Scott Wolf (1968): cast en productie.
Er zijn 8 films gevonden.

Emmett's Mark

2002 | Misdaad, Film noir, Thriller

Verenigde Staten 2002. Misdaad van Keith Snyder. Met o.a. Scott Wolf, Tim Roth, Khandi Alexander, Gabriel Byrne en Talia Balsam.

Detective Emmett Young (Wolf) heeft nog maar een paar weken te leven. Hij strijkt neer in een restaurant om zijn ultrakorte toekomst te overpeinzen. Daar weet een man (Byrne) een elegante oplossing: een huurmoordenaar (Roth) zal een snel en pijnloos einde regelen. Wanneer die is besteld hoort Young van zijn dokter dat een paar dossiers verwisseld waren en dat hij slechts een simpel virusje onder de leden heeft. Redelijke, niet al te originele neo-noir moet het vooral hebben van Tim Roths hitman.

Lady en de Vagebond 2: Rakkers avontuur

2001 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 2001. Animatie van Jeannine Roussel en Darrell Rooney. Met o.a. Alyssa Milano, Scott Wolf en Chazz Palminteri.

Vervolg op Dinsey-klassieker Lady en de Vagebond (1955) concentreert zich op een puppy: de brutale en nieuwsgierige Rakker

Go

1999 | Familiefilm, Komedie, Misdaad, Experimenteel

Verenigde Staten 1999. Familiefilm van Doug Liman. Met o.a. Sarah Polley, Desmond Askew, Taye Diggs, Katie Holmes en Jay Mohr.

Verteld vanuit drie verschillende perspectieven volgt Go binnen een tijdsbestek van 24 uur, rond Kerstmis, enkele jonge Californiërs en hun zucht naar seks, drugs, geld - kortom - avontuur. Caissière Ronna (Polley) bijvoorbeeld neemt, krap bij kas, een drugdealklusje aan met onverwachte gevolgen. Haar klanten (Mohr en Wolf) kruisen op hun beurt het pad van een eigenaardige politieman. Heen en weer springend tussen Los Angeles en Las Vegas vertelt Liman (Swingers) een verhaal dat er minder toe doet dan de vertelstructuur zelf, die onvermijdelijk doet denken aan Tarantino's Pulp Fiction. Ondertussen wordt de kijker vergast op vrolijke details, geestige dialogen en bovenal een uitstekende cast.

The Disappearance of Kevin Johnson

1997 | Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1997. Drama van Francis Megahy. Met o.a. Keely Sims, Michael Brandon, Rick Peters, Ian Ogilvy en John Hillard.

Scenarist-regisseur Megahy was bekender van onbekende lamme actiefilms dan van intelligent werk. Vandaar wellicht dat de wereld deze film liet voor wat het was. Zonde, want de film is een nep-documentaire - een altijd intrigerend genre - met humor en veel zure Hollywoodsatire. Een Britse cameraploeg (onder leiding van Megahy zelf) komt in Amerika de voetstappen van de rijke producer Kevin Johnson onderzoeken, aan wiens leven plots en mysterieus een einde kwam. Tussen interviews met Coburn, Moore en Brosnan in riekt het naar pooierij en afpersing.

White Squall

1996 | Actiefilm, Drama, Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1996. Actiefilm van Ridley Scott. Met o.a. Jeff Bridges, Caroline Goodall, John Savage, Scott Wolf en Jeremy Sisto.

Deze avonturenfilm is gevoelsmatig minder een film van Ridley 'Alien' Scott en meer een van broer Tony 'Top gun' Scott. Vanwege de patriottistische boodschap en vanwege de vrouwnegerende sfeer. Een groep schooljongens wordt op een zeilschip met Bridges als kapitein gezet, om man te worden. Zwaar weer op komst. White squall is alleen mooi door de overweldigende, haast fysieke zee-ervaring. (IdH/VPRO Gids)

The Evening Star

1996 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1996. Drama van Robert Harling. Met o.a. Shirley MacLaine, Juliette Lewis, Miranda Richardson, Bill Paxton en Marion Ross.

Shirley MacLaine won een verdiende Oscar voor haar rol als Aurora in Terms of endearment. In het vervolg op die film doet zij opnieuw haar best, maar de glans is van de setting af en zelfs van haar spel, met dank aan scriptschrijver/regisseur Harling. The evening star is niet veel meer dan een te lange sitcom waarin bekende gezichten futiele gesprekken hebben. Lewis speelt de kleindochter van Aurora die het haar oma net zo moeilijk wil maken als haar overleden moeder (in 'Terms' gespeeld door Debra Winger). Intussen kan controlfreak Aurora nog steeds haar grote liefde niet vinden, dus is het wachten op het gave astronaut-personage van Jack Nicholson. Die komt uiteindelijk in beeld, levert enkele krachtige regels en verdwijnt weer, waarna de film nog lang doorgaat. (IdH/VPRO Gids)

Party of Five

1994 | Drama

Verenigde Staten 1994. Drama van Richard Pearce. Met o.a. Scott Wolf, Matthew Fox, Neve Capbell, Lacey Chabert en Paula DeVicq.

Deze inleidende episode van een nieuwe serie gaat over vijf verweesde broers en zusters. Niet echt een uniek gegeven, maar regisseur Pierce weet de min of meer afgezaagde dilemma`s toch tot een sterk, hartveroverend familiedrama te maken. Zes maanden na de dood van hun ouders doen de vijf Salinger-wezen hun uiterste best om, onder de hoede van de oudste, Charlie (Fox), het gezin bij elkaar te houden. Hun leeftijden variëren van 11 maanden tot 24 jaar. Hun eerste zorg is om uit handen van de sociale werkers te blijven, en dan zijn er natuurlijk de geldzorgen, de problemen op school en de zorg voor de baby als het kindermeisje vertrekt. Ze wonen nog steeds in het grote, gezellige huis van hun ouders, in het door cameraman Rene O'Hashi prachtig in beeld gebrachte San Francisco. Producenten/schrijvers van de serie Chris Keyser en Amy Lippman hebben zich verstandig genoeg vooral gericht op de pogingen van de oudere kinderen om het op eigen kracht te redden.

Double Dragon

1994 | Sciencefiction, Actiefilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1994. Sciencefiction van James Yukich. Met o.a. Mark Dacascos, Scott Wolf, Robert Patrick, Kristina Wagner en Alyssa Milano.

Deze film is net als de onzalige SUPER MARIO BROS. gebaseerd op een Nintendo videospel. Het goede nieuws is dat DOUBLE DRAGON in ieder geval minder heeft gekost. Een groot deel van de film is gedraaid in Cleveland, Ohio, ondanks dat hij zich afspeelt in een verwoest L.A. van de toekomst, waar tieners met een schurk (Patrick, een kruising tussen de duivel en Groucho Marx) vechten om het bezit van een magische Oosterse amulet. De veelvuldige actie is eerder speels dan gewelddadig en er zitten een paar satirische wendingen in die vaag aan ROBOCOP en BRAZIL doen denken, maar de film in zijn geheel is uitermate kinderlijk en inconsequent. Scenario van Michael Davis, Paul Dini en Neal Shusterman; camerawerk van Gary Kibbe. Gedraaid in Panavision.