Cong Su

Componist

Cong Su is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Min jing gu shi

1995 | Komedie

China 1995. Komedie van Ning Ying. Met o.a. Li Zhanho, Li Jian en Wang Liangui.

Tweede film van regisseuse Ning wier Zhao Le / For Fun in 1994 de openingsfilm van het International Film Festival Rotterdam was. In dit docudrama richt ze haar aandacht op de Chinese politie. Liefdevol brengt ze het alledaagse bestaan van politieagenten uit Beijing in beeld: een hondsdolle hond wordt achtervolgd, een dronkaard gearresteerd, iemand scheldt de agenten uit en een man die plaatjes van vrouwen in badpak verkoopt, wordt aan de tand gevoeld. Het is allemaal erg vriendelijk verfilmd, de enige kritiek die de regisseuse levert geldt het cultuurimperialisme van het Westen dat de Chinese levenswijzen bedreigt.

The Last Emperor

1987 | Biografie, Historische film, Drama

China/Verenigd Koninkrijk/Frankrijk/Italiƫ 1987. Biografie van Bernardo Bertolucci. Met o.a. John Lone, Joan Chen, Peter O'Toole, Ryuichi Sakamoto en Ying Ruocheng.

Winnaar van negen Oscars en daarmee een van de best bekroonde films aller tijden, maar daarom nog geen meesterwerk. De adembenemende plaatjes van Vittorio Storaro vervelen nooit, maar de film is verder nogal langdradig en af en toe zelfs slaapverwekkend. Het is het verhaal van de laatste Chinese keizer Pu Yi, die al op driejarige leeftijd de troon besteeg. Pu Yi's leven in de Verboden Stad, de collaboratie met de Japanners, de Russische gevangenschap en de uitlevering aan communistisch China komen allemaal aan bod, maar het personage zelf komt niet echt tot leven.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Cong Su op televisie komt.

Reageer