook grappige film. Of zoals Andreef zegt: 'Een film waarin je een emotionele reis maakt, en voelt wat het is om mens te zijn.'

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Helen Bowden op televisie komt.

Reageer