Roger Lebel: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Les Années de rêves

1984 | Avonturenfilm, Drama, Historische film

Canada 1984. Avonturenfilm van Jean-Claude Labrecque. Met o.a. Gilbert Sicotte, Anne-Marie Provencher, Monique Mercure, Amulette Garneau en Carmen Tremblay.

Boeiende dramatische film gesitueerd in het Quebec van de late jaren zestig, toen een harde kern radicalen ijverde voor de onafhankelijkheid en openlijk steun kreeg van de toenmalige Franse president De Gaulle. Heel deze politieke evolutie, die uiteindelijk met een sisser zou aflopen, maken we mee door de ogen van Louis en Claudette, een pasgehuwd koppel dat actief deelneemt aan de diverse manifestaties maar dat door een tragisch incident uit elkaar zal groeien.

Les Bons débarras

1979 | Drama

Canada 1979. Drama van Francis Mankiewicz. Met o.a. Charlotte Laurier, Marie Tifo, Germain Houde, Louise Marleau en Roger Lebel.

Een afgelegen boerderij in een bosrijk gebied. De film schetst het portret van een vreemde familie, die van de hand op de tand leeft: een alleenstaande moeder die allerlei minnaars heeft, waaronder de politieinspecteur, haar elfjarige dochter, Manon, met wie ze niet op kan schieten en haar broer, een zwakzinnige die zijn toevlucht neemt tot de fles. Het is een realistisch beeld, soms boeiend en soms te ver gezocht. Een twijfelachtige maar wel interessante produktie.

Rejeanne Padovani

1972 | Komedie

Canada 1972. Komedie van Denys Arcand. Met o.a. Luce Guilbault, Jean Lajeunesse, Roger Lebel en Margot Mackinnon.

Een sombere bloemlezing en een uitzichtsloos slot in deze zedenschets van het hof van keizer Claudius, ontleend aan de Annalen van Tacitus en verplaatst naar deze tijd. Geen echt plot: de veels te lastige heldin wordt vermoord en haar lichaam begraven onder het beton van een autoweg, wat zelfs zij die haar hebben laten vermoorden niet weten. Een weinig vleiende beschrijving van de verdorvenheid van politici en financiers, en ook een keiharde satire op de kunst, die wordt gezien als het esthetische gezicht van de barbaarsheid. Een venijnig pamflet maar gefilmd met een groots beeldend inzicht, zonder twijfel spottend bedoeld.